Roma-svepet: "Landslagsuppehåll för sargade ben"
Ingen match denna vecka men Romas spelare har fått en välbehövlig paus.

Roma-svepet: "Landslagsuppehåll för sargade ben"

Ingen match för Romas herrlag denna vecka men rubriker finns - en hel del handlar om hur småskador tvingar spelare att lämna sina landslag

Spinazzola: "Det värsta jag varit med om"
Men vi börjar med en allvarlig och tidigare skada, nämligen Spinazzolas hälsena.

29-åringen som är i full färd med att skriva en bok om sin skada fick i veckan läge att diskutera sin tid i rehabgymmet i Romas podcast. 
"Den här skadan är en av de värsta för fotbollspelare, speciellt för oss som bygger mycket av vårt spel på snabbhet. Jag måste konstant vara uppe på tå och då blir det stor påfrestning på hälsenan."

Skadan var också en anledning till att "Spina" valde att stanna hemma under veckans landslagsuppehåll.
"Det var jag som bad Mancini att inte ta ut mig. Jag ska försöka bygga upp kroppen nu under veckan. Faktum är att jag knappt har gjort något för vaden sedan i Juli".

Veretout: "Jag måste få spela"
Tidigare Roma-mittfältare och straffspecialisten Jordan Veretout lämnade Roma för franska OM Marseille tidigare i somras. Att flytta till den franska rivieran var ett enkelt beslut.
"Vi hade pratat med Marseille under lång tid. Jag ville flytta hem. Sen, under mitt sista halvår i Roma så fick jag väldigt mycket tid på bänken och då blev det lättare."

Han fortsätter.
"Nu får jag spela Champions League på en helt fantastisk arena."

Cuadrado närmar sig Roma
Juventus vindsnabbe ytterback Juan Cuadrado har varit en viktig kugge hos den gamla damen. Nu verkar det dock vara en flytt på gång och Cuadrado verkar inte sugen på att förnya sitt kontrakt.

Enligt La Repubblica så verkar då både Inter och Roma vara intresserade att värva colombianen gratis till nästa sommar. Vad tror ni? Blir han en succé?

Mancinis diss mot Zaniolo
Italien har under veckan besegrat England, helt utan Nicolo Zaniolo. Något som fått en del att höja på ögonbrynen. Enligt La Repubblica är det disciplinära saker som fått Mancini att dissa sin tidigare favorit. 

Tidningen spekulerar i att det är hans nidramsor mot Lazio som satt stopp för uttagningen. Utöver detta finns det även ett triangeldrama som det rapporteras om. Zaniolos ex-flickvän, Chiara Nasti, ska nämligen ha barn med en annan petad landslagsspelare, nämligen Mattia Zaccagni.

Från Roma-håll känns detta nästan endast positivt. Zaniolo behöver inte fler matcher med sina ömtåliga ben. 

Mourinho startar artistkarriär
José Mourinho gjorde något verkligen speciellt denna vecka, nämligen en debut i en musikvideo. Det var den brittiske rapparen Stormzy som lanserade sin nya låt "Mel made me do it" med José Mourinho i.

Vad han "rappar" i videon? 
Sitt klassiska: “I prefer not to speak. If I speak, I am in big trouble. In big trouble. And I don’t want to be in big trouble."

Norrmannen klar för Roma
"If you cant beat them, buy them" kan vi applicera på denna värvning. Det är nämligen den oftast väldigt korrekta journalisten Nicoló Schira som rapporterar att Roma gjort klart med Ola Solbakken för en fri transfer under januari. Solbakken imponerade mot Roma med sitt Bodö/Glimt förra säsongen och nu vill Mourinho e norrmannen göra underverk för Roma.

Enligt uppgift så skriver 24-åringen ett 4 1/2-årskontrakt.

Erik Winell@ErikWinell2022-09-26 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?