Tufft möte väntar i Rom

Napoli ska samla sig efter Supercoppan och förhoppningsvis kan man ta positiv energi från dessa matcher och kanalisera i ligan.

Napoli fick se sig besegrat mot Inter i Supercoppafinalen i måndags. Efter en ok insats avgjorde Lautaro sent och ett Napoli med tio spelare kunde inte lägga om och mobilisera krafter offensivt. Frågan är vad som hade skett i straffläggningen som var drygt fem minuter bort. I vilket fall kan de båda matcherna i Supercoppajippot kanske ha givit laget och spelarna något att bygga på nu när Serie A fortsätter. Vinsten mot Fiorentina och en stabil match mot just nu Italiens bästa lag ger förhoppningsvis en boost.

Mazzarri plockade dessutom fram något han har kunskap om - trebackslinjen. Han gjorde några justeringar och självklart har han större möjligheter att plocka resultat om han arbetar med det han kan och inte kör 4-3-3 fullt ut, vilket inte är hans grej. Tar han detta vidare nu i ligaspelet?

Troligtvis blir det i så fall Jesus, Rrahmani och Ostigard (om norrmannen inte lämnar idag för Torino) i backlinjen, Mario Rui och Di Lorenzo som sköter kanterna. Centralt får vi se om Lobotka får sällskap av Demme eller någon av de nya Ngonge/Dendoncker. Napoli har varit tämligen aktiva på mercaton under januari och truppen är bredare nu. Samtidigt så kommer Anguissa hem i dagarna efter att ha åkt ur Afrikanska mästerskapen så mittfältet kommer att bli trångt. Framåt i ikväll blir det givne Politano, Raspadori och kanske Zielinski. Simeone och Kvaratskelia är avstängda.

I höstas vann Lazio i Napoli och frågan är om Mazzarri kan chocka Sarris lag och ta revansch. Det är inte otroligt att Napoli skulle göra det. Dock är det svårt att veta var laget befinner sig i självförtroende och form. Är man på gång? Blir det rätt nu när Mazzarri arbetar med den formation han kan bäst? Eller fortsätter laget att vara svaga framåt utan spets i avsluten - vad bjuder vi på? Dessutom är Lazio stabila och jagar samma fjärdeplats som Napoli. Det blir inte enkelt att ens få med sig en poäng.

Avspark 18.00 idag på Olimpico

Fredrik Kreüger2024-01-28 09:02:00
Author

Fler artiklar om Napoli