2020-09-19 20:45

Hellas Verona - Roma
0 - 0

?Verona - Roma 0-0 i ett sömnpiller som inte alls bådar gott för resten av säsongen

Det var några ramträffar som nästan resulterade i mål, men ute på planen var spelet minst sagt torftigt. Utan en riktig anfallare och utan ett vettigt djupledsspel kommer vi få en jobbig säsong där resultaten kommer blandas med höga toppar och många dalar.

Matchen kickades igång och redan direkt kunde man se att planskötarna i Verona måste vara praoelever eller åtminstone noviser. Under hela matchen halkade spelare runt och ibland föll de bara utan anledning på grund av det usla underlaget. Till matchen då, med mesta anmärkningsvärda punkter som Dzeko på bänken från start till mål (kommer att lämna), Christante som mittback och Pedro som inte spelat en sekund i träningsmatcherna fick 90 minuter.

Det finns inte så mycket konstruktivt att skriva om den första halvleken förutom att Spinazzola dominerade sin vänsterkant och vi fick ett gäng hörnor. Förutom Spinazzolas inspel ofta till Mhkitaryan som sköt utanför varje gång så var det i anfallsväg en massa skarvar som i och för sig ofta gick fram, men som i sin tur aldrig ledde till någon farlighet. Veretout gjorde dock en snygg djupledslöpning, men kapades några decimeter från straffområdeslinjen. Pellegrini provade lyckan på en efterföljande frisparken, men målvakten gjorde en tv-räddning till hörna. Mhkitaryan kämpade och slet, men någon striker är han sannerligen inte. Verona hade i stort sett ingenting förutom när en spelare sträckte sig efter en boll och med tur fick fram bollen till en medspelare som blev helt fri med Mirante. I stället för att skjuta själv passade han bollen till en annan spelare som via romaspelare träffade ribban.

Karsdorp startade som högerback, men vi var sannerligen inte farliga alls från den kanten. Vår uppsättning på den positionen är således Karsdorp, Santon och Bruno Peres, man dånar…

Jag satt och väntade på något byte redan i paus, men det kom aldrig. Samma elva spelare kom ut till den andra halvleken och den skulle bli ännu sämre än den första. Planen erbjöd inte några möjligheter till ett storartat spel, men man måste kunna kräva mer av spelare på denna nivån. I chansväg var det först ett skottläge för Pellegrini där målvakten räddade och sen ett inspel från hemmavänsterbacken där denne fick snedträff och bollen lobbades över Mirante och bollen träffade först ribban och sen stolpen. I slutet av matchen fick Spinazzola på en rökare som också den träffade ribban, men det hade varit minst sagt orättvist om vi fått in ett segermål i denna tröstlösa match. Förutom Spinazzola så får Mirante, Ibanez, Mancini, Veretout och Mhkitaryan godkänt, men resten behöver nog se sig i spegeln och fundera på sin insats. Fonseca valde att inte göra några förändringar förrän i den 72:a minuten, men då var det på eget initiativ som Karsdorp ville byta ut sig. Kluivert fick tio minuter och Villar fick två.

Melankoli kommer nog gå hand i hand med oss under denna säsong och man saknar spelare med grinta som kan elda upp laget. Vi har tyvärr ett allt för snäll och ordentligt lag och man saknar de profiler som vi varit bortskämde med under de generationer som slutligen avslutades när De Rossi drog till Sydamerika och Nainggolan till Milano.