Torino borta

Det är dags för omgång 19 i Serie A och Napoli jagar vidare efter poäng. Efter en vinst de senaste fem matcherna finns behov.

I den sista omgången innan serien vänder beger sig Napoli norrut för möte med Torino. Som tidigare år känns laget Torino som svåra, det är aldrig en enkel match som väntar. Torino kan fixa oväntade segrar och gneta till sig kryss i matcher där det inte förväntas. Nu ligger dagens hemmalag fyra poäng efter Napoli, i mitten av tabellen där de ofta huserar.

Nu spelar inte motståndet någon enorm roll, Napolis problem ligger inom gruppen och inte vem som står på andra sidan. Offensiven fungerar inte, Napoli har gjort två mål de senaste fem ligamatcherna. Det är för svaga siffror. Mazzarri har inte lyckats förlösa målskyttet och på allvar få igång Kvara, Osimhen eller de övriga offensiva pjäserna (åtminstone målmässigt). Kvara har sett bättre ut på sistone och kommit till möjligheter men avsluten har inte lyckats. Nu är Osimhen iväg på Afrikanska mästerskapen så vi får förlita oss på Raspadori och flyttryktade Simeone. Vem gör målen?

Napoli har en seger de senaste fem matcherna och är i stort behov att ta in poäng. Efter Torino väntar Salernitana innan det är dags för Supercoppaveckan och därefter kan vi snart få tillbaka Anguissa och Osimhen (med lite oflyt för de i Afrikanska mästerskapen, hehe). Napoli har ett bra bortafacit den här säsongen och drömmen är att det fortsätter så. Men då måste Mazzarri lösa upp de knutarna framåt. Troligtvis blir det Raspadori som startar, jag skulle gärna se Simeone samtidigt på plan. De har fungerat ihop förut.

Napoli har ett nyförvärv klart och inne i truppen direkt, den vikarierande högerbacken Mazzocchi från Salernitana kommer vara backup till evighetsmaskinen Di Lorenzo. 

Avspark kl 15.00

Fredrik Kreüger2024-01-07 10:18:00
Author

Fler artiklar om Napoli