Stadio Diego Armando Maradona, 2023-09-27 20:45

4 - 1

Säker seger på Maradona

Napoli besegrade Udinese med 4-1 på ett komfortabelt sätt.

Garcia valde att starta med Mario Rui och Politano vilka var de enda förändringarna från Bolognamatchen i helgen. Kanske trodde han att övriga laget skulle vilja revanschera sig och gav alla en ny chans, eller så startade tränaren med det bästa laget helt enkelt. Efter gårdagens turbulens fanns även frågetecken kring hur det skulle se ut på plan, skulle Osimhen "fungera" på rätt sätt?

Faktum är att det såg bra ut direkt och även om Udinese var decimerat genom avsaknad av flera spelare så kan vi inte ta bort Napolis fina match. Zielinski slog in straff efter knappt 20 minuter, Politano hittade fram till Osimhen som gjorde 2-0 och i paus kändes det som allt var klart.

I andra halvlek fortsatte Napoli att jaga ett till mål och hungrigast var Kvaratskhelia. Han gjorde sin bästa insats för säsongen då han var ytterst aktiv, kom rätt i löpningarna, vann sina dueller och skapade flera bra möjligheter (tex några skott i stolpen). I den 74 minuten pressade han till sig bollen efter slarvig bollbehandling i gästernas försvarsdel, passerade målvakten och placerade in 3-0. Mot slutet tröstmålade Udinese innan Simeone slog till med sitt vanliga inhopparmål. Kvara serverade ett inlägg som argentinaren nickade i mål.

Det blev en bra seger på alla sätt. Garcia fick en bra trea, Kvaraskehlia gjorde 1+1, Osimhen gjorde mål igen och tog sig igenom matchen som låg i timmarna efter en viss uppståndelse. Med vinsten kan man få ett lite mer lugn och fokusera på kommande matcher utan att ha panik.

NAPOLI (4-3-3): Meret; Di Lorenzo, Ostigard, Natan, Mario Rui; Anguissa, Lobotka, Zielinski; Politano, Osimhen, Kvaratskhelia.