Sommarens mercato

Sommarens mercato

Några tankar kring Lazios mercato denna sommar.

Äntligen en mercato där det har hänt saker både när det gäller spelare in samt spelare ut. Det som sticker ut är att Lazio äntligen blivit av med många av de spelare som de sista åren varit i frysboxen eller som helt enkelt visat sig vara dåliga värvningar. Några av dessa spelare lämnade förvisso på lån, men jag tycker det är skönt att veta att de inte spatserar runt på Formello.

Lazio lyckades även värva några intressanta spelare som Marcos Antonio och Cancellieri. Mittbacken Romagnoli joinade Lazio också. Lotito lyckades behålla Sergej och Luis Alberto ser ut att stanna i Lazio i alla fall fram till nästa mercato-fönster. Det är även spännande med två nya och på pappret bra målvakter. Maximiano hade en dålig start men Provedel har visat sig vara ett mycket bra alternativ även som första målvakt. Det kommer bli intressant att se framöver hur Sarri roterar mellan de två målvakterna.

Lazio har utan tvekan breddat truppen, speciellt på mittfältet där vi nu har Sergej, LA, Cataldi, Basic, Marcos Antionio och Vecino. Det är även kul med flera italienare i truppen, potentiellt kan 8 ordinarie spelare vara från Italien. Många av dessa är även mycket unga, vilket är bra för den italienska fotbollen generellt och det känns som en sak som Sarri önskat sig.

Trots en överlag bra mercato saknar Lazio en pålitlig vice-Ciro. Cancellieri är ung och dessutom inte en renodlad punta. En till anmärkningsvärd sak är att Lazio återigen missat att ta in en duglig vänsterback under ett mercato-fönster. Det har varit snack om Valeri eller Parisi men till slut var det ingen vänsterback som joinade klubben. Senast Lazio värvade en bra vänsterback var 2007 med Kolarov, 2011 värvade man Lulic men han var ingen renodlad vänsterback.

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-09-02 09:54:00
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party