Tevezbloggen: Mubarak ryter till:"Ge oss det vi vill ha annars behåller vi Tevez. Inter.."

Tevezbloggen: Mubarak ryter till:"Ge oss det vi vill ha annars behåller vi Tevez. Inter.."

Den första och enda livebloggen på svenska om Tevez-sagan finns på FCIM1908.com där man sedan några dagar tillbaka har uppdaterat konstant med senaste nytt ifrån Italien. Med deras tillåtelse kommer nu bloggen upp på Svenskafans också för en fin uppladdning inför il derby della madunina.

Originalartikeln kan ses i sin helhet på: 
http://www.fcim1908.com/2012/01/tevezaffaren-live-pa-fcim1908/
2012-01-24
Sheik Al Mubarak är lack på Milan och ryter till mot Gallianis klubb samtidigt som han säger att det är ett nöje att göra affärer med professionella klubbar som PSG och Inter:
2012-01-24
"Så som saker och ting fortgår just nu är Milan inte en seriös utmanare om Tevez. Galliani och hans män har utvecklat någon sorts säkerhet pga sina utomstående diskussioner med Carlos och hans entourage. Om de vill bli sedda som en klubb som är önskvärd för en riktig affär så måste de sluta gratulera varandra sinsemellan och börja förstå våra krav."

Al Mubarak fortsätter om Inter:"PSG och Inter påbörjade diskussioner med oss i god tro och att ha förhandlingar med klubbar som är seriösa och professionella är alltid en positiv erfarenhet. Carlos framtid? Han kommer att fortsätta vara vår spelare de kommande 2,5 säsongerna , om vi inte får ett ordentligt bud så kommer vi inte att sälja honom."
Källa:Fcinternews.it, Skysports England och The National!


Arkivet
00:34
Direkt ifrån Speciale Calciomercato på Sky så pratar Di Marzio återigen om Carlos Tevez:"Om Galliani igår inte hade fått telefonsamtalet för Pato hade han avslutat affären för Tevez. Allt var klart. Nu tror City och kanske också Milan att Inter inte kommer att ge sig in i affären igen eftersom man ännu inte har rört på sig. Moratti måste bestämma vad han ska göra, kanske efter derbyt. Milan kommer att göra ett till försök igen mot slutet av januari genom att fråga efter ett lån med köpoption men City kommer inte att låta det hända och man vill enbart ha köptvånget. Pato? Han kommer troligen inte längre gå till PSG."


22:15
Sky på frågan om varför Inter inte rör sig framåt för att knyta till sig Tevez:"Den första anledningen är att Inter väntar på Citys svar. Sedan är Citys inställning till affären är att Inters intresse egentligen inte är så stort. Inter vill också vänta på derbyt, om Inter skulle vinna så kanske Moratti skulle vara mer motiverad att göra affären"

 21:11
Fcinternews.it rapporterar att Galliani pratade som hastigast med de närvarande journalisterna efter att ha landat på flygplatsen Linate i Milano: "Pato valde att stanna i Milan, därför ansluter inte Tevez. De var två sammanhängande aktioner, om den ene kom så innebar det att den andre skulle få gå. Detta skedde inte. Jag är nöjd att Pato stannade, jag är fatalist. Vi skulle ta Vialli men istället kom van Basten. Mercaton är såhär. Det är bra att Pato har förklarat sin kärlek till Milan. Vart går Tevez? Det behåller jag för mig själv. Vi hoppas att Cassano är vårt kap. Om jag kommer kontakta City igen innan mercaton är slut? Det vet jag inte, den som lever får se." /Nima

19:59
Världens överlägset bästa engelskspråkiga dagstidning The Guardian skriver att Manchester City direktörer är frustrerade och förvirrade över hur Milan agerande i Tevez-affären. Vidare rapporteras det att det aldrig funnits någon deal klar med Milan utan City är beredda att förhandla med vem som helst som är beredd att köpa loss Tevez helt och hållet. /Nima

19:15
Enligt Sky så har Inters ledning uppmärksammat att Milan i princip dragit sig ur affären men kommer inte att göra något förränn efter söndagens derby eftersom Manchester City ännu inte gett något officiellt svar på Inters bud. Inter tänker således att sköta den här affären på ett snyggt och professionellt sätt till skillnad från vissa andra sportchefer här i världen, dvs först få ett ja från spelarens klubb, sedan förhandla med den aktuelle spelaren./Nima

19:02
Enligt fcinternews.it så är det inte Barbara som blockerat Pato's övergång till PSG, utan det är Pato's blivande svärfar Silvio Berlusconi som stoppat affären. Barbara ska ha gett sitt medgivande men iställer är det pappa Silvio som öppet ställt sig kritiskt till en eventuell värvning av Tevez och därmed satt käppar i hjulet för Galliani. /Nima

