Veckans viktigaste: Mino Raiola – större än livet?

Veckans viktigaste: Mino Raiola – större än livet?

Modestes kaffe, supporterstök, otroligt självmål, Villarreal, italienska målvakter.



Vi tar in lite extra fokus på The Championship och League One denna vecka då det börjar dra ihop sig mot sista omgångarna. För några dagar sedan fick Nathan Jones priset som säsongens manager. Jones som, för några år sedan, lämnade just Luton och gick till Stoke, där det sedermera gick åt helvete. Jones kom tillbaka till Luton och nu är laget med i kampen om Premier League inför nästa säsong. Lilla, medlemsägda Luton. Riktigt häftigt.

Men många har argumenterat för att en annan manager borde ha fått denna titel. Chris Hughton, den gamle Spurslegenden, ledde Nottingham Forest mot avgrunden. In kom Swanseas gamle tränare Steve Cooper. Sedan hände det här: Nästan lite märkligt alltså att inte Nottinghams tränare får denna titel. Viktor Johanssons Rotherham var i princip klara för The Championship. De hade ledningen. Segern hade inneburit 3 poängs försprång och 6 mål tillgodo på trean i tabellen. Det hade varit klart. Då gör Ihiekwe detta självmål. Helt. Otroligt.

Det börjar bli dags att förnya säsongskort. Denna video gjorde Preston North End för att påminna om detta faktum.

Världens grönaste klubb (enligt Fifa), Forest Green Rovers, har tagit sig upp till League One. Hur häftigt är inte det? Mitt i all skurkstatsfotboll är det kul att se klubbar som Luton och Forest Green Rovers komma upp och röra om lite i grytan.

--> Läs mer om Rovers på The Guardian

Det blev en kort sejour för Poya Asbaghi i Barnsley. Enligt Asbaghi fick han frågan för en månad sedan om kommande säsong och sa redan då att, oavsett hur det går för klubben den här säsongen, så kommer han lämna. För några dagar sedan står det klart att Barnsley åker ur The Championship.


Söndag 15.00 Everton Chelsea
Everton
är på god väg att åka ur Premier League och har ett väldigt tufft schema framöver. 1 maj väntar Chelsea. Kan Lampards gamla kompisar göra honom en tjänst?


Officiellt: Rüdiger lämnar Chelsea


- Henrik Örtenvik
 




Herregud...!
Uttrycket har väl kanske aldrig varit mer passande än nu.
...och vi kan tolka det precis hur vi vill men när fotbollsagenten Mino Raiola i italiensk press och allmäna pundits förklarades död på torsdagseftermiddagen gick det ett sus genom fotbollssalongen.
Aldrig har väl en person satt så mycket prägel på fotbollens gråskaliga kulisser som han gjort (ursäkta Blatter och alla andra i FIFA...).
När han väl vaknat upp - inte från det döda - utan från undersökningen för sin lungsjukdom (enligt tidningen Bild) twittrade som ingenting hade hänt.


Men hur är tillståndet då? Tja, det vågar väl knappt någon expert riktigt beröra nu innan något officiellt kommer ut.
Så vi ska inte göra en runa av honom än här men hans sätt att förhandla har alltid setts med sand i ögonen hos allmänheten men klubbars sportchefer ser honom djävulen själv.:
"Om de hatar mig, då är det den största komplimangen för mig. Då gör jag något bra. Om de sa "det är bra att Raiola ger spelaren råd, blir det lätt för oss, då skulle jag ha ett problem."

Mino, större än livet?


Jag undrar var ascendenten, månen och solen stod generellt för målvakterna i Italien den gångna veckan för maken tlll mängder tavlor som gjordes.
Häng med nu. Från botten till toppen:
#5
Crotone-Cremonese. Sammspelet mellan målvakten och försvaret i Cremonese är inte rikitgt klockrent.
Det var dyra poäng för Cremonese i striden om Serie A medan de tre poängen calabreserna fick gör att hoppet om att hålla sig kvar i Serie B lever.



#4
Perugia-Parma: Gammal är... gammal.  Gigi Buffon visar allt annat än rutin vid det här "ingripandet".
Målet betydde inte mycket Parma men Perugia har häng på en kvalplats till Serie A.



#3
Frosinone-Monza: Cremonese krigar bl.a. med Monza och nog känns det som att Serie A-nerverna finns där för Berlusconi/Gallianis (ny)bygge:
Monza nu på tredje plats medan Frosinone är ett steg närmare Play-off till serie A.


