Allianz Stadium, 2024-10-22 21:00

Juventus - Stuttgart
0 - 0

Spelarbetyg Juve 0-1 Stuttgart: Så jävla dåligt

En kombination av konstiga beslut av Motta och horribla insatser av spelarna på planen resulterade i säsongens första förlust. Och om vi ska vara ärliga så var 0-1 i underkant. Det som kunde ha varit ett förarsäte till slutspelet blev istället en djupdykning i tabellen.



Perin - 8.5
Vilken hjälte. Eller ja, nästan hjälte. Räddade allt han ska rädda och lite till i en match där försvaret såg helt lost ut. Kunde och borde ha varit hans största match i Juve men i och med förlusten så blir det istället något man vill glömma. Stackars Perin.

Savona - 5.5
Får fortsatt förtroende trots ganska svaga insatser sedan debuten. Dålig i passningsspelet och en stor orsak till att Stuttgart har åkband på sin vänsterkant under första halvlek. Byts tack och lov ut tidigt i andra.

Kalulu - 6
Kanske en av få utespelare som får ett godkänt betyg, vi får se hur jag känner allt eftersom jag skriver det här. Gör inte många fel men är inte heller kanon eftersom 1o:an i Bundesliga kommer till typ 20 avslut den här matchen. Borde bära en t-shirt med trycket ”I’m with stupid” om han spelar med Danilo igen.

Danilo - 4.5
Oj, oj, oj. Ibland går det snabbt när brassar vissnar. Från kapten till korrupt på en sommar. Danilo vill säkert spela mer men herregud vad dålig han har varit den här säsongen. Kommer fel in i alla situationer och har bara tur att Stuttgart inte tar ledningen i början av andra halvlek då han helt missar att hålla både yta och gubbe. Ville dock inte att det skulle sluta där utan bjuder även på en helt onödig straff och ett andra gula. Det gör lite ont att se och det är tråkigt att säga det men den här gubben håller inte för spel i Juve längre. Bye bye.

Cabal - 5.5
Klumpig offensivt och svajig defensivt. Inte ewwww, men inte heller långt ifrån. Ser ut att ha en bra fysik men förlorar många dueller och har sällan koll på sin gubbe. Svullskalle som inte inser att han har för dålig teknik för att föra bollen framåt.

McDonalds - 5.5
Ja, vad ska man säga om att Donken är i elvan direkt efter sin skada? Det spelar ingen roll om han tar bra löpningar om han ändå inte kan göra något med bollen när han får den.

Fagioli - 5.5
Klen i duellspelet och lite för feg i passningsspelet för att Juve skulle ta sig förbi Stuttgarts press. En dålig dag på jobbet helt enkelt.

Thuram - 5
Får chansen när Luiz lyckas skada sig på uppvärmningen och visar precis allt som han är dålig på. Jag gillar Thuram men han har vissa begränsningar och det var dom vi såg idag. Vinner för lite boll för sin storlek och tappar alldeles för mycket boll för sin roll på planen den här matchen.

Conceicao - 6
Försöker utmana när han får bollen men har svårt att skapa lägen idag. Men han försöker i alla fall vilket inte kan sägas om många spelare idag. Viker in för ofta och blir därmed lite lättläst.

Yildiz - 5.5
Meh... Man kan kräva mer av en kille som tydligen är tokstart i Juventus.

Vlahovic - 6
Får mest kattskit att jobba med men kämpar ändå på bra. Blir oförklarligt utbytt när Juve började få lite momentum.

Motta - 4
Ibland blir det fel och det här var nog så fel som det kan bli Mister. Nästan alla val han gör slår fel idag och jag lägger den största delen av förlusten på Motta. Varför helt plötsligt byta uppställning? Varför starta Danilo före Gatti? Varför välja Thuram före formstarka Locatelli? Varför inte ha ett svar på Stuttgarts höga press som du pratade om innan matchen? Varför inte göra en enda jävla förändring i halvtid när ditt lag är totalt utspelat? Varför byra ut den enda killen som kan göra mål? Varför, varför, varför? Lev och lär Motta, det här var alldeles för dåligt för den här nivån.

Avbytarna får inget betyg pga att jag är trött på skiten.

 

Mikael Noaksson2024-10-22 23:43:00
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid