Stadio Alberto Picco, 2023-02-05 12:30

Spezia - Napoli
0 - 3

Spezia 0-3 Napoli: En dag på jobbet

Napoli besegrade Spezia med komfortabla 3-0 efter att alla mål kommit i den andra halvleken. Två inprickade av skytteligaledaren Victor Osimhen.

Napoli klev in i söndagens lunchmatch mot Spezia som serieledare med stor marginal. 93 minuter senare skulle denna ledning drygas ut med ytterligare tre poäng efter en lika många mål stor segermarginal. Matchen i sig var i ärlighetens namn ingen jättehöjdare spelmässigt men i takt med att Napoli ökade takten i andra halvleken samtidigt som hemmalaget agerade tamt och slarvigt kunde segersiffrorna skrivas till klara 3-0.

Napoli hade god kontroll på händelserna matchen igenom men hade problem att skapa några stora möjligheter i första halvlek. Lobotka transporterade boll, Zielinski och Anguissa distribuerade samtidigt som den offensiva trojkan hade svårt att skaffa sig tillräckligt med utrymme för att trolla. Spezia, som spelade med en kompakt fembackslinje, hade allt som oftast tio man bakom boll och lyckades därigenom krympa ytorna centralt.

Under den andra halvleken leverade hemmalaget ett hattrick i bjudningar. Det började redan efter blott åtta sekunder då polacken Arkadiusz Reca tog bollen med handen efter ett, till synes, ofarligt uppspel direkt på avspark. Den efterföljande straffen förvaltade Kvaratskhelia på bästa sätt och när Napoli väl var i ledning hade Spezia varken kraft eller kunnande att hota.

I mitten av den andra halvleken kom Osimhen högst, till och med högre än målvakt Dragowski, på en vertikal Spezia-rensning och knoppade in 2-0. Fyra minuter senare snappade Kvaratskhelia upp en slarvig passning och servade samme Osimhen som fick sätta sitt 16:e ligamål i öppen kasse. Därefter kunde Napoli rotera bänken och vila några nyckelspelare medan de på planen rodde den trygga segern i hamn. I skrivande stund, några timmar före Milanoderbyt, leder Napoli ligan med hela 16 poäng.

Jag vet inte om det finns så mycket mer att skriva om den här matchen. Det blev återigen en bra och lugn dag på jobbet för de ljusblå på ett charmigt och soldränkt Alberto Picco. Trots att detta ovana fenomen pågått ett tag kan man inte sluta förundras över att det just nu faktiskt är vardag för Napoli.

Cremonese hemma om en vecka. Vi promenerar vidare.