Roma-svepet: Mourinho vs Domarna - Rond 153

Roma-svepet: Mourinho vs Domarna - Rond 153

Ny vecka med Mourinho vid rodret. Ny vecka med vass kritik mot domarkåren. Om det och en hel del annat i veckans svep!

Mourinho vs Domarna - Börjar han tappa det? 
Jag börjar nog tappa räkningen i hur många gånger vi sett José Mourinho gå i klinch med olika domare. Så var det även denna vecka där Roma-tränaren gick hårt åt domarteamet i 2-2-matchen mot Bodö Glimt. Klippet nedan talar för sig.


Han är minst sagt inte i full harmoni vår käre Mourinho. Detta ihop med att under torsdagens match var första gången som Mourinho fick burop och visslingar efter sig, av Curva Sud. Något som både Gazettan och Corriere Dello Sport tydliggjorde. 

Det ska också tilläggas att Mourinho innan matchen mot Bodö hann med en sylvass kil mot den italienska kåren. 
  Att VAR och domarna gjorde ett par tydliga(?) fel mot Venezia förvänade väl kanske inte särskilt mycket. Näej ni, det är inte de roligaste tider vi har som Romanisti just nu. 

Undertecknad vet inte riktigt vad en ska tycka om allt detta. Nog är det en viss typ av show och nog skapas det rubriker kring vårt lag. Men inte är de särskilt positiva och om vi ser till det spel som Roma faktiskt bjuder på så är det inte särskilt mycket bättre än hur det såg ut med Fonseca. Faktiskt. Skillnaden som jag ser är att spelarna lättare blir irriterade. 

Sen kommer det här projektet ta tid men vi behöver hamna på rätt köl tämligen fort. Nästa stormatch vill jag se en seger, minst! 

Torsk i Venedig - Trots båttur
Söndagens lunchmacka bjöd på ett fint läge att studsa tillbaka. Bottenlaget Venezia skulle bara besegras. Roma tog båten till matchen och spelarna verkade glada och muntra. Dessutom en inbjudande sol över de venetianska kanalerna. Men inte gick det då heller. Detta trots mål från Tammy. Abrahams första sen mitten av september. 
Ödet ville annat och det var en besviket Roma efteråt som mer och mer får kämpa för att ens klara Conference League-platsen. 

Parentes: Vi leder nu stolpträffsligan överlägset. 9 i ramen. 
En krönika om matchen finns här. 

Vi närmar oss vintermercaton - Mer och mer om Zakaria
Något som dock kan göra den gode portugisen mer munter är värvningar. Ett av de mer återkommande klagomålen från Josés sida har ju handlat just om bristen på bredd i den nuvarande truppen. 
  Det har tisslats och tasslats en del om det och enligt Corriere Dello Sport är verkligen Zakaria huvudmålet i vinter. 5 miljoner pund beräknas Mönchengladbachs mittfältare kosta men det ska inte vara slut där. 

Roma söker också en ytterligare högerback och där hoppas Roma på Lucas Vasquez som också kan spela lite högre upp i banan. 

Sa jag att Mourinho tyckte truppen var tunn? Jodå. Det sägs även att Mourinho har en mittback på önskelistan och att denne kan vara Feyenoords Pedersen eller Henrichs i RB Leipzing. CDS skriver att Smallings form gör att en ny mittback måste in i Roma. 

CDS var inte riktigt klara där faktiskt. De säger också att Mourinho kontaktat sina tidigare lag och att även Loftus-Cheek, Winks, Dalot och Rudiger finns på önskelistan. 

Femminile går fortsatt bra - Storseger mot Verona och vi närmar oss CL
I Serie A Femminile gör Roma det fortsatt bra. Säsongsupptakten var bättre än ifjol och med ny tränare på bänken har den här säsongen fortsatt bygga på vårens cupseger. Lördagen innebar en ny seger när Hellas Verona besegrades med 5-1.
 
Segern gör att Roma närmar sig Sassuolo och Milan på andra och tredjeplatsen. Högst upp har vi Juventus men det försprånget ser redan nu oerhört tufft ut att nå. Åtta poäng skiljer! 

Primavera-laget tog en viktig seger
Alberto De Rossis lag går dock betydligt bättre än Mourinhos. Ny seger kom på söndagen borta mot topplaget Inter. En trepoängare som gör att Roma toppar Primaveran med hela fyra poäng. 
Joel Voelkerling Persson spelade från start och mer om honom kan ni läsa i denna mycket läsvärda intervju av vår skribent Arbresha Bega. 
 

Erik Winell@ErikWinell2021-11-08 07:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?