Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-09-23 18:30

Sampdoria - Napoli
0 - 4

Sampdoria 0-4 Napoli: Spalletti-expressen ångar vidare

Napoli är fortsatt felfria i säsongens Serie A. Under torsdagen körde seriesuveränen över Sampdoria med hela 4-0 på bortagräs.

Napoli gjorde långtifrån någon spelmässigt perfekt match borta mot Sampdoria. Effektiviteten och självförtroendet i de avgörande momenten är det dock inget fel på just nu. Man vann med komfortabla 4-0 efter bland annat två mål av Victor Osimhen och Luciano Spallettis superstart som Napoli-tränare tycks inte ebba ut.

Det skulle inte dröja länge innan just Osimhen skapade sitt första läge i matchen. Efter fem minuter kom han fri från halva plan men avslutet lämnade mycket övrigt att önska. Det gjorde det egentligen tre minuter senare också då Insigne hittade nigerianen i boxen. Men med viss hjälp av Audero i hemmamålet letade sig bollen in och gästernas drömstart var ett faktum. Samarbetet mellan Insigne och Osimhen tar sig!

I mitten av första halvlek hade hemmalaget en ganska bra period. De tvingade bland annat Ospina till tre fina räddningar på kort tid men colombianen stod pall och höll nollan intakt. Liksom under resten av matchen.

Med dryga fem minuter kvar av halvleken hittade Fabian Ruiz nätet på Luigi Ferraris. För andra gången den här säsongen. Ett Lozanoinspel nådde Insigne som behärskat peggade upp för spanjorens vänsterfot som sällan sviker. Inte heller denna gång. 2-0 i paus.

Osimhen inledde andra halvlek likt den första, nämligen i målprotokollet. Ett fint hopsnickrat anfall hamnade hos Lozano som spelade snett inåt bakåt och gav anfallaren öppet mål från nära håll.

Tio minuter senare kom en karbonkopia på 3-0-målet då Lozano återigen hittade in med ett inspel från höger. Den här gången hittade han Zielinski som i sin första ligastart för säsongen och gjorde sitt första mål med en hård vänstervrist förbi Audero.

Det skapades en del chansen åt vardera håll de sista 30 minuterna men det hela var mest en transportsträcka mot domare Valeris slutsignal. Matchen slutade mycket riktigt 4-0 och Napoli fortsätter toppa Serie A, nu med 15 poäng av lika många möjliga.

Extra kul att se högerkanten idag med Lozano i spetsen som ligger bakom tre av de fyra målen. Också glädjande att Osimhen på allvar kommit igång efter utvisningsfadäsen i premiären.

Nästa uppgift är Cagliari hemma på Maradona i den sena matchen på söndag. Det är mycket som är fint nu. Njut!