Vad sker i Napoli?

Det blev 6-1 till Napoli borta mot Sassuolo, ett halvt chockerande resultat.

Sett till var laget befinner sig den här säsongen i form, med resultaten och i tabellen var gårdagens händelser lätt chockerande. Känslan i paus var att det var klart, vilket en inte har upplevt överhuvudtaget sedan förra säsongen. Andra halvlek var rent avkopplande, även det en trevlig känsla.

Hemmalaget tog ledningen och under de minuterna var det inte samma lugn. Men då Rrahmani kvitterar och sedan Osimhen följer upp med mål så vände sakta matchen. Napoli tog över tillställningen helt och kontrollerade det mesta. I andra halvleks inledning tog man bort Sassuolos energi direkt med att göra två mål och allt var klart.

Siffrorna blev lite väl stora, de tre sista målen tillkom med hjälp av uselt defensivt tänk då hemmalaget hade givit upp. De såg lite enkla ut. Men - för Napolis del var målen viktiga. Äntligen kommer en ordentlig seger, äntligen gör laget mål och är effektiva (offensiven har varit svag länge). Segern kanske väcker laget och kan ge åtminstone hopp för att klättra i Serie A-tabellen och försöka hota Barca om två veckor. Laget behöver självförtroende och 6-1 borta mot Sassuolo kanske kan knuffa spelarna i rätt riktning.

Det ska sägas att Sassuolo såg svaga ut, det går att förstå deras tabellposition. Men Napoli gör en bra match och man kan se hur skönt det är för laget att Osimhen är tillbaka. Mazzarri måste ha saknat nigerianen enormt eftersom han gör mål till skillnad från Simeone och Raspadori. Nu har Osimhen gjort mål i tre raka matcher, fem mål totalt och Napoli ser bättre ut spelmässigt. Tyvärr är det troligtvis för sent att vakna nu för att nå CL-plats. Men det går att hoppas i alla fall. Till helgen väntar Juve hemma vilket blir en svår uppgift minst sagt.