Tufft möte i Verona

Napoli behöver tre poäng efter förlusten mot Milan. Men det är svårt borta mot Hellas, ett Hellas som dessutom är bra i år. Är Napoli tillräckligt arga för att ordna en revansch mot ett Verona som gjort bra resultat mot de ljusblåa det senaste året? Visar Napoli att de vill vara delaktiga i en toppstrid under säsongens sista del?

Idag går det att få en indikation på vilken riktning Napoli tänker ta under säsongens sista tredjedel. Antingen ger klubben en signal om att de vill fortsätta vara med i titelstriden eller så ger de en otydligare signal som kommer betyda alibitoppstrid där det slutar med CL-plats. CL-plats är såklart godkänt, det har varit målet hela året. Men som säsongen har utvecklats ska klubben inte bara vara nöjda med det, nu finns läge att slåss för titeln hela vägen. Efter förlusten mot Milan förra söndagen blir det dock extra viktigt att reagera och att visa vad laget vill inför de avslutande nio omgångarna.

Det har spekulerats i att Spalletti vill vila/peta Politano, Zielinski och Insigne. Jag tror inte alla tre petas men visst är det läge för Lozano att få starta nu när han är frisk. Dessutom bör Mertens få mer speltid, varför inte samtidigt som Osimhen? Mertens kan spela på flera positioner och vara klart giftigare än hela övriga offensiva gänget. Det behöver inte vara Elmas som ersätter offensivt, det kan vara Dries...

Meret är skadad igen och nu ryktas det om en dryg månad. En börjar tröttna på hans skador. Det var inför i år han skulle bli etta, han "lovades" det under sommaren. Sedan kom skadan och Ospina inledde säsongen och i mina ögon har colombianen gjort det bra. Inte lika många misstag som tidigare, istället många nollor och viktiga räddningar. Men Meret, snart kommer känslan att det kanske inte blir något (dvs tydlig etta och flerårig bra målvakt i Napoli). Eller? Hans chans kanske ligger om att Ospina nu ryktas till både Juve och Madrid då kontraktet går ut i sommar. Meret behöver vara frisk och sedan se till att ta chansen. Men till de närmaste matcherna är det Ospina som vaktar målet.

I övrigt kommer Napoli med en bra trupp till dagens möte. Anguissa lär starta på plats centralt, Elmas eller Mertens till vänster (om inte Spalletti litar på Insignes form), Lozano till höger. Annars slipper vi nog överraskningar.

Verona har gjort en bra säsong och parkerat sig på högre halvan, precis under EL-plats. Klubben som tappat tidigare säsongers nyckelspelare har med tränare Tudor överraskat mig med en stark placering i tabellen, de har imponerat. Barak och Simeone har tillsammans gjort 25 mål. Insigne, Mertens och Osimhen har tillsammans gjort 21 mål. 

De gamla ärkefienderna från Verona har dessutom en ministreak mot Napoli som behöver mötas med revansch. I höstas ordnade Hellas oavgjort på Stadio Maradona och framförallt gjorde de det resultatet i maj, på samma arena, när Napoli skulle vinna och säkra CL-plats. Napoli behöver ta tre poäng, Napoli behöver ta revansch. Å som sagt, Napoli behöver visa vad de vill för resterande del av säsongen. Visst går det att titta på tabellen och säga att det är många matcher kvar, mycket kan hända för samtliga fyra lag som ligger i topp just nu. Men vi vet att Napoli inte är klubben som av tradition vinner tex. åtta av de sista nio matcherna. Därför behövs en vinst i Verona, det kan ge en boost som gör att laget tror på toppstrid. Men borta mot Hellas, som dessutom är bra, det är svårt. Det naturliga tipset för min del är kryss, tror inte Napoli förlorar. Men klarar de att lösa en vinst? Ja, om de är tillräckligt arga samt vill ha revansch...

Avspark kl. 15.00

Fredrik Kreüger2022-03-13 08:34:08
Author

Fler artiklar om Napoli