#2
Empoli-Napoli: Jo, då är vi uppe i A och jakten på scudetton. Napoli tyckte att en säker, stabil 2-0 ledningen tråkade ut så inom åtta minuter var det nere på minus ett mål, bl.a. genom det här:
Hemmalagets första seger för året och första segern sen de vann mot Napoli i december. Fatal!
Scudetto i praktiken borta för partenopei.


#1
Bologna-Inter: Ja, då var vi här.  Kan Inter repas sig efter det här?
Ändå tacksamt att Sansone hade vett att skicka in bollen i mål så Radu slapp nesan att stå med i målprotokollet.



Ivan Perisc deltagande i det andra målet för Bologna och förlusten skymmer lite hur jädra vackert det första var:



Snackisen innan Minos minnestund var såklart Acerbis leende efter att Tonali avgjorde matchen mellan Lazio och Milan.

Laziofansen tiltade och Acerbi fick förklara sig, fast man visste mycket väl att backklippan knappst tyckte det var ett nöja att åka på däng hemma på Olimpico och kanske förlora en plats i Europa.

Är det säker nu eller är det som med Mino? Ska verkligen Giorgio Chiellini sluta i landslaget?
Han har sagt det några gånger förr men nu sägs det att avskedsmatchen blir mot Argentina i sommar.
Får se om det blir utan hans bandera...
Otroligt starkt av Bolognas amerkanska ägare att när Mihajlovic repar mod med nya cellgifter för sin leukemi få in Liam Neeson på bänken.
It´s Taken!
Stadio Olimpico efter slutsignalen då Milan vänt 0-1 till 2-1:
Åttonde raka segern blev för mycket för Venezias amerkanska ägare.
Jumboplats nu men ändå möjlighet att stanna kvar tog ledningen beslutet att plocka in Soncin i ställer för Polo Zanetti.
Har ryktats om att spelarna heller inte var nöjda med tränaren och att han tappat auktoriteten syntes tydligt då han var i ett öppet gräl med anfallren Henry för några omgångar sen.
Vinna eller försvinna-match för dem på torsdag nästa vecka mot Salernitana.
Vi är kvar i kanalstaden.
Lite andra förutsättningar för kidsen i Venedig att köra gatufotboll...
Derby della Laterna Lördag 30 April 18.00
Nerverna i staden är redan där. Ska Sampdoria rädda sig och samtidigt ge grannklubben en första dödsstöt?
Kan Genoa upprepa vinsten mot Cagliari och sända Serie B-chock i Samplägret?
Omgångens match är solklar.


Vad fasen händer med Milan nu? 


En reminder... Juventus kan fortfarande vinna ligan.

- Johan Stistrup



Real Betis vann copa del rey efter straffar mot Valencia i finalen. För Betis del var det 17 år sedan klubben vann cupen och allas vår Joaquin som då spelade i klubben bar tröja nummer 17 i finalen. Han firade denna titel som ingen annan såklart. Ni minns säkert hans nakenbild med bucklan när han vann cupen med Valencia 2008? Nu återskapar han den.
Alvaro Garcia Rivera gjorde 1-0 för sitt Rayo Vallecano mot Barcelona på Camp Nou. Det räckte till seger för det lilla Madridlaget. Igen. Rayo Vallecano vann bägge mötena mot Barcelona med 1-0 denna säsong. Inte många lag som lyckas med den bedriften.
Förra veckan avslöjades ljudfiler med Pique och Laporta. Det har inte varit lugnt på den fronten under veckan. Nya ljudfiler har släppts varje dag och den senaste hur han sviker Ramos. Läs!
Villarreals fans hyllas i England. Först på plats av hemmasupportrarna efter förlustmatchen mot Liverpool. Sedan även på Liverpools officiella Twitterkonto. Det är inte så vanligt.
Sevilla må vara besvikna över att inte kommit längre i Copa del Rey och Europa League. Men när tränaren Julen Lopetegui får frågan om han ska se finalen blir svaret självklart.
En av de coolare klubbmärkena i Spanien blir snart ett minne blott. Ronaldo, ja alltså den riktiga Ronaldo, kommer göra om Real Valladolids logga. Ofta brukar inte sådant bli bra. Hur många klubbmärken har blivit snyggare i modern tid tycker ni?
Inget stoppar Benzema. Manchester City såg övermäktiga ut men Real åt sig tillbaka i matchen och det skiljer bara ett mål för att ta dubbelmötet i CL till förlängning. När marängerna får en straff kliver Mr 600-matcher fram och gör en chippar in straffen kyligt. Då ska man ha i åtanke att Benzema “missade” (målvakten räddade) två straffar mot Osasuna i helgens ligamatch.
Från Camp Nou Spotify till Estadi Olímpic Lluís Companys. Arenabyte för Barcelona.
Det var inte bara Joaquin som fick fira cupguld 17 år efter förra cuptiteln. Även Miranda som stod på läktaren när Betis vann cupen 2005. Vilken saga!
Det här är så dåligt tycker undertecknad. Förbundskapten Luis Enrique borde ha spelat bägge Williamsbröderna tidigare för att knyta de till landslaget.
Lördag klockan 21:00. Klassikermöte mellan Athletic Club mot Atlético Madrid.


