Serie A 21/22: ”Tårarna största minnet”

Serie A 21/22: ”Tårarna största minnet”

Då är det dags för Mesta Mästarna att få sin säsongsdom.

Ja, vi summerar alltså säsongen den här veckan och nu är det dags för den gamla damen, som klarade en Champions League-plats galant, fast de kanske hade högre ambitioner än så?
Vi har hört oss av till Mikael Noaksson för att få hans och Juveredaktionens syn på det.
Senare under maj ska vi också kolla upp hur de ser på framtiden för sin klubb.

Säsongen slut slut. Hur skulle du vilja betygsätta 2021/22 för ditt lag och varför?
—  Hmm, det är alltid svårt med betygsättning men om man jämför förväntningar och slutresultat så blir det långt ifrån godkänt för Juventus del. Det är svårt att säga något annat efter den sämsta säsongen på 11 år. 20 mål färre gjorda än Pirlos Juventus men lika många insläppta vittnar om en säsong där det mesta gick snett. En oturlig skada på Chiesa gjorde inte saken bättre även om det inte räcker för att bortförklara en tam och energifattig insats rakt igenom. Det enda positiva var att Juventus lyckades att ta sig till nästa års CL-spel vilket självklart lugnar både ekonomer och aktieägare.

För att sammanfatta ger jag Juventus 21/22 gazettabetyget 5 av 10.

Skulle du kunna peka ut minst tre olika faktorer som gjorde att säsongen blev som den blev?
—  En obalanserad trupp där förra säsongens största målgörare lämnade dagar innan fönstret stängde. Brist på kontinuitet, både på grund av skador men också laguttagningar och Allegris ovilja att föra/döda matcher.

Ditt starkaste minne under säsongen av ditt lag? 
— Vare sig jag vill det eller inte så kommer Paulo Dybalas tårar efter sista hemmamatchen mot Lazio vara det minne som jag tar med mig från den här säsongen. Att se en av mina stora favoriter lämna klubben på det sättet, mot sin egen vilja, kändes som ett väldigt ovärdigt slut på sju fina år tillsammans.


Spelarmässigt, vilka har utmärkt sig - både positivt och negativt?
— Helt ärligt så har nästan hela laget underpresterat så det är svårt att välja någon som har gjort det exceptionellt dåligt. Jag faller tillbaka på lagets sämsta spelare Bernardeschi om jag ska välja någon. Cuz why not?

Sen är det som sagt få som gjort något positivt under den här kraschlandningen till säsong men om jag ska lyfta någon så får det bli Danilo. Trots Cancelos succé i England så är det ett byte jag i efterhand är mycket nöjd med. Danilo är oerhört stabil, bra med boll och kan spela på flertalet olika positioner vilket gör honom till en ultimat truppspelare.

Säsongen för ligan som helhet. Hur tycker du den varit? 
— Spännande är väl ett ord som ganska bra sammanfattar denna upplaga av Serie A? Det som länge var ett tremansrace såg ut att kunna bli ett fyrmansrace men blev tillslut ett tvåmansrace hela vägen in på målsnöret. I skrivande stund har ligan inte avgjorts än men trots det kan jag inte annat än applådera skådespelet vi åskådare fått vara en del av den här säsongen. Serie A känns jämnare än på mycket länge vilket bara är kul, förhoppningsvis höjer det ryktet på ligan som helhet då ingen gillar när ett lag dominerar totalt. VAR har som vanligt lämnat mer att önska och jag kan faktiskt sakna tiden innan en offside mättes med millimeterlinjal. Men förutom det, inget att klaga på alls!

Vilka lag har varit den bästa och sämsta överraskningen?
Milan som inför den sista omgången har allt i egna händer måste ses som den stora överraskningen. I alla fall i mina ögon. Visst, Pioli har gjort ett bra jobb och truppen breddades i somras men att den rödsvarta delen av Milano skulle ha scudettovittring med 90 minuter kvar av säsongen hade jag definitivt inte räknat med. Hatten av till det arbete som har gjorts under 21/22.

Den sämsta överraskningen tror jag blir Atalanta som verkligen störtdök efter nyår. Även om det gynnade min egen klubb så var det tråkigt att se det annars så frejdiga Bergamolaget helt tappa luften och schabbla bort en ganska bra första halva av säsongen. 

La Curva-redaktionen2022-05-24 18:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)