Roma-svepet: Mourinho nere på jorden igen?
Roma deppar efter att ha tappat ledningen av Serie A.

Roma-svepet: Mourinho nere på jorden igen?

Så tog den så slut. Mourinhos obesegrade facit i Roma - Här de hetaste från veckan innan derbyveckan.

Hellas Verona satte stopp för Mourinho - Nu börjar det på riktigt
Söndagskvällen skulle innebära ännu en seger för Roma och ännu en storartad insats för Pellegrini som börjat säsongen så fint. Det blev bara hälften rätt på det.

Elva heltaggade motståndare och därtll med en ny tränare vid rodret i Hellas Verona ville annat.

Det började bra med en formtoppad Pellegrini som visade framfötterna i den första halvleken. Men i den andra väntade en målexplosion utan dess like. Fyra mål de första 20 minuterna. Tyvärr var det inte fördel Roma på den målexplosionen...

Roma gjorde en mycket slätstruken insats och förlorade helt rättmätigt med 3-2. 
"Jag visste att Verona har mycket kvaliteter och att de är svåra att spela mot. Sen är det alltid en mental reaktion när ett lag byter tränare, jag tror vi såg det idag", sa en besviken Mourinho till DAZN efter att ha fått se sig besegrad av Igor Tudor. 

För Mourinho är det nu av största vikt att komma tillbaka på rätt köl igen. Därtill börjar vi snart kunna kräva mer av Zaniolo som var tämligen osynlig under söndagen. Nog ska grabben kunna nå tillbaka till sina riktiga nivåer inom kort. 

På söndag väntar derby. Då finns det inget annat än en seger på kravlistan. 

Bologna spanar in De Rossi 
Fortsätter vi på tränarspåret och i synnerhet tränare med koppling till Roma så sägs Bologna spana in Daniele De Rossi som ersättare till Sinisa Mihajlovic

Bologna antas kunna ge foten åt Mihajlovic efter lagets 6-1-förlust mot Inter i helgen och enligt Tuttomercatoweb är De Rossi högt upp på lagets önskelista. De Rossi som själv sagt sig vilja ta över huvudansvaret i ett italienskt lag inom kort. 

Vad tror ni? Blir Bologna ett bra första steg för Mister De Rossi?

Nyckeln till dundersuccéen - Pellegrini hylllar Mourinho
Lorenzo Pellegrini har varit överallt den här upptakten på säsongen. Mål, assist och allmänt briljant har varit ord som kopplats ihop med den nuvarande Roma-kaptenen. 

Pellegrini själv är mycket glad över denna utveckling och ger en stor eloge till Mourinho för just detta. 
"Det här är bara början. Det är något speciellt kring Roma och Trigoria den här säsongen. Det är en känsla i klubben sedan Mourinho anlänt som jag aldrig tidigare upplevt. Vi måste fortsätta jobba och fortsätta förbättra oss för att nå den där titeln", sa Pellegrini efter Romas storseger mot CSKA Sofia i UEFA Conference League. 
 
Efter målet, Mancini erkänner: "Jag vägrade lyssna på Mourinho"
En annan mer ovan målskytt under torsdagens seger mot CSKA Sofia var Gianluca Mancini som slog in en retur på hörna. Men egentligen skulle han aldrig ens ha varit nära. 

"Tränaren sa åt mig att stanna kvar hemma på hörnorna men jag kände att jag kunde göra mål. Så jag sprang hela vägen upp och när jag gjorde mål så sprang jag till José och skrattade med honom, sa en glad Mancini efter sitt mål i slutskedet av femettan mot CSKA Sofia. 

Erik Winell@ErikWinell2021-09-20 14:36:44
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?