2021-04-18 18:00

Torino - Roma

Torino V Roma - Tuff drabbning för de skadedrabbade vargarna

Torino V Roma - Tuff drabbning för de skadedrabbade vargarna

Ett ständigt skadedrabbat Roma åker till Turin och ställs mot ett hemmastarkt Torino som kämpar för överlevnad i Serie A. En tuff match på förhand. Här får ni allt ni behöver veta inför kvällens match på Stadio Olimpico di Torino.

Vi börjar på sedvanligt sätt att krama ur veckan som varit. Roma krigade på ett minst sagt kaosartat sätt förbi Ajax i kvartsfinalen i Europa League. Matchbilden blev precis den man förväntade sig på förhand. Ett Ajax som dominerar bollinnehavet och Roma som får försvara och kontra i 90 minuter. Det går absolut att ifrågasätta Dzekos inställning och hans arbetskapacitet, men med den rutinen han har i tuffa Europamatcher är han ovärderlig när man möter ett ungt, hungrigt och extremt bollskickligt Ajax. Man kan konstatera att utan Dzeko går inte Roma vidare från den kvartsfinalen. I fortsättningen både i semifinalen och finalen om vi går dit så kommer det behövas en rutinerad Edin Dzeko som vet vad som krävs i dessa matcher.

Inför kvällens match ligger Roma på 7:de plats, en poäng bakom och en match mer spelad än våra ljusblåa antagonister som innehar den sista platsen till Europaspel nästa säsong. Torino befinner sig på 17:de plats och har allt att spela om. Vi har ofta tagit upp Romas dystra statistik i Serie A när dom har spelat Europa League ett par dagar innan. Även om den putsades till förra söndagen mot Bologna så har det blivit en sanning att Roma inte grejar att bara vila 2 dagar inför en ligamatch. För precis som förra veckan så är det kniven mot strupen ikväll igen eftersom Lazio med all säkerhet tar tre poäng ikväll hemma mot Benevento. Mot Bologna fick vi se Bryan Reynolds ta Spinazzolas position till vänster när han är borta med skada och det är inte oväntat att det sker ikväll igen. Även Pellegrini kommer missa kvällens drabbning då han dragit på sig ett gult kort i slutskedet av matchen mot Bologna. Det som värmde mest förutom själva avancemanget mot Ajax var att se unga Calafiori springa på kanten likt Rodrigo Taddeis för ett och ett halvt decennium sedan. Kanske får han ta hand om vänsterkanten ikväll.



Får Calafiori chansen ikväll igen?

Förväntad laguppställning ( 3-4-2-1)
Lopez - Ibanez, Cristante, Mancini - Karsdorp, Veretout, Villar, Calafiori - Mkhitayan, Pedro - Mayoral


Torino kommer från en seger borta mot Udinese och ett kryss mot rivalerna Juventus. Dom har även varit väldigt starka hemma på Stadio Olimpico di Torino och bara förlorat en match hemma under 2021 och den förlusten kom oförtjänt mot Inter. Ett bra hemmafacit och en tabellplacering som hotar en fortsättning i Serie A kommer motivera Torino ikväll. En lirare att hålla koll på i Torino är såklart Andrea Belotti, mannen som år efter år ryktas bli Roma’s stora sommarvärvning men som aldrig händer. Trots all trist statistik så väljer jag glädjen och optimismen och tippar resultatet till Romas fördel. 2-0, Mkhitaryan och Veretout målskyttar.

Spelplats: Stadio Olimpico di Torino (Turin)
Avspark: 18:00

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-04-18 14:21:25
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?