VV: Ballar av stål?

VV: Ballar av stål?

Slagskämpen Ribéry, buongiorno Claudio, den nya Pirlo, Ter Stegen stegar fel och gemensam Superliga-protest.



Richard Scudamore har varit ordförande för Premier League i över 20 år. Och med tanke på hur ligan har utvecklats får man väl säga att han har gjort jobbet med den äran. Hur som helst så ska han nu kliva av från sin position och nytt blod ska in.

Under veckan kom ryktet att alla klubbar blivit ombedda att ge honom en "golden handshake" på 5 miljoner pund, cirka 60 miljoner kronor. Som tack för lång och trogen tjänst. Detta alltså till en man som tjänade 30 miljoner plus bonusar årligen. Förslaget kommer enligt ryktena från Chelseas styrelsemedlem Bruce Buck.

Detta har fått hela fotbolls-England att gå i taket. The Guardian skriver att "Nu har fotbollen slutligen tappat kontakten med folket" och nog fasen finns det väl fog för ett sådant uttalande.

Otroligt märkligt agerande. All heder till de klubbar som ryktas vägra att betala honom dessa pengar.

Denna tackling gav bara gult. Rimligt!


All heder till Pep Guardiola som verkade skälla ut Raheem Sterling för hans trams mot Manchester United.?

  
Nyheten slog ner som en bomb på onsdagsförmiddagen. Fulham sparkar omtyckte Slaviša Jokanovic och hämtar in Claudio Ranieri. Den såg ingen komma! Med tanke på Fulhams usla start, så har det ju givetvis ryktats om ett managerbyte. Och med tanke på landslagsuppehåll så var det ju ett tidsmässigt lägligt byte. Men samtidigt är det bara några poäng upp till säker mark. Det som var oväntat var att just Ranieri hämtas in. Men enligt Fulham är han precis vad klubben behöver.

Sen är det ju lite smått ironiskt att Slavisa Jokanovic spelade 39 matcher som spelare i Premier League - alla under Claudio Ranieri i Chelsea.


Klass på Jokanovics avsked.


Söndag 15.00: England - Kroatien
En match ingen vill spela och klubbtränarna biter på nagelbanden. Landslagsuppehåll med två matcher på fyra dagar för både England och Kroatien kommer att leda till skador på viktiga spelare.


VAR intar Premier League


- Trent Alexander Arnolds mål för England innebär att han är den yngste spelaren (20 år och 39 dagar) att göra mål för England sedan en 19 årig Michael Owen gjorde det mot Luxenburg för 19 år sen.
- Jadon Sancho blev förste engelska spelare att starta i en landslagsmatch och samtidigt inte spela i England, sedan David Beckham gjorde detsamma 2009.
- För första gången någonsin är tre lag i Premier League utan förlust efter 12 omgångar.

- Henrik Örtenvik


 



Den nya Pirlo.

Sandro Tonali - 18-årig yngling från Lodi blev i veckan uttagen till Roberto Mancinis landslagstrupp.
Har han varit en snackis i Italien sen han tog en ordinarie plats i våras i sitt Brescia i Serie B -  samma klubb alltså som Andrea Pirlo startade sin karriär.
Likheten är inte bara samma klubb utan både utseende och spelstil, fast Sandro själv såg mer sig som Gennaro Gattuso. Likheten där ligger väl med i att han är mer fysisk i spelet än var Andrea Pirlo är.

Nu står klubbarna på led och vill ha ynglingens signatur och som det låter nu så ligger Juventus, Napoli, Roma och Inter bäst till. 
Skulle han gå och välja klubb efter sitt hjärta så borde det bli Milan. Minst €20 miljoner stoppar nog en klubb som behöver skära i finanserna.




Sampdoria rasar ihop men en och annan uppvisning bjuder de dock på.
Ex-Roma spelaren Gregoire Defrel stod för omgångens mål med sin klackfint mot en halvsåsig Florenzi.