Nytt publikrekord för Barcelonas damer på Camp Nou.

- Jens Kassnert



FC Bayern ist (wieder) deutscher Meister. Efter segern hemma mot BVB kunde mäktiga Bayern München fira sin 10:e raka Bundesligatitel. Weissbieren flödade så klart.
Även om BVB hade otur med några domslut så var Bayern bättre. Bayern är i princip alltid bättre än alla man möter hemma i Bundesliga. Vore kul om någon förmådde ge Bayern en riktig kamp in på mållinjen nästa säsong.
Men för nu – herzlichen Glückwunsch, FC Bayern!

Det ser plötsligt riktigt ljust ut för Hertha BSC. Efter 2 – 0 hemma mot VfB Stuttgart har die alte Dame 4 poäng ner till kvalplatsen.
35 mål från 31:a omgången i Bundesliga!
Anthony Modeste gör mål för sitt 1. FC Köln. Modestes målfirande blir rätt rejält fjantigt då målskytten ur en påse som tydligen placerats bakom mål plockar upp en förpackning kaffe.
Förpackningen pryds av en bild på Modeste görandes sin speciella målgest. Modestes eget kaffe som Modeste alltså passar på att trycka upp i kameran efter sitt mål.
”Det är alltid tunn is inom fotbollen. Vad du inte får göra… är… att överdriva. Då får du – så har jag lärt mig – förr eller senare på käften. Det är lite hårt uttryckt, jag vet. Mer vill jag inte säga om det här” kommenterade en bister Steffen Baumgart på presskonferensen efter matchen.
Likadant nästa år igen?
Bayern München – Borussia Dortmund. Bayern leder 2 – 1. 60 minuter spelade. Varför blåser domare Daniel Siebert inte straff här när Benjamin Pavard fäller Jude Bellingham? De flesta var överens som att BVB blev blåsta på en solklar straffspark. Domare Siebert hade ingen bra kväll och fick usla 5,5 i betyg av Kicker. 
Först kvitterade Sven Michel efter att precis ha blivit inbytt. Sedan en underbar framspelning till Behrens 2 – 1 när Union fick revansch på RB Leipzig.
Werder Bremen slår Schalke med 4 – 1 inför 62.271 åskådare på Veltins-Arena. Werder därmed ny tabelletta.
Simon Terodde gjorde Schalkes tröstmål i 88:e minuten. Annars hade ju Schalke null vier varit den självklara rubriken efter matchen.
Borussia Dortmund spelar vänskapsmatch mot Dynamo Kiev. 35.000 åskådare och 400.000 € i hjälp till Ukraina.
Magdeburg klart för 2. Bundesliga
1. FC Magdeburg är tillbaka i 2. Bundesliga. En helt fantastisk säsong där Magdeburg varit tabelletta sedan den 13:e omgången. När Magdeburg slog Zwickau med 3 – 0 i söndags kunde 1. FCM fira uppflyttningen.

De var uträknade, borta, avskrivna…
men HSV är ändå med och hugger i kampen om en plats i Bundesliga.
Segern mot Karlsruhe förra helgen följdes upp med 4 - 2 borta mot Jahn Regensburg.
Jahn kvitterade till 2 - 2 på straff i 89:e minuten innan HSV gjorde två mål på övertid.
FREDAG 18:30 2. BUNDESLIGA
WERDER BREMEN – HOLSTEIN KIEL

Med bara 3 omgångar leder Werder 2. Bundesliga. Tar Bremen nästa steg mot Bundesliga genom seger mot Kiel?

FREDAG 18:30 2. BUNDESLIGA
FC ST. PAULI – 1. FC NÜRNBERG

Verfolgerduell när tabellfyran Pauli tar emot Nürnberg som måste vinna för att inte vara borta ur toppstriden.

FREDAG 19:00 3. LIGA
EINTRACHT BRAUNSCHWEIG – 1. FC MAGDEBURG

Blir mötet mellan tabelltrean Braunschweig och Magdeburg en promillefråga? Ja, vad fan – Magdeburg kommer ju ha firat ordentligt efter att avancemanget till 2. Liga blev klart i söndags.
Särskilt i Kaiserslautern är man intresserad av att firandet i Magdeburg inte blir alltför blött. Vinner Magdeburg här så behåller Kaiserslautern andraplatsen.

