VV: Guardiola svingar vilt

VV: Guardiola svingar vilt

Är Serie A avgjort, tar Barcelona allt och hur kan Man Uniteds mål inte vara offside?




Veckans stora snackis blev Manchester Uniteds kvittering mot Manchester City. Marcus Rashford är dyngoffside och springer med bollen hela vägen mot straffområdet. Cityförsvararna vet om att han är offside och är passiva. Då smyger istället Bruno Fernandes in och slår in bollen i mål. Ett av de märkligaste målen man sett på länge. Som flera kommentatorer sa: om reglerna godkänner det där så är det fel på reglerna. DOCK, som många visat upp på Twitter, så är det här inte första gången ett sånt här mål godkänns:
Forest och Wood borde väl sitta ihop som handen och handsken?

Chelseas nye ägare Todd Boehly spenderar pengar som om det inte fanns någon morgondag. Nu ryktas Noni Madueke ansluta för drygt 500 miljoner SEK. Är inte FFP någon grej längre? Eller ska Chelsea starta en fire sale sista veckan av transferfönstret?


Manchestergrabben Danny Welbeck sänkte Liverpool när Brighton DEMOLERADE Jurgen Klopps gäng. Gissningsvis njöt Welbeck hyfsat av målet.

Man kan tycka vad man vill om Pep Guardiola, men efter matchen mot Tottenham var han i högform. Guardiola sågade sina egna fans för att de är så tysta och bortskämda och han sågade sitt eget lag och menade att de aldrig kommer vinna mot Arsenal om det ser ut såhär.




Söndag 17.30: Arsenal - Man United
Högt flygande Arsenal tar emot urstarka Manchester United som har spelat 9-1-0 i ligan sedan Cristiano Ronaldo lämnade klubben.


Idag blir det en extern länk. Mycket fin läsning!
 

- Manchester City vände 0-2 till 4-2 mot Tottenham och har nu undvikit förlust i de fem senaste matcherna där de legat under med två mål: W3 D2.

Brentford har en stark statistik när de tar ledningen i matcher: inte en förlust på två år sedan de tagit ledningen och ingen förlust i de 27 Premier League-matcher där de haft ledningen.


- Henrik Örtenvik
 



Napoli Juventus 5-1.
Kan det har symboliserat Serie A-säsongen 2022/23?  Juventus i åtta raka utan förlust blir totalt pulvriserade av ligaledarna.
Vi har inte ens spelat klart hösten och Napoli har redan nio poängs försprång i full form till ett randigt gäng.
Lägg där till att i botten ha de tre lagen på nedflyttning sju poäng upp till strecket och att på Europaplatserna är det nio poängs skillnad, så vida ingen under de strecken skulle vinna Coppa Italia.
En säsong som kanske såg ut som den jämnaste på länge verkar slockna redan före juldekorationerna.


Inter vann Supercoppa borta i SaudiArabien mot Milan med övertygande 3-0
Kan det där vara Simone Inzaghis räddning i Inter? 
Känns som om laget har för långt upp till Napoli - både poängmässigt och mentalt. Men en titel är alltid en titel och Inzaghi behöver nog det mer än någon annan i klubben.


Som så många gånger annars dyker vi ner i seriesystemet och plockar upp Serie C Grupp C-matchen mellan Potenza och Gelbison
Det är hemmalagets Salvatore Caturano som får drömträff efter en kvarts spel.



Vi går utanför fotbollen. En av världens mest eftersökta män togs i veckan - maffiabossen Matteo Messina Denaro - efter trettio års sökande.
Visade sig också att han hade 2010 - mitt under letandet av honom - varit på Stadio Barbera och kollat matchen mellan Palermo och Sampdoria och där troligne gjort upp planer för kommande våldsdåd.
Ska bli intressant och följa kommande rättegång.



Luciano Spalletti innan matchen mot Juventus:

"Allegri passar i JUventus med mottot att bara segrar räknas, Här i Neapel är är det mer hjärta och smärta. Maradona spelade här. Han vann här och med det visade han att hur vacker fotbollen kan vara. Vi kan spela vår fotboll utan att tumma på det estetiska."


Någon ville bara bort från Stadio Armando Maradona...



Claudio Ranieri minns ni väl?
Efter att ha slutat vara tränare ett flertal gånger är guldmakaren i Leicester tillbaka vid planen igen.
Nu är han på Sardinien för andra gången i sin karriär och ska försöka lyfta upp ett underpresterande Cagliari till Serie B.
Förra gången gick det ju lysande.1988 tog han upp Cagliari från C till A på två säsonger.
Började bra nu också med en 2-0-vinst hemma mot Como.


Förvånansvärt lång tid fick tränare Massimiiiano Alvini på sig i Cremonese. Ledningen fick dock nog efter helgens förlust hemma mot nykomlingskollegan Monza med 3-2 och en tabellrad  
på  0 vinster på 18 matcher och bara sju poäng.
Davide Ballardini hoppar in under måndagen och på onsdagen slår laget ut serieledarna Napoli på straffar, på Stadio Armando Maradona, i Coppa Italia. 
Kan "il traghettatore" göra det igen som han gjort så många gånger med bl.a. Palermo och Genoa?




Juventus hemma mot Atalanta på söndag 20.45 smakar väl inte dåligt?
Ett Juve med 1-5 i baken och ett Atalanta med en 8-2 pisk i ryggen låter väl som en målsnål tillställning.


Alltid trevligt att läsa Erik Winells små krönikor.roma-bast-i-europa-653204"> "Njut-här är Roma bäst i Europa"



- Johan Stistrup




Barcelona vann spanska supercupfinalen över Real Madrid. De leder dessutom La Liga. Var slutar det för Barcelona denna säsong egentligen?
 


Real Madrid var efter den första halvleken på väg mot veckans andra raka förlust och därmed höll på att bli utsparkade ur Copa del Rey. De låg under borta mot Villarreal i halvtid med två mål. Sedan lyckades de vända skutan och vinna matchen med 3-2. Bara för någon dryg vecka sedan förlorade Real Madrid denna match i ligan och menade att det var omöjligt att vinna borta mot Villarreal. Negativa trender ska brytas.
 


Förra omgångens vackraste mål. Vilken är snyggast?
 

Har du någon gång haft känslan att du inte riktigt hör hemma där du är? Så var nog fallet för denna Athleticsupporter i derbyt mot Real Sociedad.
 
Osasuna slog ut Real Betis ur Copa del Rey vilket firades vilt av alla tre supportrar på plats.




Ja, nog är det så alltid. En av de absolut bästa tränarna i världen gör såklart avtryck på sina spelare.

??


En legendar är på väg tillbaka till spansk fotboll. Det handlar om supersympatiska Santi Cazorla som kan återvända till sin moderklubb.
 


Förra veckan hyllades Pedri av lite alla möjliga. Denna vecka är det mittfältskollegan Gavi som är på allas läppar. Avgörande roll i spanska supercupfinalen men man vann El Clásicon redan som litet barn också.
 


Minns ni detta. Zinedine Zidane var en toppspelare af rang. *Slår in en öppen dörr*
 


Espanyol - Real Betis, lördag klockan 16:15.

- Jens Kassnert
 

SvenskaFans.com2023-01-20 13:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)