2021-01-24 15:00

Hellas Verona - Napoli
3 - 1

Verona 3 - 1 Napoli: Skeppet gungar
Återigen målar mexikanen men lyckas, liksom laget, med hög högstanivå och väldigt låg lägstanivå.

Verona 3 - 1 Napoli: Skeppet gungar

Ytterligare en förlust i ligan och borttappad ledning

Primo tempo
Napoli gör ytterligare en väldigt blandad insats där de första 25 minuterna såg lovande ut. Redan efter 9 sekunder hade Demme hittat en fin passning mot Lozano, som lite tursamt fick en gratisboll som Dimarco missade, och förvaltade chansen ypperligt. 0-1 och det kändes helt okej. Verona spelar rätt passivt till en början och bjuder Napoli på ytterligare ett par chanser, där den hetaste får vara när Demme blir frispelad i boxen men Veronas räddning denna gång blev samme Lozano som satte första bollen. Efter 25 minuter börjar Verona jobba sig in i matchen på riktigt och efter lite "en-touch-tiki-taka-light" från Verona har de plötsligt 3-4 spelare i vår box med ett fint inlägg från Faraoni som måttade på en helt ren Dimarco som drog en heroisk löpning efter att själv ha startat anfallet. 36 minuter spelade, 1-1, och nu börjar vinden blåsa så smått. Resterande tid i första halvlek ser ärligt talat ut som att Napolispelarna helt tappat tron på att de har någon som helst kompetens inom fotboll, mycket tråkigt att se.

Secondo tempo
Andra halvlek börjar lika tveksamt som första slutar, och det är inte många bollar som når rätt, vare sig från Napoli eller Verona. I detta läge tänker man att Napoli borde vara det lag som visar att man vill framåt men det är återigen Verona som har taktpinnen och för spelet. Zaccagni är delaktig i väldigt många fina spelmoment för hemmalaget och, utifrån denna match, ser han mycket intressant ut för en eventuell transfer i sommar som det ryktats om. Gattuso visar tydligt ändå att han är missnöjd och tar ut Insigne först av alla, redan efter 60 spelade minuter - in kommer Mertens. Verona får till ytterligare ett skolboksanfall där allt ser mycket enklare ut än det ska och, tidigare nämnde, Zaccagni står för en fin assist till Barak som placerar den kyligt. Bakayoko får nog ta på sig det mesta av det målet. 2-1 och nu såg man i realtid hur andan gick ur de spelare som fortfarande hade något hopp kvar, vilket är oförklarligt då det fortfarande fanns ungefär 30 minuter kvar att spela. Strax därefter får vi en efterlängtad comeback av Osimhen och även Politano äntrar samtidigt till förmån för Demme respektive Petagna. Nu jäklar har vi krut framåt - var tanken i alla fall. Verkligheten såg väldigt annorlunda ut. 
Napoli spelade av sista halvtimmen genom att ge bort bollar överallt på plan, ta chansavslut från alla vinklar och de enda två som tydligt visar någon vilja framåt i slutet av matchen är Politano och Lozano. Jag vet att Insigne är en känslig kille med en känslig fot men för tillfället känns foten väldigt sval och bortdomnad, jag ser gärna Lozano på vänsterkanten och Politano på höger någon match eller två. Just det, matchen var inte slut riktigt än. Innan Fabbri satte pipan i mun en sista gång får Verona ytterligare en gratisboll på vår planhalva, denna gång signerat Mertens, och 2-mot-2 lyckas Meret få till en okej räddning men Lazovic får returen och drar en hög boll mot bortre stolpen. Där stod Zaccagni och väntade några evigheter innan bollen, och Napolispelarna, hann komma fram. 3-1, 79' och ridå. Elmas och Lobotka byter av Zielinski och Bakayoko och personligen såg jag fram emot att få stänga av matchen, dra till jobbet imorgon och bara göra det Napolifans gör allra bäst. Klagosång och evigt jämrande.

Jag har inga kloka ord. Jag tycker att många spelare underpresterar gravt, vissa är på samma nivå som förut (men det syns och märks mer nu) och ledarskapet ifrågasätter jag inte ens längre - jag är övertygad nu. Tack för att du försökte Rino men jag vill ha tillbaka en spelidé (kom tillbaka Maurizio?). Suck.
Jag förväntar mig inte en scudetto men jag förväntar mig åtminstone lite hjärta. 

Verona (3-4-2-1): 
Silvestri
Dawidowicz - Gunter (Lovato 76) - Dimarco (Magnani 56)
Faraoni - Tameze - Ilic - Lazovic
Barak - Zaccagni (Bessa 83)
Kalinic (Di Carmine 56)

Napoli (4-2-3-1)
Meret
Di Lorenzo - Maksimovic - Koulibaly - Hysaj
Demme (Politano 65) - Bakayoko (Lobotka 83)
Lozano - Zielinski (Elmas 83) - L Insigne (Mertens 60)
Petagna (Osimhen 65)

Trots att du krossar mitt hjärta och petar på det med en pinne, nästan varje säsong, så återfinns en evig passion för dig.
FORZA NAPOLI SEMPRE!

Payam Zehtab2021-01-25 00:04:38
Author

Fler artiklar om Napoli