Dacia Arena, 2022-03-13 18:00

Udinese - Roma
1 - 1

Udinese - Roma 1-1: Blekt Roma kvitterade på övertid

Roma kom till Udine med starkast tillgängliga elva och många tillresta supportrar med förhoppningarna på tre poäng för att haka på toppen i Serie A och ta Roma närmare en CL-plats. Spelarna lyckades dock inte infria förhoppningarna, utan fick resa hem med en poäng efter en tursam straff på övertid.

Giallorossi startade med en förväntad startelva. De vanliga mittbackarna, Karsdorp till höger och Zalewski till vänster. Cristante, Oliviera och Pellegrini på mitten och sedan Abraham och Zaniolo framåt.

Matchen startade tempofattigt och det dröjde inte mer än 15 minuter förens en tveksam rensning på en hörna hamnade rätt hos Nahuel Molina som fint kunde curla in 1-0 med vänsterdojan från strax utanför straffområdet.

Det var ett Roma med mycket bollinnehav i första halvlek. Men det var mest rull i backlinjen och man hade förfärligt svårt att skapa några farliga chanser framåt. Zaniolo och Abraham blev helt isolerade på den offensiva planhalvan. Mkhitaryan är pusselbiten som saknades för att länka ihop mittfältet med anfallet. Roma kunde inte skrapa fram en enda het målchans i första halvlek. Däremot hade Udinese desto fler chanser och hade bland annat en boll i ribban, det hade inte varit helt orättvist med 2-0 i halvtid.

Till den andra halvleken kom El Shaarawy in istället för Sergio Oliviera. Men matchen fortsatte på ungefär samma sätt som i första halvlek. Efter drygt 60 minuter hoppade Ofena-Gyan och Shomurodov. Felix med ett hyfsat farligt skott redan efter någon minut, dessvärre någon halvmeter utanför. Tio minuter senare kom nästa läge, El Shaarawy med ett inspel som Felix sånär kunde peta in i öppet mål, istället retur ut till Pellegrini som fick sitt skott blockat. Från ingenting lyckas Roma få en straff i den tredje tilläggsminuten efter att Udinese-spelare fått bollen på handen. Pellegrini förvaltar den på bästa sätt och kvitterar. 1-1 var inte rättvist sett från Udinese-ögon, men i alla fall något att plocka med sig hem för det stora antal Roma-supportrar som hördes matchen igenom.

Det snackades mycket på förhand om att det skulle vara ett tröttkört och slitet Roma efter tätt matchande i Serie A och Conference league, och på det en elva som återanvänds gång på gång. Tyvärr visade det sig även stämma. Det fanns inte mycket energi och verkade inte vara någon som ville ta initiativ till vinna matchen. Bäst i Roma utan konkurrens var Rui Patricio och det säger det mesta om dagens prestation.

På torsdag är det dags för returmöte mot Vitesse och förhoppningsvis ett avancemang till kvartsfinal!