17:12
"Enligt Gianluca Di Marzio på italienska Sky som alldeles nyss talade på telefon med Adriano Galliani, har Pato bestämt sig för att stanna kvar i Milan vilket gör att Milan inte har råd att köpa Tevez: "Pato ringde Galliani och meddelade sitt beslut att han inte vill lämna Milan. Pato's beslut att tacka nej till PSG blockerar argentinarens övergång till Milan. Tevez skulle komma enbart i utbyte mot Pato. Han kommer inte komma till oss, nu kan han gå till konkurrenterna" ska Galliani ha sagt till Di Marzio./Nima"


17:00
Enligt Sky har Galliani precis sagt till Di Marzio via telefon att man avbrutit förhandlingarna för Tevez då Pato valt att stanna kvar i Milan och att man då inte har pengar för Tevez. Preziosi kan alltså inte hjälpa till och jag älskar att ha fel..Sky kommer även med bomben:"Inter i pole position för Tevez." Galliani säger även han att Tevez inte kommer till Milan och nu kan Inter börja agera?

16:15
För elva timmar sedan på Twitter skrev jag ut det här: "Jag kan säga det redan nu innan alla tidningar och sidor hakar på. Tevez kommer att bli klar för Milan ! 
#Twittboll #Calciosve". För lite mer än en timme sedan gick Moratti ut och sade att han tror att Tevez blir klar för Milan. Some things are just meant to be! Vi kommer att fortsätta uppdatera tills det är klart men sanningen är att det mer eller mindre är klart nu att Tevez kommer att spela i Milan. Vad som är intressant nu är att se om Milan blir tvungna att sälja Pato eller inte med tanke på Preziosis inblandning. 

14.30
Utanför Saras kontor svarade presidenten Massimo Moratti på frågor från reporterna:
Kommer Carlitoz Tevez gå till Milan?
Jag tror det.
Är det en skam?
Det är fotboll…(ler)
Hur ser du på iden att Galliani åker till Manchester?
Han har redan köpt biljett..

23:25
Galliani sägs ha bokat in ett flyg till Manchester för att komma överens med City. Galliani sägs vara beredd att komma med ett nytt bud då förhandlingarna just nu är stoppade för Milan. Då kan man fråga sig vart ifrån pengarna kommer? Enligt Sky så finns det en chans att man säljer Pato eller att Galliani har kommit överens att gå ihop i en pakt med Preziosi(sett till att de åt middag ikväll) som isåfall skulle hjälpa Uncle Fester med finansieringen för att sedan få något i utbyte säkerligen(Merkels andra halva?). Imorgon sägs Galliani flyga till Manchester, något som ännu inte är konfirmerat men något som kan konfirmeras under morgondagen.(Källa Sky)


09.00
Inters sportchef Marco Branca och Tevez agent Kia ska enligt Gazzetta dello Sport pratats vid igår tisdag och man diskuterade Inters officiella bud till Manchester City. Man kom även överens om att eventuellt träffas nästa vecka, på måndag efter derbyt. Under tiden ska Branca och Citys Brian Manwood fortsätta prata om flera viktiga punkter. Det kommer även uppgifter(Cds) om att det nu handlar om 25€ miljoner + 5€ miljoner i bonusar, och inte 2€ miljoner som det tidigare rapporterats.

00:43

"Det hettar verkligen till nu i Carlos Tevez sagan. Fcinternews.it citerar morgondagens La Gazzetta dello Sport där Paris Saint Germain uppges ha lagt ett bud på 28 miljoner Euro för att få Barbara Berlusconi’s pojkvän, Alexandre Pato. Milan tvekar för man vill ha 40 miljoner Euro plus att om man säljer Pato så är man en anfallare kort i Champions League då Carlos Tevez inte får spela i Champions League. Vidare skrivs det att Milan isåfall skulle ta in både Maxi Lopez och Tevez om man väljer att sälja Pato, något Milan ännu inte bestämt sig för att göra eftersom man ännu inte fått ett officiellt nej från Manchester City ännu. Det som sätter press på Milan är att Carlos Tevez själv för första gången öppnar för en flytt till Inter. I en intervju i morgondagens pappersutgåva av La Gazzetta dello Sport svarar Tevez på en direkt fråga om en flytt till Inter:”Låt oss prata om det.” Enligt Gianluca Di Marzio så tog Branca en första kontakt med Tevez agent Kia Joorabchian redan förra veckan under besöket i Manchester vilket förklarar varför varken Tevez eller hans agent hittills har velat förneka att man skulle kunna tänka sig en affär med Branca & co. Vi är inne på upploppet av detta lopp. /Nima"