LÖRDAG 13:30 2. BUNDESLIGA
FC INGOLSTADT 04 – HAMBURGER SV

HSV ska bara slå Ingolstadt som är klart för nedflyttning. Otacksam uppgift. Det här kan bli en riktig ångestmatch för HSV.

LÖRDAG 15:30 BUNDESLIGA
ARMINIA BIELEFELD – HERTHA BSC

Här måste nog Arminia ta 3 poäng för att hålla sig kvar i Bundesliga. Skulle Hertha vinna kan den blåvita delen av huvudstaden fira nytt kontrakt.

LÖRDAG 15:30 BUNDESLIGA
BORUSSIA DORTRMUND – VFL BOCHUM

Ruhrpottderby. Hatten av för Bochum som gör en imponerande säsong som nykomling.


Andra raka segern för Hertha

- Karl Fagrenius



Bisarr mästarkväll för PSG
Ett decimerat Lens lyckades kvittera till 1-1 på Parc des Princes, men en poäng var allt Paris behövde för att ligatiteln skulle bärgas. Men det blev en märklig kväll.

Supportrarna är fortsatt missnöjda. Stämning på arenan var… dämpad? Något vidare stöd gavs inte. Många valde att lämna arenan före slutsignalen. Detta för att fira den tionde ligateln utan spelarna, utanför Parc des Princes.
Storseger och skönspel, men kris ändå
Det är inte bara i Paris det är spänt. Lyon har märklig säsong bakom sig. De många djupa dalarna har skapat konflikter med flera supportergrupper.

Efter att man bjudit på en makalös show och målfest mot Montpellier (5-2) borde relationen tinat något? Inte. Många avbröt sin protesttystnad för att vissla ut Toko Ekambi i matchavslutningen. Firandet fick spelarna sköta i omklädningsrummet efter slutsignalen. För det var spänt på läktarna och utanför arenan.

Toko Ekambi hade nämligen valt att fira sitt 4-2-mål genom att rikta sig mot kortsidan och både hålla händerna bakom öronen och hyssja mot fansen.

”Det är outhärdligt.”, menade OL-presidenten Aulas efter matchen och syftade då på ”vissa supportrars” uppträdande.
Om det inte framgått så är relationen mellan supportrar och klubbar knepig på många ställen i Frankrike just nu. I Saint-Etienne skulle det egentligen bli fest när grupperingen Magic Fans firade födelsedag.

Matchen mot Monaco (förlust 1-4) fick avbrytas flera gånger om och nu ser ASSE ut att tvingas avsluta säsongen utan hemmapublik. Beslutet är överklagat, för Saint-Etienne behöver allt stöd man kan få i nedflyttningsstriden.
”100 procent i båda fallen”
Media har placerat både Zidane och Conte på PSG:s tränarbänk, och Mbappé i Real Madrid.

Men ovanstående är vad Pochettino svara på frågan: ”Hur stor är chansen att se dig och Mbappé i Paris nästa säsong?”.


Lite spelar- och supporterlycka mitt i alla konflikter. För TFC är en klubb där alla pilar pekar uppåt just nu.

Toulouse FC har gått som en maskin genom Ligue 2 och är nu klart för Ligue 1 till hösten.
Fantastisk hemmapublik, stort och högljutt bortafölje, fotboll med misstag, 3-2 till Feyenoord som lika gärna kunde ha varit 6-5 och en öppen returmatch i Marseille.

Det här med Conference League kanske är något i alla fall?
The Sun gick ut med att Cardiff kräver 95 miljoner euro av Nantes för förlorade inkomster på grund av Emiliano Salas tragiska dödsolycka 2019. Allt dementerades, naturligtvis, snabbt av den walesiska klubben.

I Nantes har man istället passat på att inviga ett nytt hyllningsmonument för anfallaren i Carquefou, förorten han bodde i fram till sin död.
Marseille-Lyon, 20:45 söndag 1 maj, Sportexpressen
Höstens möte blev en kort och omdebatterad historia när Payet fick en flaska slängd på sig som gjorde att matchen avbröts. Nu tar formstarka OM emot ett Lyon som på en bra dag kan slå vem som helst. Men de infaller inte varje helg. Dags nu?


- Efter helgens tionde ligatitel kan nu PSG sätta en stjärna på tröjan till hösten.
- Lyon hade 27 avslut mot Monpellier (5-2). Flest av alla klubbar i Ligue 1 den här säsongen.
- Branco van den Boomen (Toulouse) har stått för 21 målgivande passningar i Ligue 2 hittills.

- John Cederblad

SvenskaFans.com2022-04-29 10:30:00

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)