Stadio Diego Armando Maradona, 2023-09-27 20:45

Napoli - Udinese

Udinese väntar i rörigt Napoli

Udinese väntar i rörigt Napoli

Napoli tar emot Udinese på onsdagskvällen och Garcia är under press. Dessutom finns stök kring Osimhen som är arg.

Onsdagsmatch och Udinese gästar Napoli i omgång sex av årets säsong. Napoli har tagit klart färre poäng än förväntat och Garcia samt spelare har en del att arbeta med. Även om undertecknad har räknat med (och kanske överdrivet tjatat om) en baksmälla för hela klubben denna säsong så har den "lilla" krisen redan uppstått. Det är inte full kris, men till viss del kris. Jag hade nog trott att det skulle bli några flera poäng men att man efter omgång 15 fått inse att det knappast går att nå topptvå. Den känslan är på väg redan nu sakta sakta. 

Spelet hackar, Garcia har inte visat något som sett bra ut, det känns inte lika farligt som i fjol då man visste att vi alltid kunde hota och alltid göra mål vid behov. Så här inledningsvis har dessutom det i stort sett varit samma spelare som spelat som förra året och kanske saknas ny energi in i laget. Kanske hade laget behövt två nya givna startspelare för att pusha på och stimulera de "mätta" mästarna. Men i stort så verkar Garcia ha det svårt och pressen ökar då resultaten inte kommer. Rykten gör gällande att ADL tom tittar på ersättare, något han gjorde även med Sarri då han hade svårt de första sju omgångarna innan allt bara släppte och ...ja, ni vet. Men att byta tränare nu före tio omgångar ger en känsla av ett fiasko och en illa skött rekrytering i somras. Så vad är bäst?

Sista dygnet har även varit stökigt då Osimhen anser sig hånad av en Tik Tokvideo som Napoli har släppt, anfallaren som för några dagar sedan var tvungen att be om ursäkt till Garcia för sitt utbrott i Bologna. Troligtvis är Osimhen frustrerad över resultat och att de egna målen inte kommer (tre raka mållösa i ligan). Men den mediaansvarige verkar inte heller ha känsla för sitt jobb... Mao är det stökigt och vi får se hur det påverkar ikväll.

Garcias trupp innehåller inga överraskningar, Rrahmani och Jesus är borta pga skada. Det täta schemat gör att det ändå kan dyka upp lite nytt i elvan eller ramla in från bänken. Men en pressad Garcia vill nog ha tre poäng och lär köra sin bästa startelva mot Udinese.

Avspark 20.45 ikväll

Fredrik Kreüger2023-09-27 17:42:00
Author

Fler artiklar om Napoli