Supercoppa Italiana: Semifinal mot Fiorentina

Supercoppa Italiana: Semifinal mot Fiorentina

Napoli har rest till Saudi för lite spektakel.

Undertecknad är svagt inställd till detta jippo som nu ska gå av stapeln med en semifinal först ut mellan vårt kära lag och Fiorentina. Ett lag som i dagsläget är flera år i bättre form just nu än det sargade lag som så sent som i våras var helt överlägsna. Det går snabbt i fotboll ibland.

Mazzarri fungerar mer eller mindre som skyltdocka till en butik som fullständigt rivit ner alla hyllor och tömt sina lager på både själ och kvalité. Det är inte Mazzarris fel, men mannen är inte densamme som innan. Och konstigt vore annars. Jag tror starkt på att allt har sin tid och att vissa karaktärer gör sig bäst i en tid då de själva är som slagkraftigast och när motparten är i behov av just det du har att erbjuda. Där och då.

Mazzarri kanske inte tyckte det då men han var för 10 år sedan en karaktär som förgyllde både sidlinjen och laget. Det var ett äktenskap som var värd ett bättre öde. Där och då.

Idag är han en skugga av något som inte alls passar in i den tid vi lever i. Det var såklart ohållbart med Garcia och just valet av Mazzarri (även om jag var glad över att se Mazzarri tillbaks) kastade mig (med flera säkert) in i den verklighet vi nu ser. Man lagar inte omelett med härskna ägg. Och det borde restaurangchefen ADL förstått redan i somras.

Nu är vi där vi är och med det så finns det ändå en liiiiiten chans på pappret att det faktiskt kan bli i första hand en finalplats. Fiorentina är ingen omöjlig uppgift men det kräver att laget steppar upp flera divisioner och levererar. Med tanke på bollinnehavet och de vaskade chanserna man producerat mot motstånd den senaste tiden så för vi hoppas att det övats skytte.

Sitter träffsäkerheten inför semifinalen och mentaliteten är på rätt plats så kommer Napoli bli det självspelande piano ADL någonstans därinne hoppas på för resten av säsongen. Men låt oss som sagt börja mot Fiorentina.

Ni får hålla utkik efter lagen imorrn!

Solonapoli2024-01-17 17:31:00
Author

Fler artiklar om Napoli