Tänk dig hur Atalanta - Inter skulle slutat utan Samir Handanovic idioträddningar...

Giampaolo Ventura orkade med fyra matcher i Chievo Verona innan pressen kändes för stor. Han sa upp sig.
Nej, inte av resultaten (bara två poäng) utan av mediebevakningen och den allmäna opinionen emot honom.
Han slutade en dag innan skrällen på San Siro då Sverige nollade ut Italien och gick till VM. 

Chievos gamle trotjänare Sergio Pellessier var upprörd:
”Har sett många tränare komma och gå men aldrig sett något liknande på 22 år. Det var helt tydligt att han inte ville vara här från första början. Vad ni än gör bli inte sån som han”




...och då kom Mimmo Di Carlo in i stället till Chievo.
”En gång är ingen gång - två gånger är en vana” sägs det.
Vad är då den tredje vändan för mannen från Frosinone (vilka han aldrig tränat förresten).

Han kan med andra ord sina flygande åsnor och med alla Serie A lag han tränat så har han bäst poängsnitt med just dem.
Matchmake in heaven?


På planen var Milan chanslösa. Curva Sud hade dock kanske sin bästa dag för säsongen

Attacker mot fotbollsdomare eskalerar i Italien. I helgen blev 24-årige Riccardo Bernardini i matchen mellan Virtus Olympia Roma - Atletico Torrenova den åttonde domaren att bli utsatt för våld den här säsongen.
Den här gången blev det så allvarligt att han fick uppsöka sjukhus efter att slagit i bakhuvudet i betonggolvet och var nära att svälja tungan.
Presidenten för domarföreningen fördömde händelsen i Rom där händelsen inträffade och hindrade domare att döma matcher den här veckan i de lokala serierna i Rom.

Den nya fotbollspresidenten Gravina kommer vidta åtgärder för att skydda domare, frågan är kanske bara vad han kan göra. Vi pratar serienivå som inte har några som helst resurser att lägga pengar på säkerhetsarrangemang.



Gazzettan hyllar Marvelseriens skapare Stan Lee med Serie A:s superhjälte - Gian Piero Gasperini...




Ballar av stål?
Milan-ynglingen Bellanova smet in till Juventus för att träffa Cristiano Ronaldo och ta en selfie.
Giorgio Chiellini förgyllde den lite extra...

Italien - Portugal   San Siro 20.45
Kommer Sandro Tonali få göra sin debut?


Har historien någon betydelse eller är det bara resultaten som räknas? Är historien bara en fråga för de närmast sörjande? Ska rätt i slutändan alltid vara rätt? Läs Arvid Larsson krönika om uteblivna och givmilda Serie A-mästare.

  • 5 - Icardi har nu gjort fem mål i fem raka matcher. record för honom.
  • 13 - Antalet målskyttar i säsongens Roma. Näst mest i top-5 ligorna i Europa.- Dortmund toppar med 14.
  • 34 - Poängskörden för Juventus så här långt. Bästa starten någonsin i Serie A.
  • 73 - Så många procent har Udineses De Paul varit involverad i laget mål. Högst procent i alla top 5 ligorna.

- Johan Stistrup



Då blev Jordi Alba uttagen i Luis Enriques landslagstrupp till slut. Finns det en förklaring eller varför har han petats tills nu? Vi får nog aldrig veta.


Levantes Chema dundrar in ledningsmålet mot Real Sociedad och på vilket sätt han gör det på.
 


Ter Stegen stod för en minst sagt svag insats vid Real Betis 3-1 mål. Den ska han ta alla dagar i veckan.





Celta Vigo sparkade tränaren Antonio Mohamed efter 4-2 förlusten mot Real Madrid. Som om det var något att skämmas över. Personligen tycker jag att Mr. Mohamed har gjort det bra i Celta.

En annan boss som har det tungt just nu är Valencias Marcelino. Men i dagarna mottog han utmärkelsen säsongens tränare 2017/18. Det skulle man vilja se lite mer av i dagsläget.



