Juventus - Lazio
3 - 1

Spelarbetyg Juve 3 - 1 Lazio: Storspel i stormatch
DUSAN!

Efter en utomordentlig start på första halvlek där Juventus dominerade både spel och boll kom Lazio in mer och mer i matchen. Även om gästerna hade mycket boll så kändes det som att den gamla damen hade koll på läget. Reduceringen kommer efter ett slarvigt uppspel men bara några minuter senare avgör den gode herr Dusan. Rättvist sett till chanserna i matchen och väldigt gött med tre poäng i säsongens första stormatch.

Szczesny - 6.5
Har inte överdrivet mycket att göra i första halvlek men gör en och annan fin räddning. I andra blev det inte heller så otroligt mycket att göra och målet Juve släpper in kan jag knappst klandrs Tek för.

Gatti - 7
Är en av anledningarna till att Juventus vinner mycket boll högt upp i banan under matchens 30 första minuter. Går alltid för att bryta bollen och när det funkar så funkar det väldigt bra. Behöver lära sig att chilla lite ibland också men det kommer med åldern.

Bremer - 6.5
Gör det väldigt bra som den som håller linjen i mitten där bak. Stark, snabb och faktiskt ganska bra med bollen. Får ta på sig Lazios mål då han passar bollen mellan Locatelli och Cambiaso. Slarvigt att bjuda in bortalaget i matchen men nu löste det sig ju ändå.

Danilo - 6.5
Gör en väldigt stabil match där bak och är backlinjen sbästa spelare med boll. Visst, han är inte Bonny med boll men han kan ändå slå ut Lazios lagdelar då och då vilket hjälper mycket i uppspelasfasen.

McKennie (ut 72’) - 7.5
Wow. Jag suckade djupt när jag såg Mr. McKennie i startelvan men precis som Siavoush i studion så ficka jag äta upp det. Weston gör sin kanske bästa match i svartvitt och är direkt eller indirekt inblandad i alla tre målen. Dessutom stänger han ser sin kant defensivt på ett sätt som lovar väldigt gott inför framtiden.

Miretti (ut 59’) - 6.5
Gör en av sina bättre matcher från start och hittar alltid spännande ytor att ta emot bollen i. Drar på sig ett tidigt och väldigt onödigt gult men låter det inte hämma honom så otroligt mycket. Behöver göra ett mål för att slappna av lite tror jag.

Locatelli - 7.5
Som jag har tjatat på att Locatelli inte är en regista. Och som jag har haft fel, i alla fall om man ser till den här matchen. Loca är en väldigt allround spelare som både kan bryta och passa bollen. Men idag visade han sitt krossbollregister på allvar och står dessutom för en fin ass till 1-0. Fortsätt så!

Rabiot - 6
Får med sig en ass från den här matchen men det var mer en dålig touch än en medveten framspelning. Vet inte riktigt vad han faktiskt bidrar med i spelet på planen men är inte heller dålig. Jag vill bara att han ska synas mer, vinna mer boll och använda sin fysik ännu mer.

Kostic (ut 59’) - 6
Ganska osynlig fram tills han blev utbytt. När han och Chiesa spelar samtidgt stampar dom ofta i samma ytor och då blir Kostic tvungen att vika ner sig och ta en position längre ner i planen.

Chiesa - 7
Gör det förvånande bra som forward då han lyckas vara med mycket i spelet centralt trots att han ofta utgår från vänsterkanten. Gör ett fint mål (felträff?) och bidrar med mycket anfallsvilja. Det känns som att Fede är tillbaka för att stanna på topp.

Vlahovic - 8.5
En målskytt av rang vilket han bevisar när han väl får bollar att jobba med. Två fantastiska mål från lägen där man inte riktigt kräver ett mål. Och båda med högerfoten dessutom! Dusan ser pigg ut, väldigt skönt att vi behöll honom framför Luke.

Avbytarna får inga betyg på grund av att det är lördag och jag snart ska åka till Köpenhamn.