Salernitana 0-2 Napoli: Bra svar på cupförlusten

Napoli studsade tillbaks efter cuputtåget mot Cremonese via en derbyseger mot Salernitana.

Salernitana mot Napoli kanske inte höjer mångas ögonbryn men matchen är superladdad nere i söder. Salernitanas förlust senast mot Atalanta krävde en reaktion och utan att ha sett deras senaste match så kändes Salernitana igår kväll inte som ett lag som skulle bli enkla att vinna över.

Efter dryga halvtimmen hittade dock Elmas in till Di Lorenzo vars mottagning blev en styrning till Osimhen som behärskad avslutade i mål. Trodde vi. Målet dömdes bort med minsta möjliga marginal då Osimhen stod med klackspetsen offside. Napoli hade vidare svårt att få till några bra målchanser och det skulle till en liten slutforcering i första halvlek innan Di Lorenzo mötte Anguissas inspel med ett distinkt avslut, ribba in, 0-1.

Andra halvlek hann knappt börja då Napoli fortsatte sitt momentum från slutet av första. Spelförande som de brukar vara avlossade tillslut Elmas en flackig boll som Ochoa i Salernitana målet släppte retur på varpå Osimhen påpasslig stötte in 0-2.

Salerniatana hade några uppstick men för det mesta höll Napoli bra kontroll på matchen. Det blev en viktig seger efter cuputtåget tidigare i veckan och laget kan nu återigen fokusera framåt.

Lagen:

Salernitana (3-4-1-2): Ochoa 6,5; Daniliuc 5,5 (85′ Sambia sv), Gyomber 6 (17′ Lovato 5,5), Pirola 5,5; Candreva 6, Coulibaly 6, Nicolussi Caviglia 5,5, Bradaric 5,5; Vilhena 5 (74′ Valencia sv); Dia 5,5 (85′ Bonazzoli sv), Piatek 6. All. Nicola.
SSC Napoli (4-3-3): Meret 7; Di Lorenzo 6, Rrahmani 6, Kim 6, Mario Rui 7; Anguissa 6,5, Lobotka 5,5, Zielinski 5,5 (86′ Ndombele sv); Lozano 6,5 (86′ Politano sv), Osimhen 7 (89′ Simeone sv), Elmas 6,5. All. Spalletti.