Messi tillbaka - då stod Betis för årets insats.

Real Betis vann över Barcelona på Nou Camp i en mycket underhållande match. Om det var så oväntat? Nä, undertecknad hade bettat på Betisvinst och kammade hem massor av pesetas. Ändå tar inte det udden av insatsen. Det vi ser i Real Betis idag är mycket roligt att se. De spelar spännande och attraktivt vilket räckte i säsongens kanske svåraste bortamatch.


Två gånger förlust med 3-2 för Spanien på de två senaste Nations Leaguematcherna. Detta sätter Spanjorerna i en tuff sits efter gårdagens förlust mot Kroatien. En galet intensiv match där bägge lagen vill vinna till varje pris. Hemmalaget drog det längsta strået på övertid. Nu kan bara Spanien vinna gruppen om England kryssar mot Kroatien i den sista matchen i gruppen.


Nytänkande är kul. Här ett exempel på att blocka frisparkar á la Real Sociedad.
 

Gironas Cristhian Stuani som har gjort åtta baljor denna säsong och precis gjort sin första landskamp lär inte bli långvarig i Barcelonaklubben. Kan nog gå när januarifönstret öppnar för en relativ billig peng för den kvaliteten.


Spanien mot Bosnien & Hercegovina på söndag kl. 20:45.


Dani Ceballo talar ut om att lämna Real Betis


- Jorda Alba har gjort fler assists än någon annan försvarare i de största ligorna.
- Och Villarreals Pablo Fornals har gjort flest assist i La Liga denna säsong, 13 st.
- Atlético Madrid är det enda laget i La Liga som varken fått eller orsakat en straff denna säsong.

- Jens Kassnert



- Der Klassiker blev en sjuhelsikes match. Ofta när dessa kamper står på agendan är förväntningarna för höga för att de ska gå att möta. Men dagar som denna, när allt klaffar. Ach, Tage wie diese. 3-2 blev det efter en högoktanig match som kallats årets match av många. Den tyska fotbollens fart och flärd verkar vara tillbaka och lockar nya supportrar. Människor strömmar ånyo till TV-apparaterna för att se Bundesliga spelas, eftersom den garanterar mål och bra fotboll, smat bra stämning som sprider sig ut i sofforna i vardagsrummen. 
- Ribery ska ha haft en incident efter matchen mot Dortmund där han tydligen slog till en reporter. Reportern fick sedan åka till Säbener Strasse för att tillåta Ribery att be om ursäkt. Sympatiskt? Inte direkt. 
- Köln vann med 8-1 mot Dynamo Dresden. Terodde gjorde tre till mål. Men de leder inte ligan, ty det gör HSV. Jämna Zweite fortsätter förtrolla och förhäxa.


Kevin Trapps räddning på Breel Embolos avslut var vad som vände matchen mellan Eintracht och Schalke under söndagskvällen. Det var ett bra avslut, men en ännu bättre reflexräddning som skiftade momentum, vilket i sin tur ledde till att Frankfurt kunde göra 1-0 genom Luka Jovic bara minuten senare. 


Marco Reus mål i den matchen och i den stunden... Svårslaget. 




Men vad gjorde egentligen Paco Alcacer framför målet? Öppet mål, Neuer bortspelad och han väljer att vrida över den på högerfoten. Ofattbart! 




Under Der Klassiker höll båda supportergrupperna upp banderoller, exakt likadana banderoller, mot Superligan som Rummenigge föreslagit och varit en del av planeringen kring, enligt Der Spiegel. Det ter sig som om klyftan mellan fans och ledning i Bayern bara växer. 


"Vi är bättre än Dortmund!"- Sandro Wagner EFTER Der Klassiker spelats. Okej? 


Dieter Hecking är en oväntad bomb. Hur i helsike har han lyckats skapa detta av vad de var förra säsongen? Oväntat, men underbart att se. Alassane Plea har varit mycket viktig, ett nytt hattrick i helgen och nu uppkallad till det franska landslaget.
 

Magdeburgs Alexander Brunst med en fantastisk tavla/misstag. 



Tyskland - Nederländerna Måndag 19/11

Årets sista match för Löw. Matchen mot Ryssland gick bra, återstår att se om han fortsätter förlita sig på de unga, hungriga förmågorna. 


Tack för en ny show, Dortmund! 


- Terodde har nu 16 mål, dubbla Hinterseer som ligger tvåa
- Seb Haller är nu uppe på samma målkvot som Luis Suarez, 13. (8+5). Bäst i Bundesliga.  

- Axel Falk



Football Leaks rullar vidare
med spektakulära spelarkontrakt och Monacos ”genvägar” för att locka till sig underåriga spelare. Inget slår dock PSG:s genomkorkade metod att klassificera potentiella värvningar som ”arab”, ”fransman”, ”afrikan”, ”västindisk fransman” osv. Trots stora interna protester redan 2014 ska systemet ha använts även 2018.

Den utpekade mannen bakom det hela, Marc Westerloppe, jobbar i höst med Rennes. Där säger fransk-tunisiske tränaren Sabri Lamouchi så här. ”Nej, jag är inte förvånad, jag är chockad. Ni vet alla vilken ruta jag skulle ha hamnat i, som spelare eller tränare.


Utskälld internt, utbuad av egna fansen. Memphis Depay låg sedan bakom alla fyra mål i helgens Lyon-seger. Det finns inget lagomläge på holländaren, bara allt eller inget. Vi avundas inte tränaren Bruno Genesio som ska försöka hålla både Memphis och omklädningsrummet på bra humör.
"Mycket allvarligare än ett enkelt gräl", L'Equipe
Franck Ribéry gör allt för att vara impopulär i sitt hemland. Efter att ha boxat franske expertkommentatorn, och tidigare fotbollspelaren, Patrick Guillou i magen delade Bayern-spelaren ut tre örfilar och visade fingret innan vakter drog in honom i spelarbussen. Detta efter Bayerns förlust mot Dortmund i helgen.


Just när vi trodde att N'Golo Kanté omöjligt kunde bli mer populär i Frankrike så avslöjar Mediapart via Football Leaks att mittfältaren, trots påtryckningar från Chelsea, vägrat att få sin lön utbetald i skatteparadiset Jersey. "N'Golo är inte flexibel i den här frågan: han vill ha sin lön på ett normalt sätt." 

x2
Duktig men alltid i skuggan av någon – Ben Arfa, Balotelli, Saint-Maximin – i Nice. Redan 25-årige Alassane Plea har exploderat i Bundesliga-hiten Mönchengladbach. Galet formstarke fransmannen har nu kallats in till landslaget efter återbud från Martial och Lacazette. Ingen blir förvånad om han tar chansen.
Vi skulle ljuga om vi påstod att Rennes-fansen jublade när klubben värvade en knäskadad svensk i somras. Nu ser Jakob Johansson ut att vara rätt man på rätt plats vid rätt tillfälle. Efter beröm för sin startdebut i ligan häromveckan stack han fram stortån och fixade Rennes mål i prestigematchen mot Nantes.




Holland-Frankrike, fredagen den 16 november 20:45, TV12
Hemmalaget kan vid en seger utmana världsmästarna om gruppsegern i Nations League, vad det nu innebär. En kul match kan det bli hur som helst.


La Semaine: #13: Memphis showar loss igen – Henry funderar på spelarlicens


- Det är första gången någonsin som en klubb (PSG) leder ligan med 13 poäng efter 13 omgångar.
- Åtta segrar, två kryss. Lille har tio raka matcher utan förlust på hemmaplan.
- Två mål och två assist i samma match. Memphis Depay är första Lyonspelare att lyckas med det sedan 2006/07.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2018-11-16 09:00:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)