Tankar inför Inter-Juve: Go for gold
Firar Juventus fler cupframgångar?

Tankar inför Inter-Juve: Go for gold

Juventus kommer in i den här veckan i rådande storform, resultatet faller oss i smaken, medan prestationerna på planen lovar ett hungrigt gäng som suktar framgångar. Det är dags för tuffast tänkbara motstånd i cupen, det är dags för semifinal.

Jo visst, Juventus har äntligen börjat radat trepoängare och för första gången på länge ser vi ut som ett starkt lag. Ingen kan ju på förhand på allvar sagt att det är så här man förväntade sig att Juventus skulle se ut. Som inbiten supporter har jag sett toppar och dalar, någonstans i början på december i ett kyligt Barcelona sattes plåster på de öppna sår som Pirlo & company rivit upp under hösten. De stora problemen har varit att vi inte varit effektiva nog i vårt anfallsspel och skapat för lite chanser, vi har kapital i våra spelare, men inte lyckats fått ut närheten av maximal kapacitet. Med ett gott självförtroende möter vi ett lag som kommer med ännu bättre facit & är betydligt mer målglad än vi. Inter står för motståndet.


Att Inter är på väg att gå mot glansdagar & återta sin stormakt inom världsfotbollen är numer ett faktum. Med sportchefen Beppe Marotta (tidigare Juventus) har man stansat till sig en trupp av hög klass & en energitaktiker till tränare i form Antonio Conte. Förra veckan stod Inter för två viktiga knallar mot ärke tillika stadsrivalen Milan, och en grandios vittoria mot Benevento med hela 4-0. Inter genomgår en spännande framtid då det läckt uppgifter att man ska byta klubbemblem. Ett nytt revolutionerande projekt som ska levitera dem till nästa nivå. Matchen mot Juventus är lite av en ’’bära eller brista’’ sett till sammanhanget att man inte kommer spela slutspel i Champions League och ligan sviktar med flera titelutmanare.


Det gäller ju att Juventus tar emot utmaningen på största möjliga allvar och är noggranna. Vi har inte längre en trupp med bred erfarenhet av viktiga slutspelsmatcher (åtminstone inte så att alla får plats i en startelva, och ja, jag vet att röster som Chiellini, Buffon, Ronaldo & Bonucci kommer att höras innan matchen börjar) men det har inte heller Inter, och det talar för oss. Samtidigt talar Inters fina form sitt tydliga språk och det skrämmer mig. Vi har individuella spelare som kan avgöra dessa viktiga matcher och det lugnar min oro lite grann.

Juventus kommer inför den här matchen med ett avbräck och det är Paulo Dybala.
Min startelva:
Szczesny
Cuadrado, De Ligt, Bonucci, Alex Sandro
Mckennie, Rabiot, Arthur, Chiesa
Kulusevski, Ronaldo

 

Alexander Ågren@alexagren2021-01-31 21:35:47
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid