2024-04-23 21:00

Lazio - Juventus
2 - 1

Spelarbetyg Lazio 2-1 Juve: Den gamla damen snubblar till final
Mot final!

Spelarbetyg Lazio 2-1 Juve: Den gamla damen snubblar till final

Det var inte vackert. Men det räckte hela vägen fram tillslut. Efter att ha varit... utspelade är ett starkt ord, men i alla fall utmanövrerade mot ett piggt Lazio så dyker två bespottade inhoppare upp och fixar avancemanget. Juventus är i final i Coppa Italia, med nöd och näppe.



Perin - 6.5
Det var inte så att Lazio bombarderade Perin, men han var tvungen att göra några småsvettiga räddningar ändå. Framförallt friläget i slutet på första halvlek. Kan inte göra så mycket åt dom båda målen, räddar det han ska och lite till.

Danilo - 6
Samspelet med Bremer var inte helt 100 vilket kan bero på att han spelade på ”fel sida” om sin landsman. I vanliga fall har Danilo täckt vänsterkanten men igår fick han alltså kliva ut till höger. Kan göra det bättre vid 2-0 och är något slarvig i passningsspelet överlag.

Bremer - 6
Vanligtvis en gigant där bak men igår såg han ganska mänsklig ut. Lite för mänsklig om vi ska vara ärliga. Trycktes undan ganska enkelt vid 2-0 och hade svårt att hålla koll på Castellanos löpningar. Har spelat väldigt mycket den här säsongen och det kanske tar ut sin rätt. Ser lite sliten ut.

Sandro - 5
Jag kritade in 1-0 till Lazio redan när jag såg Sleepy Sandro i startelvan och det tog inte många minuter innan profetian slog in. Går inte ens upp i nickduell utan låter Castellanos styra in en höra nästan ostört. Varför Allegri envisas med att spela den här mannen som mittback är bortom mig. Rugani har ju gjort en bra säsong, med sina mått mätt.

Cambiaso - 6.5
Gör inget spektakulärt men är en av få som driver på framåt. Har bra grinta och försöker ge laget fördelar på alla sätt han kan, men når inte riktigt ända fram. Jag blev dock lika förvånad som Andrea själv när han byttes ut mot Weah i minut 70.

McKennie - 6.5
Det är något av en gåta hur Weston har lyckats bli lagets bästa framspelare den här säsongen. Han har inte jättemycket boll i sig utan lever mest på sin fysik. Var nära att ge Dusan ett öppet mål efter en fin insats i Lazios straffområde. Såg ut att slita av hälsenan men var uppe och sprang minuten senare.

Locatelli - 6.5
Svårbedömd insats då han både är den som spelar bollen framåt på mitt enoch den som passar fel. Täcker mycket ytor defensivt och bryter en del uppspel från Lazio, men på något sätt vill jag alltid se mer från Locatelli.

Rabiot - 6
Bra defensivt men alldeles för osynlig framåt. Jag har sagt det förut och jag säger det igen, han är inte värd en förlängning. Inte för dom pengarna. Speciellt nu när det inte blir någon skatterabatt. Bör kunna göra mer mot ett fysiskt ganska svagt Lazio men har otroligt svårt att dominera på mitten.

Kostic - 5.5
Att Allegris favorit ute till vänster är Kostic är nästan lika svårt att förstå som att Sandro lirar mittback. Serben har inte varit bra på över ett år och gör inte mycket för att bidra i spelet. Hans för långa inlägg ligger dock bakom målet så någon form av cred ska han väl ha för det.

Chiesa - 5
Nä du Fedex, inte den här gången heller.

Vlahovic - 6
Kanske borde ha gjort et mål men det var inga superchanser han brände heller. Blir som vanligt lite för isolerad längst fram och får ofta stångas själv mot hela backlinjen. Väntar på bollen i långa stunder och när chansen väl dyker upp blir han lite för het.

Avbytarna betygsätts inte men Weah och Milik ska få applåder då det var dom som såg till att Juventus gjorde ett mål trots svagt offensivt spel.

Mikael Noaksson2024-04-24 11:55:44
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid