2020-10-28 21:00

Juventus - Barcelona

Tankar inför Juve-Barcelona: "Backlinjen" vs. Messi

Dags för den kanske viktigaste matchen för gruppsegern, den hemma mot Barcelona. Med bara en mittback skadefri kunde det vara en lättare uppgift för Pirlo och hans mannar.

Back to back CL-veckor? Inte mig emot! Även om läget i truppen ser svajigt ut är det alltid kul att kliva in på den stora scenen. Morgondagens danspartner blir en haltande katalan. Frågan är om dom haltar tillräckligt?


Dags för flax?

Hasse Backe beskrev Pirlos första tid som tränare som ”maximal otur” och jag är beredd att hålla med. Fine, spelet har hackat, men det hade i alla fall jag räknat med. Två röda kort, två hårfina VAR-offsides, två ribbträffar, två mittbackar i sjukstugan och två coronafall hade nog varken jag eller mister med i prognoserna. Juventus förtjänade inte att vinna mot varken Crotone eller Verona, men storlag vinner ofta matcher utan att spela speciellt bra och vips så är det glömt. Med lite tur hade Juve vunnit i alla fall en av dessa matcher och då hade ”fansen” som bara väntat på att få skrika ”Pirlo out!!!” snällt fått hålla sig ett tag till. Men efter fyra fjuttiga matcher på Juvebänken har olyckskråkorna redan börjat att kraxa. Kom igen liksom. Vi är fyra poäng från förstaplatsen med 33 matcher och 99 poäng kvar att slåss om, sitt ner i båten. Säsongen 16/17 hade vi bara tre vinster på 10 matcher men vann ändå.

Det känns helt enkelt som att Pirlo behöver lite tur för att få fart på säsongen, att jobba i medvind är alltid så mycket enklare. Och med den backlinjen som just nu finns till förfogande kommer tur vara något som behövs imorrn. Jag tror inte Messi gör i byxan av mittlåset Demiral-Danilo.


Hur mår Barca egentligen?

Om vissa Juvesupportrar har det tufft just nu så är det inte i närheten av vad Barcafansen går igenom. En superstjärna som vill lämna, andra som tvingats bort, en klubb i fritt fall, interna stridigheter, ny tränare och en ännu sämre start i ligan än Juve. Det blåser rejält på den spanska östkusten just nu. Lägg till en avstängning på Pique och en skada på Coutinho så ska du se att dom, precis som vi, gärna sett att den här matchen spelats om några veckor istället. Barca är mer sårbara än på mycket länge, det känns i luften. Frågan är om det kommer att spela någon roll? Till skillnad från oss kommer nämligen deras egna utomjording till start och om han har en bra dag kan inte ens det ordinarie mittlåset stoppa honom. Förhoppningsvis gör läget i klubben att Messi inte har en bra dag. Förmodligen tänker Danilo likadant.


Och hur mår UEFA?

Gubbarna i styrelserummet på UEFA gnuggade nog händerna åt lottningen som ställde deras gullegris Messi mot deras andra gullegris Ronaldo. Nu har dock Ronaldo åkt på viruset och vad som hypades som en match mellan giganterna har nu tappat lite av sin glans. När Ronaldo först isolerades pratades det om att han måste ha ett negativt test senast en vecka innan matchen. Tydligt nog. Nu när han inte klarade det pratar man istället om att det räcker med ett negativt test 24 timmar innan matchstart. Var slutar det tror ni? Att Ronaldo kan få spela trots att han har corona så länge han har en Bane-mask över käften? Missförstå mig rätt, jag vill också se två av historiens mest överlägsna spelare spela mot varandra men att hela tiden tänja på gränser på grund av kommersiella påtryckningar känns bara… osmakligt.


Min elva (4-4-2)

Szczesny
McKennie-Demiral-Danilo-Cuadrado
Kulusevski-Arthur-Bentancur-Chiesa
Dybala-Morata


Ja jag vet, backlinjen ser ut som skit. Men jag har gjort allt jag kan för att slippa sätta Frabotta på Messi, det skulle bara göra ont att se. McKennie har likt Emre Can spelat back när det krisat men en trebackslinje med bara en mittback känns inte värst så han får ta klivet ut till höger i en fyrback istället. Sen vill jag ha både Kulan och Kyrkan på kanterna, dels för att de jobbar röva av sig vilket kan behövas mot Barcas kantspel men också för att ynglingarnas offensiv kommer att tvinga ner deras ytterbackar en bit i banan. Arthur och Bentan för att hålla i bollen lite och för att det behövs mer speed än muskler mot De Jong och gänget. Uppställningen gör att bänken blir ganska tunn men skitsamma, jag vill inte se Bernardeschi starta en match till bara för att vi ska kunna kasta in en avbytare i andra.

Mikael Noaksson2020-10-27 15:59:04
Author

Fler artiklar om Juventus

Krönika: Vissa matcher fastnar för alltid