21:35

ANSA är en av de mest trovärdiga källorna du kan hitta, det är vårt svar på TT som skriver:
"City har bud från Inter och Milan i sina händer men intrycket man får är att derbyt för Carlos Tevez enbart kommer att avslutas efter det som spelas i ligan på söndag kväll. Inters bud är det som Branca kom överens med Citys direktörer om; ett lån med köptvång på 25 miljoner och bonusar, ett bud som gör sig perfekt för City. Milan har ännu inte fått ett officiellt svar, man inväntar det och sedan kommer man eventuellt att komma med ett nytt bud." Enligt mig kan man ännu inte kalla det här ett försprång då Inter inte har diskuterat direkt med spelaren än.

19:25
Sky konfirmerar igen att Inters bud har kommit fram och kommer att accepteras av City. Milans bud däremot kommer att tackas nej till och nu är det upp till Milan att komma med ett bud som är bra nog. Enligt Sky så är Inter seriösa men det är också Tevez med att spela i Milan, Inter har dock fortfarande hopp om att med rätt metoder kunna övertala spelaren om man får chansen.

19:20
Viktiga uppdateringar kommer ifrån Studiosport som nu börjar diskutera lite allt möjligt. Är Milan verkligen så desperata? Pellegatti säger:
”Pato är på mercaton. Det här skulle kunna vara nyckeln till Tevez. PSG borde erbjuda mer än de 22 miljoner som Milan bjudit hittils. Med pengarna ifrån Patos försäljning så skulle Milan kunna avsluta affären med Tevez som redan har ett muntligt avtal med Berlusconis klubb.

”De fina relationerna med Tevez agent kan också göra att Milan i sommar kan hämta Javier Mascherano som också har Joorabchian som agent. Med 15 miljoner euro skulle Milan på så sätt förstärka ett mittfält som kan tappa viktiga pjäser med utgående kontrakt.”


19:15
Carlo Laudisa, journalist på Gazzettan säger:
”Just nu är vi i en tillfällig fas. Men det är märkligt hur Manchester City fortfarande inte svarar på Milans officiella erbjudande” 

18.58:
Manchester Citys tränare Roberto Mancini talar om fallet Tevez:
”Jag vet att att Inter och Milan är intresserade(av Tevez), men jag vet inte de senaste nyheterna” sa han till journalisterna.
”Vi måste hitta en lösning i slutet av januari, det är mycket viktigt för spelaren. Han har inte spelat i tre månader…”
 
18:29
Matteo Barzaghi ifrån Sky på twitter:”Tevez agent försöker få honom till Milan för att han skulle tjäna mer där.”

18:00
Sky bekräftar att Inters bud har skickats. 25 miljoner + bonusar som kan göra det till 27 miljoner står budet på efter ett halvårs lån. En summa som betalas över 3 delbetalningar.

17:48
Enligt Gazzettan så har Inter nu skickat iväg sitt bud vilket kan betyda att Barigiggia har varit ute och cyklat med sina uppgifter. Barigiggia pekade på att ett bevis för att hans uppgifter stämde var faktumet att Inter efter sitt samtal med Kia hade avstått att skicka iväg sitt bud, men nu är alltså budet ivägskickat och då framstår hans och Sportmediasets (som ägs av Berlusconi) uppgifter enbart som ett försök till att lugna oroade Milanisti i Italien. Spelet fortsätter..

17:00
Barigiggia på Sportmediasets studio sport säger:”Under de senaste timmarna ska Branca har ringt Kia Joorabchian. Agenten som just nu är i London har enligt uppgifter sagt till Branca att hans klients vilja är att spela i Milan tillsammans med Ibrahimovic och att han därför inte tänker på Inter. En viktig nyhet för Milan som i den här stunden inte heller har fått svar ifrån City än på sitt bud.
Samtidigt säger Alberti som är en känd Fifaagent att Tevez säkerligen skriver på för Inter. Det har han dock gjort sedan sommaren och Barigiggia känns i det här fallet mer trovärdig trots att vi inte vet att det är sant. Jag väntar på konfirmationer ifrån Sky och Di Marzio innan jag ropar hej!

09:00
Dagens Gazzetta skriver mycket om affären.
”Milan – Twenty-five million plus bonuses.  Overall, about 27 million.  This is the battleship that Massimo Moratti has moved in the early hours of this morning.  A big fax was sent.  Recipient: Manchester City.  Inter’s offer is detailed and strong, and makes them real contenders to sign Tevez. Absolutely.”
Läs resten på: http://www.fcim1908.com/2012/01/latest-on-tevez-25-million-plus-bonus-2-million/

Siavoush Fallahi2012-01-24 23:39:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?