Via del Mare, 2023-08-20 20:45

Lecce - Lazio
2 - 1

Slarvfel i slutet av matchen kostade Lazio alla tre poäng

Det såg länge ut som att det skulle bli en premiärseger för Lazio när man gästade Lecce på Via del Mare, men slarvfel av försvaret i slutet av matchen gjorde att Lazio tillslut åker poänglösa hem till Rom.

Efter en försäsong med blandade resultat och en mercato där sagan om Sergej Milinkovic-Savic i Lazio tog ett oväntat slut så var det dags för Lazio att gästa Lecce på Via del Mare i premiäromgången av Serie A 2023/24. Biancocelesti tog tag i matchen tidigit och fick belöning för det i den 26:e matchminuten när Immobile satte dit 1-0 efter en läcker framspelning från Luis Alberto. Efter målet gungade matchen ganska mycket fram och tillbaka, Lecce gav verkligen inte upp och spelade med en hög intensitet under hela matchen.

Det var i den andra halvleken som Lecce började ta mer och mer initiativ och övertag i matchen och skapade en del chanser. Lazio skapade inte jättemycket mer än en chans för Ciro Immobile att sätta spiken i kistan i den åttioandra minuten, men en otrolig benparad från Falcone höll Lecce kvar i matchen och bara några minuter senare satte Lecces svenska nyförvärv Pontus Almqvist dit kvitteringen med en läcker halvvolley, Via del Mare exploderar och Lecce har fullt momentum. Bara ett par minuter senare kommer Lecces ledningsmål när Lazio-försvaret misslyckas att rensa bollen från straffområdet och Di Francesco blir matchhjälte för Giallorossi.

Som tidigare nämnt så är det mest på grund av slarvfel som Lazio åker poänglösa hem till Rom, slarvfel som var ovanligt att se av ett starkt Lazio-försvar förra säsongen. Nu väntar hemmapremiär mot Genoa på Stadio Olimpico om en vecka där Lazio bara måste studsa tillbaka innan man möter Napoli och Juventus i de två kommande matcherna efter det.

Erik Hodinerik.hodin@hotmail.comTwitter: @houdiniierik2023-08-20 23:09:00