An der alten Forsterei, 2023-10-24 21:00

Union Berlin - Napoli
0 - 1

Union Berlin 0-1 Napoli: Uddamålsseger i Tyskland

Union Berlin 0-1 Napoli: Uddamålsseger i Tyskland

Giacomo Raspadori gjorde matchens enda mål när Napoli bortabesegrade Union Berlin i vätan på Olympiastadion.

Rudi Garcia valde att mönstra exakt samma elva som för ett par dagar sedan slog Hellas Verona med 3-1. Även om matchen som sådan inte var mycket att hurra för så blev det resultatmässiga utfallet bra även ikväll i och med en 1-0-seger och tre nyckelpoäng i jakten på Champions League-avancemang.

Stor matchvinnare blev Raspadori som i matchminut 65 höll sig kylig från nära håll när han läckert servades av Kvaratskhelia. Avslutet blev Napolis enda på mål i matchen och räckte alltså till tre poäng. Berlinlaget var nog, om vi ska vara krassa, värda minst en poäng idag men resultaten fortsätter lysa med sin frånvaro för tyskarna. Dagens förlust var den åttonde i rad för fjolårssäsongens succélag. Samtidigt fyller Napoli och Garcia på sitt förtroendekonto och ger sig själva visst andrum efter den senaste tidens skriverier. xG-matchen slutade 0.37-0.21 och skvallrar en del kring vad det var för typ match. Skönspel? Nej. Skön seger? Oh ja.

Rent praktiskt innebär vinsten att Napoli kliver upp på sex poäng efter tre matcher i CL-gruppspelet. Detta tre poäng före Braga som jagar närmast och då har man också portugiserna kvar att möta på hemmaplan. Nästkommande CL-uppgift blir att ta sig an Union på hemmaplan den 8 november. Dessförinnan väntar ligamöten mot både Milan och Salernitana. De förstnämnda redan nu på söndag kväll.

Todd Åkessontodd.akesson@hotmail.com@TAkesson2023-10-24 23:26:27
Author

Fler artiklar om Napoli