Spaccanapoli: Del 2, reflektioner efter halva säsongen
Lite skumma beslut av mannen i svart denna säsong

Spaccanapoli: Del 2, reflektioner efter halva säsongen

Välkommen till Spaccanapoli, en artikelserie där Napolis redaktion kommenterar och diskuterar kring aktuella händelser i och runt laget vid Vesuvius fot.

Vilka spelare har inte levt upp till förväntningarna?

Fredrik: 
Det är sorgligt att inte Elmas tar steget, trodde det var dags nu. Det finns potential men jag undrar om han har huvudet. Av övriga skulle jag önska att Fabian Ruiz kunde hålla en högre nivå. Känns som han inte lyfter.

Todd: 
Fabian Ruiz.

Payam: 
Alla? Nej men de som verkligen underpresterat hittills tycker jag främst är Petagna och FABBE. Ruiz har känts för långsam i sina beslut och inte riktigt varit delaktig i spelet på samma sätt. Tycker att mittbackarna, oavsett vilka, har sett otroligt skakiga ut hela säsongen. Ingen på den positionen, förutom möjligen DiLo under en match, har gjort ett särskilt övertygande jobb. 

Edin: 
Oj, det är ganska många. Framförallt är avsaknaden av positiv utveckling på flera spelare väldigt oroande. Meret, Fabián, Elmas etc. ser antingen lika bra ut som när de kom eller till och med något sämre. Framförallt oroväckande i och med att detta är spelare som Napoli förväntas sälja till stor vinst. Lyckas man inte med det så faller i stort sett hela klubbens affärsmodell.

Solo:
Jag kanske sticker ut hakan lite här nu, men Kolibrin har varit väldigt ojämn. Baka(laka)yoko har ju inte heller direkt rosat marknaden, även om förväntningarna på honom inte varit så höga. Mertens har varit skadad men jag tycker han tappat mycket, kanske har åldern eller en viss mättnad hunnit ikapp honom. Han är dock för alltid förlåten. Ruiz har generellt varit usel med.

Säsongens bästa?

Fredrik:
Måste bli matchen mot Atalanta.

Todd: 
Oj, svårt. Att matchen mot Juve efter mycket om och men ändå kommer spelas säger väl någonting. Har haft svårt att se något annat än 0-3 på skrivbordet tidigare år. Det var ett statement. Men säsongens bästa? Hmm. Insignes förarbete till Lozanos 3-0-mål i 6-0-demoleringen av Fiorentina!

Payam: 
Lozanos energi. Satan vilken tillgång han kan bli. Jag hoppas att Osimhen också får blomma ut för dom två tillsammans skulle kunna vara bland Europas vassaste anfallspartners. (får en känsla av pocho och matadoren på något sätt) 

Edin: 
Vinsten med 4-0 hemma mot Roma, precis efter Maradonas bortgång. En match man absolut inte fick förlora gick man istället och vann övertygande. Där och då levde jag faktiskt under illusionen att Napoli var ett topplag igen, åtminstone i ett par dagar. Skön känsla.

Solo:
Håller med föregående talar här, Roma-vinsten visade på en, trodde jag då, återgång till toppen. Men det var nog bara vår guds ande som gav kraft.

Säsongens sämsta?

Fredrik:
Dagen då ADL lyfter luren och ber om råd kring Coviden och resan till Turin. Samtidigt avbokas flyg och hotell innan officiellt besked har annonserats. Sedan kommer besked från hälsomyndigheten där Napoli rekommenderas (inte beordras) att stanna hemma. 

Ja, det är en pandemi, ja det är en konstig säsong och ja, det är givetvis bra med försiktighet - men...

Napoli skulle ha tagit minst en, troligtvis alla tre poängen. Juventus var skräp i oktober medans Napoli såg som allra bäst ut under den inledande månaden av årets säsong. Det hade varit tre poäng till och en mindre svår match att behöva göra. Om inte Napoli vinner ligamötet i februari hoppas jag de på allvar ångrar beslutet. Mötet i Turin i maj (eller när det blir), då Juve går för guld och Napoli jagar en fjärdeplats, känns som en given förlust där det inte går att få igen några poäng.

Säg något som smakar bättre än tre poäng borta mot vitsvart motstånd i Turin.

Det är ADLs näst sämsta beslut under hela hans ägande sedan han tog över Napoli 2004. Det sämsta beslutet är anställningen av Donadoni.


Todd: 
1-2 hemma mot Spezia sitter färskt på näthinnan. Med en man mer på banan dessutom. Herregud.

Payam: 
Viljan. Alldeles för många matcher har det känts som att viljan/självförtroendet har sviktat rejält. Jag kanske är bortskämd då jag inte riktigt kan minnas när det senast kändes som att spelarna bara var loja, men jag ser inte glöden på samma sätt. 

Edin: 
Bottennappen mot Milan, Inter och Lazio sved, men inte lika mycket som skitmatchen vi gjorde mot Sassuolo på hemmaplan. 0-2 i baken mot de grönsvarta som ställde upp utan sina två bästa spelare i Boga och Berardi. Hur kunde det hända? Jag vet inte, men den matchen tog kål på titelambitionerna tidigt. Kanske lika bra.

Solonapoli:
Jag var inne på det igår, Spezia hemma i ligan.

Sista delen (3) av redaktionens reflektioner kommer under morgondagen.

Redaktionen2021-02-01 20:47:00
Author

Fler artiklar om Napoli