Lagbanner
Mercato-bloggen: Bessa fasas ut?

Mercato-bloggen: Bessa fasas ut?

Ingen Daniel Bessa kom till spel i träningsmatchen mot turkiska Trabzonspor. Skadad, nertränad eller bara en önskad ledighet?

"För mig är situationen oklar, både från honom och ledningen i klubben. Vill han vara kvar? Vill ledningen ha honom kvar? Han tränar bra och sköter sig fint men han är inte 100% övertygad att vara här. Jag kan inte ta ut spelare som inte har rätt inställning för klubben"

Ivan Juric replik till journalisterna efter att Italo-brasilianaren lämnats utanför.

Historien är inte ny. Bessa blev utlånad för två säsonger sen när Pecchia ledde laget då schism mellan honom och tränaren och sportchefen Fusco uppstod.  Genoa hade honom med en utköpsklausul på €5 miljoner. Genoas president Preziosi tyckte inte han var värd det utan fick återvända till Hellas.

President Setti hade självklart kvar minnet av den tidigare sejouren och trots ny tränare och sportschef så hade Setti som mål att casha in på honom hellre än att bygga laget kring honom, vilket så skulle vara fallet då han ståtar med den färskaste Serie A-rutinen tillsammans med Badu och Veloso.

Första månaden har nu gått och känslan var att Bessa ändå var med i planerna, tills då nu för några dagar sen.
Visserligen var en av tankarna att skifta med Torino. De skulle ta Bessa och Hellas skulle åter få Samuel Gustafson. Torinos nyinsatte Sportschef Massimo Bava tyckte inte det lät som en bra affär och den dog ut.

Så nu står klubben, med bara en knapp månad kvar till första omgången, åter i ett liknande limboland som för två år sedan när Antonio Cassano ställde till med en cirkus i klubbens comeback i Serie A efter ett år i B.
Den soppan blev för mycket att klara av och en månads förberedelser var så gått som nerspolade.

Fördelen den här gången är att klubben byggt på ett annat sätt. Backlinje och mittfält är i det stora hela klara, det är just anfallsbesättningen som behöver uppgraderas. Nu lite mer än vad som kanske var tänkt för en vecka sen. 
Frågan är mer vem som skulle kunna tänkas köpa Bessa. Och vilja pengar man kan få för honom. 
€5 miljoner är egärt för honom med det kommer de aldrig få. Lägg då där till att hans förra klubb Inter ska ha hela 30% av övergångssumman.  Det kostar att vara en fattig klubb.

källa: Corriere di Verona, La Gazzetta dello Sport

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2019-07-31 08:00:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora