Lagbanner
Breaking: Juric förlänger med Hellas
Avanti!

Breaking: Juric förlänger med Hellas

Äntligen kom beskedet som många Hellasfans väntat på.


Hellas Veronas säsong den här konstiga tiden har nog varit den kanske mest sevärda och överraskande det här århundradet, ja för att inte säga årtusendet. 
Den magiska återkomsten säsongen 2013/14 var stor då laget hade en Luca Toni i storform, en Jorginho på uppgång och en joker i Juan Iturbe bland många andra. 
Den här säsongen var laget dömt att misslyckas. Näst svagaste truppen sett i värde och en tränare som haft en svag tid efter att plockat upp Crotone till Serie B. Ingen hade drömt om händelseutvecklingen i år. 

Rädslan nu var verkligen att Juric skulle känna att han inte kan ta laget längre och t.ex. Fiorentina skulle vara en större och finare utmaning, speciellt då en av säsongens största utropstecken Sofyan Amrabat såldes till Viola i vintras.

Visst, pressen kommer bli annorlunda. Nu är inte Hellas någon överraskning (vilket de knappast heller har varit nu på våren och under sommaren) och spelare är sålda (Rrahmani, Amrabat) och många spelare är inhyrda (Pessina, Salcedo) och ska (kanske)ersättas nästa säsong.
Men det är verkligen en känsla av att laget har en stomme att bygga på med Juric och sportchefen D´Amico plus en lovande juniorverksamhet som börjar bära frukt. 
Maurizio Setti är verkligen inte en man av folket - eller curvan - men han kanske håller på att få ihop sina knutar nu tillslut efter att han tog över efter den omåttligt populäre Giovanni Martinelli 2013.
Nu hoppas vi bara att tålamodet finns där och att klubben skyndar långsamt för självklart kan det bli backfire redan den kommande säsongen men finns det bara is i magen är etablering i Serie A och kanske EL ingen utopisk dröm i en 3-4 års tid.

Forza Hellas!

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-07-22 19:52:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora