Topp 5: 2000-talets sämsta insatser
Minns du San Siro-Sven, Alvaro?

Topp 5: 2000-talets sämsta insatser

Med nio segrar på tio matcher under Leonardo har Inter fått rejält med luft under vingarna. För att vi inte ska gå vilse bland molnen presenterar interredaktionen listan på 2000-talets sämsta insatser. I dessa tider gäller det att behålla ödmjukheten.

Varning!! Filmklippen tittas på med egen risk. Jag tar inget ansvar för eventuell ångest.


5. Sulley Muntari – Catania

Femteplatsen är listans enda individuell insats. Sulley Muntari hade haft problem med Catania ända sedan han kom till Inter. Två gånger hade han redan blivit utvisad efter aktioner mot Tedesco. Denna match började Ghananen på bänken. Catania hade kvitterat Inters 1 - 0-ledning och Mourinho bestämde sig i 79:e minuten för att sätta in Muntari. Redan efter tio sekunder på planen missade Muntari en glidtackling. Han varnades och Catania fick frispark.
     På efterförljande frispark hoppade Muntari och träffade bollen med handen vilket ledde till hans andra varning och straff för Catania. På 80 sekunder hade Muntari alltså på egen hand totalt förändrat matcbilden. Catania kunde göra mål och med en man mer spelade man enkelt av matchen. Finns det en motsvarande insats i fotbollshistorien?

Hjärnsläppet


4. Arsenal hemma
Säsongen 2003-04 inleddes fint i Champions Leagues gruppspel där Inter överraskade och gjorde en stormatch på Highbury. Arsenal avfärdades med hela 3 – 0. Nu var det dags för retur och mycket hade hänt sedan dess Ett svagt spelande Inter hade lett till att Hector Cuper ersatts av Alberto Zaccheroni.
     Men trots det var returen på Guiseppe Meazza en bra mycket mörkare historia. 1 - 1 i halvtid och sedan tappades allt. Arsenal öste på och utnyttjade det ena misstaget efter det andra från Inter och resultatet tillskrevs till slut 1 - 5. Cuper saknades redan. Inter åkte till slut ut ur gruppspelet och ännu ett Champions League-fiasko var fullbordat.

Pinsamt uselt helt enkelt.


3. 0 – 6
Frey, Ferrari, Blanc, Simic, Farinos, Dalmat, Di Biagio, Zanetti, Gresko, Vieri, Recoba. Det var startelvan i en av Inters mest pinsamma matcher i historien. Stryk med 6 – 0 hemma mot ärkerivalen. Att matchen inte kommer högre upp på listan beror på att den sportsligt sett inte var lika betydelsefull, men ur perspektivet ren förnedring är den överlägsen. Låt det aldrig hända igen.
     Det finns inte mycket mer att säga om denna match än katastrof. Dessutom förlorade undertecknad ett vad på 10 kronor på grund av denna match. Vad tror ni smärtade mest?

Klipp med Milankommentator för att göra det värre.


2. Den 5 maj
Äntligen skulle Moratti få inkassera en ligatitel. Hector Cuper hade lyckats få den stabilitet som ett stjärnspäckat Inter saknat. Defensiven var bättre än någonsin och Christian Vieri en pålitlig målskytt. Inter ledde ligan och i sista omgången skulle bara Lazio avfärdas borta. En klubb med vänskapsband till Interfansen och som inte hade någonting att spela för.
     Helt enligt planerna kom också 1 – 0 redan efter 12 minuter av Vieri, hans 22:a för säsongen. Lazio kvitterade men Inter ville mer och tog strax ledningen igen genom Di Biagio. Sen kom raset, tvåan, trean och till sist fyran. Inter gav loosermentalitet ett nytt ansikte då man inte bara tappade 2 – 1 till 2 – 4 utan även en förstaplats till en tredjeplats. Allt i sista omgången. Den 5 maj är ett datum som har fått Interisti världen över att svettas om nätterna.

En lektion i uselt försvarsspel.
 


1. San Siro-Sven
Storlaget Inter under demontränaren Marcello Lippi hade förhoppningar inför säsongen. Förstärkningar hade gjorts och nu skulle bara lilla Helsingborg från Sverige avfärdas på vägen till framgångar i Champions Leauge. Det visade sig dock att Hakan Sükur och Robbie Keane var precis ett så osexigt anfallspar som det lät som. Det visade sig även att underskattning kan göra förfärliga saker med ett lag. Och det visade sig inte minst att det som Andrea Pirlo kunde göra med en boll kunde Micke Hansson göra med en Apelsin.
     Sven Andersson i Helsingborgs mål stod för sitt livs insats, med bland annat en straffräddning och Inter slogs ut i Champions League-kvalet. Lippi fick givetvis sparken efter 2000-talets absolut största fiasko. Heder till alla Interfans som överlevde detta ögonblick!

På olympia med Micke Hanssons fullträff.
Giuseppe Meazza och Recobas straffmiss.


Vad tycker ni? Något som saknas? Diskutera gärna!

David Svensson2011-02-08 15:35:00
Author

Fler artiklar om Inter

Inför Inter - Torino: Kan vi hålla nollan?