Cagliari - Napoli
1 - 1

Sent poängtapp hindrade efterlängtad trea

Napoli tappade ledningen på övertid mot Cagliari.

Napoli kom till Sardinien efter en ok insats mot Barcelona i CL, framförallt andra halvlek såg bra ut då. Det var något trevligt med lagets reaktion efter 0-1, plötsligt så gick man för kvittering (samt segermål) på ett aktivare sätt än vad vi sett Napoli göra under säsongen.

Till Cagliari kom Napoli med ett vinstkrav, sett till att man nu behöver plocka trepoängare i massor. Äntligen var dessutom Osimhen tillbaka i ligaspelet efter två månaders frånvaro. Men Napoli var svaga under den första halvleken. Laget hittade inte fram som de hade hoppats på, det var mycket oorganiserat och  till viss del okoncentrerat med svahgt passningsspel som tydligt exempel. Cagliari fick ett mål bortdömt för offside (tack VAR) och det var mållöst i paus.

I andra halvlek såg Napoli bättre ut och det kändes som laget var på väg mot en "bra bortainsats". Man var mer samlade, spelarna låg mer rätt, det skapades bättre anfall och Napoli fick ett grepp om matchen. Osimhen fick ett perfekt inlägg från Raspadori och ledningen var rättvis nere på Sardinien.

Efter målet hade Napoli en bra tiominutersperiod då man erövrade boll och ställde om fort vilket gav Osimhen två stolpträffar i samma sekvens, Politano som fick ett superläge då han kom ren snett framifrån men lyckades missa målet. Tyvärr såg det ut som han försökte göra något snyggt istället för att vara effektiv. Mål vid något av dessa lägen och matchen hade varit avgjord. Istället kom Cagliari på slutet och kvitterade.

Det var ett surt poängtapp på övertid och synd för Napoli som hade kunnat bygga vidare på (återigen) "ny tränarenergi". En vinst här, mål igen av Osimhen, ny fart i laget - det hade kunnat ge en effekt på kommande matcher. Nu får laget hantera detta och ta nya tag. Elva poäng till CL-plats känns tyvärr som för många poäng. På onsdag väntar hängmatchen mot Sassuolo, en trea där och avståndet är åtta poäng. Men kan laget vinna? Även om de gör det är det många poäng att ta in.