Roma vs Inter - Matchrapport & Analys : En svettig trepoängare
Äntligen dyker han upp när han behövs!

Roma vs Inter - Matchrapport & Analys : En svettig trepoängare

Kapten Lautaro Martinez visade vägen till vinst på söndagskvällen i Italiens huvudstad. Efter en ganska jämn tillställning kunde Lautaro skriva in sig i målprotokollet efter att ha gjort matchens enda mål.

Matchrapport
Precis som jag förutspådde i införrapporten gällande startelvan. Inter ställer upp en ordinarie elva för att kunna ro hem segern till Milano. Med tanke på att rivalerna har vunnit sina matcher denna omgång ligger all press på Inter. NU KÖR VI!

Matchens första läge kommer från bortalaget den 6:e minuten. Inter vinner boll på egen planhalva medan flera Roma-spelare befinner sig högre upp på banan. Mikhitarian driver upp bollen och slår den till Lautaro som på ett tillslag passar den tillbaka till Thuram, som får till ett bra skott utanför straffområdet men målvakten räddar.

Minut 12 får Calhanoglu bytas av mot Frattesi. 

Efter bytet händer det mycket. Sommer slår en långboll längs marken som skär igenom hela planhalvan. Lautaro möter upp bollen på ett tillslag och slår en fin djupledsboll på ett tillslag till Thuram. Thuram utmanar Ndicka genom några överstegsfinter för att komma åt ett avslut. Tyvärr skjuter fransmannen på Roma-försvararen. Därefter hamnar bollen hos Mikhitarian som drar till ett hårt skott som träffar ribban.

Tyvärr måste Inter göra ytterligare ett byte pga skadekänning. Minut 26 byts Acerbi ut och istället kommer De Vrij in. 

Minut 41 får hemmalaget sin första målchans där Sommer får göra en svettig räddning. Dybala slår en fin genomskärare som landar hos en djupledslöpande Pellegrini. Roma-kaptenen viker inåt och avlossar ett skott med högern men Sommer räddar. Ställningen är fortfarande 0-0. 

Första halvlek slutar 0-0. Inter hade flera lägen för att göra mål men misslyckades. Ju mer matchen led mot halvtidsvilan kunde hemmalaget ta sig högre upp på banan samt ha mer kontroll på matchbilden.


MÅÅÅL!!! Självklart måste kaptenen dyka upp när spelet inte funkar. Minut 60 snappar Frattesi upp en boll efter en misslyckad Roma-hörna på egen planhalva. Han driver bollen uppåt där han enbart har Dimarco och Lautaro med sig. Han slår den inåt mot Lautaro Martinez där han får bollen i en perfekt studs efter att den touchade en Roma-spelare. Martinez drar den på volley upp i Svilars nättak. 0-1 på Olimpico!

Inter spelar mer kontrollerat och är väldigt nära att utöka ledningen. Thuram får en fin djupledsboll där han hamnar semi-fri mot målvakten. Thuram väljer att chippa bollen över målvakten men hamnar lite för snett. Den går utåt mot en framrusande Dimarco men tyvärr så hinner en Roma-spelare emellan och skickar ut den till hörna.

Roma trycker på för en kvittering och för tillfället känns det som att Inter enbart fokuserar på att försvara ledningen. 

Minut 71 väljer Inzaghi att göra ett trippelbyte. Bisseck går in mot Bastoni, Dumfries mot Darmian och kapten Lautaro mot Correa. 

Dumfries gör avtryck direkt. Han springer sig fri på högerkanten ganska ostört i full hastighet. Han avlossar till slut ett skott som Roma-målisen styr ut till hörna.

Dumfries får ytterligare ett läge. Minut 84 får han ett inlägg från Dimcarco som han tar emot och skjuter rakt på Svilar.

Minut 90 får Inter ytterligare ett läge att punktera matchen. Dumfries jagar ikapp en boll på högerkanten som han driver framåt. Han har med sig både Thuram och Barella. Han slår den snettinåt bakåt mot Barella som drar den högt över ribban. Totalt onödigt!

Matchens sista målchans får Soulé för Roma. Han avlossar ett skott utanför straffområdet som försöker leta sig in bakom Sommers högra hörn men icke! Sommer styr ut bollen.

Domaren blåser efter 4 tilläggsminuter. 0-1 till Inter! Jätteviktig vinst mot en svår motståndare.

3 punkter

1. Uppställningen - Gjorde delvis sitt.
Det är viktigt att man försöker sätta en ordinarie elva så tidigt som möjligt. Det är egentligen svårt att klaga på elvan som dyker upp men jag är fortfarande fundersam över Dumfries-situationen. Själv anser jag att han bör starta men det kan vara så att Inzaghi ser att han inte klarar av en hel match för tillfället. Annars gjorde han ett riktigt bra inhopp där han kommer in när alla andra är trötta. Det som ingen hade räknat med direkt var Calhanoglu som fick gå av efter 13 min. Vi får hoppas att det inte är något allvarligt. Han behövs mot Juventus nästa söndag.

2. Marcus Thuram
Även om han inte fanns med i målprotokollet så gjorde han en gedigen insats. Han slutade aldrig att springa och man såg hur trött han var när han sjunk ihop så fort domaren blåste av matchen. Dock hade han några lägen han hade kunnat förvalta bättre. Däremot gjorde Svilar en riktigt bra match och räddade en hel del. Vi får hoppas att den gode fransmannen får vila ikapp sig till CL-matchen på onsdag.

3. Taktik - Ovisst…
Måste säga att det var ovisst. Kvitteringen hängde i luften till och från efter att Lautaro Martinez hade gjort sitt mål. Dock vill jag inte säga att resultatet var orättvist. Inter hade flera lägen där man hade kunnat kontra in en och en annan boll men för dålig skärpa i den sista tredjedelen. Som supporter är det hemskt att titta på när man sjunker så otroligt lågt i eget straffområde. Det räcker med ett skott som kan leta sig in efter en styrning. 


Nu försöker vi ladda om batterierna till CL-matchen mot Young Boys på onsdag. Detta var en svettig tillställningen som gav mig rejäl ångest. Dock är det otroligt skönt att ha denna vinst i bagaget samtidigt som man hakar på i toppen.

FORZA INTER!
 

Pablo Grondona Umaña@InterPGU2024-10-20 23:04:13
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?