Lagbanner
Bologna-Verona 1-0: "Jag ska bara vara tyst och ta kritiken"
Den svaga säsongsinledningen börjat tära på Di Francesco.

Bologna-Verona 1-0: "Jag ska bara vara tyst och ta kritiken"

I en relativt jämn och chansfattig match drog Bologna det längsta strået tack vara ett välavvägt avslut av Svanberg: - Vi har mycket som vi måste jobba med och förbättra men framförallt måste vi bli mer kliniska i våra avslut, säger il mister

Matchen mellan Bologna och Verona på Dall’Ara kommer inte gå till historien som den mest välspelade. Lagen bytte initiativ med varandra utan att skapa särskilt många klara målchanser.

Hellas bästa läge fick Simeone i slutet av första halvlek när han serverades av en pigg Faraoni. Avslutet med huvudet gick dock tätt utanför. Bologna var mer cyniska när chanserna gavs och i 78:e matchminuten avgjorde i rossoblu tack vare ett precisionsskott av Svanberg. Verona hade varken energin eller kvaliteten att reagera efter målet utan det var istället hemmalaget som var närmare 2-0. Fler mål blev det dock inte och matchen slutade 1-0.

-Det är tungt att konstatera att vi ligger risigt till eftersom vi har noll poäng trots bra prestationer. Vår största svaghet är att vi inte utnyttjar våra chanser. Bologna var mer cyniska och utnyttjade några av våra misstag, säger Di Francesco och fortsätter:

-Idag ska jag bara vara tyst och ta kritiken för fotboll handlar om resultat. Men ilskan finns där för vi är ett bra lag som kan störa vilket motstånd som helst. Tyvärr får vi betala dyrt för våra misstag. Det är bara att fortsätta jobba framförallt på våra avslut och sista passningen, avslutar Eusebio Di Francesco.

Härnäst väntar serieledande Roma för Hellas på Bentegodi. En minst sagt svår nöt att knäcka. Men därefter väntar i tur och ordning Salernitana, Genoa och Spezia innan nästa landslagsuppehåll. Det blir Hellas och Di Francescos chans att ändra riktning på en säsong som just nu är på väg åt helt fel håll.
 

Niclas Ekström2021-09-14 08:26:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora