Roma-svepet: Mercaton närmar sig & stort Fonseca-kaos
Gonzalo Villar. En spelare som Roma väntas bygga sitt lag kring i framtiden.

Roma-svepet: Mercaton närmar sig & stort Fonseca-kaos

Måndag igen och i ett nedstängt Rom närmar det sig sommar! Och nejdå, det blir inte en lugn Roma-sommar. Här är veckans viktigaste Roma-rubriker

Rubrikerna efter Sassuolo
2-2 mot Sassuolo efter ett insläppt mål i den 86:e petade ner Roma till en sjundeplats och således även utanför Europa-platser. De italienska medierna valde under påskdagen att just fokusera på detta och i synnerhet att Lazio gick upp och förbi Roma. 

Roma-tidningen Il Romanista låter just framsidan vara speciellt kopplad till påsken. Rubriken "In Via Crucis" är såklart en passus till "Lidandets väg" och istället för Jesu lidande så är här fokus på att Roma fortsätter lida. 
 

Matchen i sig var enligt Fonseca en bra utförd sådan, även om det inte blev någon nödvändig trepoängare... 

"Från en taktisk synvinkel tycker jag vi spelade bra, det var en öppen match med många chanser. Inledningen var inte bra men vi hittade balansen. Vi kunde mycket väl ha vunnit men jag gillade vår attityd idag. Nu ska vi fokusera på Europa League och ska fortsätta slåss för att gå så långt som möjligt", sa portugisen till Sky Sport. 

Undertecknad börjar se det som väldigt svårt att nå Europa den här säsongen. När vi dessutom börjat tappa poäng mot de lite sämre lagen så börjar uppförsbacken bli lite väl brant... 

Fonseca konfronterad av spelartruppen
Dagen efter. Dvs mitt på självaste påskdagen så gick Corriere Dello Sport ut med uppgifter om att det varit ordentligt stökigt på Trigoria. Fonsecas uttalande om att fjärdeplatsen inte längre är möjlig ska ha spätt på en uppdämd frustration och enligt tidningen ska en del spelare ha uttryckt sig ordentligt hårt mot tränarstaben. Corriere DS avslutar med att mena på att allt tyder på att vi får se en ny tränarstab till sommar, oavsett om Fonseca skulle gå och vinna Europa League eller inte. 


Paulo Fonseca lär inte få leda Roma nästa säsong. 

Intensivt med Mercato-rykten
Som sig bör med någon månad kvar på säsongen är mycket av ryktena kring Roma baserat på vilka spelare som kan tänkas lämna och som kan tänkas gå. Som vi skrev om i förra veckan så har Roma beslutat att göra sig av med de allra flesta spelare över 30. 
Något som bekräftades av Javier Pastore (Romas näst bäst betalde spelare...) som i veckan gick ut med att han vill lämna klubben. 
"Min situation med Roma är komplicerad. Vi får se vad som händer i juni. Jag har två år kvar på kontraktet men jag har pratat mycket med Talleres (hans förra klubb) president Andres Fassi, sa Pastore till Mundo D. 

Floppvärvningen Javier Pastore...

Dessutom kommer Cengiz Under inte att bli köpt av Leicester utan Roma väntas få jobba vidare med att sälja av denne i sommar. 

Ett lite oroande transferrykte gör gällande att Gonzalo Villar kopplats ihop med Atletico Madrid. Dock så dementerade Villar detta själv och sa att han är väldigt nöjd att få vara i Roma och att det är en perfekt plats för honom i detta nu. Ägarna har tidigare sagt just att Villar har en central roll i Roma-bygget. 


Succevärvningen Gonzalo Villar. 

Villars egna ord till spanska Onda Cero:
"Allting går otroligt bra i Rom, både sportsligt och personligt. Klubben tror på mig och jag har gjort mig till en del av ett ambitiöst projekt. 

På inåt-fronten har mycket av fokus handlat om att hitta Dzekos ersättare. Enligt flera medier i Italien finns fem potentiella ersättare: Olivier Giroud (Chelsea), Luka Jovic (Real Madrid), Alexander Lacazette (Arsenal), Dusan Vlahovic (Fiorentina) och Alexander Isak (Real Sociedad). Enligt mig så är såklart Isak en drömvärvning, följt av Vlahovic, Lacazette, Giroud och Jovic. 
Det viktiga är att få in någon med driv och energi att lyfta klubbens målproduktion. Jämför vi våra anfallare med de övriga topplagen är den statistiken ingen rolig läsning. 

På mittbacksfronten har det också i veckan handlat om att Nikola Maksimovic (Napoli) kan bli ett namn för Roma i sommar. Maksimovic kontrakt går ut i sommar och Napolis centrala mittback skulle kunna ge lite rutin till en ung backlinje. Därtill, hänger det ihop lite med nästa rykte...

Sarri till Roma?  

Maksimovic tidigare tränare Maurizio Sarri har nämligen blivit ett mer konkret namn för Roma och det är Il Tempo som skriver att Sarri fått upp ögonen för att ta över Roma. 

Enligt Il Tempo så är det ett nuvarande habilt lagbygge med potential och dessutom spelare som passar Sarris tänk som fått den tidigare Napoli-tränaren att lockas av Rom... 

Kumbulla missar resten av säsongen
Det går inte ett landslagsuppehåll utan en skada. Romas och Albaniens mittback Marash Kumbulla var det som denna gång fick lida värst. En förstörd menisk i matchen mellan Albanien och Andorra gör att säsongen nu är över för Romas talangfulle mittback. 
Det är bara att hoppas att Smalling snart är tillbaka i ordinarie form... 


Inget mer spel den här säsongen för Marash Kumbulla
 

Erik Winell@ErikWinell2021-04-05 07:30:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?