Serie A check-up : ”Tydlig markering att Inter är Italiens bästa lag”

Serie A check-up : ”Tydlig markering att Inter är Italiens bästa lag”

Vi startade i Milano och vi avslutar (nästan) i samma stad med Pablo Grondona Umaña och hans Inter.

Nio matcher kvar - hur tycker du säsongen gått så här långt?
— Än så länge anser jag att säsongen har gått jättebra trots att vi åkte ut i åttondelen mot Atlético Madrid i Champions League. 
Man ligger på första plats med 14 pinnar ner till lillebror Milan så jag kan inte klaga över insatsen i ligan än så länge.

Om du skulle ta fram en match eller moment så här långt för att belysa situationen - vad skulle det vara?
— Det skulle nog vara matchen mot Juventus på hemmaplan. Då var det någon enstaka poäng som skilde lagen åt i ligan samt att Juventus hade fina resultat bakom sig inför stormatchen. Inter vann med uddamålet men matchen kunde lika gärna ha slutat med större siffror. Man hade total kontroll över Juventus och man stängde ner deras ytor så fort de tog sig över på Inters planhalva. Här markerade man tydligt att Inter är Italiens bästa lag och att det finns inget lag som kan slå dem.

Vilken spelare har så här långt gett dig mest gåshud?
— Jag skulle säga att det beror på under vilken period under säsongen. Under hösten/vintern tyckte jag att Thuram såg ut som en miljard-man. När han gjorde sina överstegsfintar och tog sig förbi sina motståndare gav mig och många interisti gåshud. Sen kan man inte glömma drömmålet mot Milan i början av säsongen. 

Vem vill du ge en spark i röven så att han skärper sig?
— För tillfället skulle jag säga Lautaro Martinez. Han vek sig, mer eller mindre, när vi behövde honom som mest. Dock skulle jag inte säga att han har underpresterat under säsongen utan tvärtom. Han gör sin bästa säsong i Inter-tröjan där han leder skytteligan i överlägsen stil men han får gärna fortsätta göra mål samt vara tungan på vågen i de stora matcherna. Annars skulle jag säga Alexis Sánchez. Många utav oss ansåg att bytet från floppen Correa till Alexis skulle vara en stor uppgradering men första halvan av säsongen har varit en stor besvikelse. Han har känts svag och trubbig under första halvan av säsongen. Han har börjat se bättre ut nu på slutet men inte tillräckligt bra.

Vad var målet för säsongen och tror att tränaren klarar det?
— Ledningen har satt upp ett tydligt mål och det är att vinna scudetton samt pränta in den andra stjärnan i emblemet. Inzaghi har gjort det riktigt bra denna säsong och är på god väg att nå målet. Man har 14 poäng ner till Milan på andra plats och myyyyyyycket ska till för att Inter ska tappa detta eller att ens Milan ska gå rent återstående matcher. Jag anser att Juventus är ute ur bilden då rättvisan har kommit ikapp dem. Zebrorna har knappt varit bättre än sina motståndare under säsongen och det är ett under att de ens är med i top 6 med tanke på deras prestationer på plan.

Någon ungtupp som lyst upp under säsongen som du tycker vi ska hålla koll på under avslutningen?
— Bisseck har imponerat stort på mig. Jag trodde att han skulle bli utlånad under vintermercaton men istället har han fått spela. Trots skralt med speltid har han redan gjort två mål samt visat att han kommer att ge Parvard mycket huvudvärk i framtiden om kampen om högerbackspositionen i Inzaghis 3-back. Jag tror att Inter löser scudetton när det är några matcher kvar av säsongen och då kommer man se Bisseck briljera på högerkanten ända in i säsongsavslutningen.

