Stadio Olimpico, 2024-02-26 18:30

Roma - Torino
3 - 2

Roma-Torino 3-2: “Det hade dödat många andra lag”
En nöjd hattrickhjälte.

Roma-Torino 3-2: “Det hade dödat många andra lag”

Roma var hårt pressade av ett Torino som fick bett i pressen med sitt manman-spel. Men en viss Paulo Dybala var tungan på vågen med sitt hattrick.

Det var på förhand en tuff match för Roma, efter urladdningen i torsdags i Europa League. Och Roma blev tillbakapressade av ett mycket välspelande Torino som dock saknade kvaliteten i sista tredjedelen, till skillnad från Roma denna kväll. 

När Paulo Dybala gav Roma ledningen i slutet av första halvlek från straffpunkten var det allt annat än rättvist utifrån matchbilden (men det gjorde det bara desto skönare). Toros kvittering bara minuten senare kändes desto tyngre och som De Rossi uttryckte det efter matchen.

“Det hade dödat många andra lag”.

Men inte Daniele De Rossis Roma som tack vare en mer aggressiv approach i andra halvlek lyckades sätta spelgeniet Paulo Dybala i två lägen där han fick visa all den fotbollsbriljans han besitter. 

Huijsen var sedan olycklig vid ett inspel i slutet av matchen vilket ledde till en Toro-reducering men Roma höll ut och spelade hem tre blytunga poäng i jakten på fjärdeplatsen.

Grazie Roma!
 

Niclas Ekström2024-02-27 10:30:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?