CL-uttåget måste varit surt. Vilken var de främsta orsakerna till förlusten?
— Jag ska fatta mig kort. Det man kan tydligt se via laguttagningarna som gjordes runt dubbelmötet mot spanjorerna indikerade på att man satsade stenhårt på ligan. Det var egentligen bara matchen mot Bologna (innan bortamötet i Madrid) där Inzaghi roterade friskt. Det var nog många inter-fans som höjde på ögonbrynet när Inzaghi ställde upp en ordinarie startelva mot Salernitana några dagar innan hemmamötet mot Atlético. Dessutom spelade han både Thuram och Calhanoglu dessa matcher som precis hade kommit från skador. Att förlora mot Atlético på bortaplan är ingen fy skam. Dock att enbart vinna med 1-0 när man fullständigt rullade ut dem i 90 min var det som grusade avancemanget för Nerazzurri. Har man för slitna- och trötta spelare så är det lätt att fokuset kan rubbas. Här tänker jag framför allt på de missade lägena under dubbelmötet. 

Ligaguldet är i stort sett avgjort - men Europaplatserna och bottenstriden lever i högsta grad - vilka klarar sig och vilka tar de åtråvärda CL-platserna?
— Som interista är man gärna försiktig med att ta ut något i förskott men visst, mycket ska till att ett annat lag än Inter kammar hem ligaguldet denna säsong. Jag tror att Salernitana kommer att åka ner trots Manolas och Boatengs intåg. Frosinone kommer att följa med dem ner också. Dock tror jag att Sassuolo grejar kontraktet, vilket innebär att Empoli blir nog det lag som ryker.
Vad gäller Europa-platserna tror jag att Milan, Juventus och Bologna följer med dem till CL. Om det blir ett 5:e lag från Italien blir det nog Roma som har fått en nytändning under De Rossis ankomst på tränarbänken. Dock är jag något emot tanken på att Bologna ska med till CL och agera turister. Om de skulle behålla nuvarande trupp/tränare samt att de kryddar till det med några nyförvärv så absolut. Dock kommer det inte bli så. Motta kommer att försvinna och detta kommer att leda till att flera etablerade spelare kommer att lämna också. Detta kommer att leda till att vi kommer att få ett dynggäng i CL som ska representera tricolore. I och för sig så hade jag samma tankar om Atalanta också en gång i tiden. Dock är det skillnad då Atalanta-tränaren Giasperini är en gammal man som har testat det mesta i olika klubbar och har rotat sig i Bergamo. Thiago Motta är en ung och spännande tränare som inte kommer att stanna kvar i Bologna om en större klubb kommer att knacka på dörren. Det ryktas om att Motta ska bege sig till Juventus. Undrar hur det går ihop. Motta representerar en attraktiv samt pragmatisk fotboll. Juventus förespråkar en dödgrävarfotboll...men detta är kanske början på revolutionen hos zebrorna?

Vilket lag har imponerat mestpå dig - sett till förutsättningarna?
— Här fortsätter jag med att prata om Bologna. För mig har universitetsstaden alltid varit känd just för utbildningens stad och laget Bologna har varit en historisk knytpunkt för många svenska spelare. Däremot, att se Bologna stå på plan när CL-hymnen spelas högt i Renato Dall´Ara är något jag inte kan föreställa mig. 
Bologna har med små medel (som de andra provinsklubbarna i Italien)  bygga ett välsynkat fotbollslag där varje spelare är införstådd med vad som förväntas av honom. Orsolini är den eviga talangen som äntligen har fått utlopp för sin kapacitet. En begränsad spelare som Ferguson lyckades bli en fin tvåvägsspelare samt att holländaren Zirkzee är det stora utropstecknet i Serie A. 
Jag är ingen större fotbollsromantiker. Jag vill inte se Bologna i CL då jag vet att de kommer att sälja av allt de har och sedan bygga om på nytt. Bologna är inte det nya Atalanta och därför önskar jag ändå att Bologna istället hamnar på en EL-plats så att man har en större chans att nå framgångar där än att bli utspelade mot Club Brügge en tisdagskväll i CL.

La Curva-redaktionen2024-03-29 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)