Lagbanner
Pengatvätt: Setti - "Jag tillbakavisar alla anklagelser "

Pengatvätt: Setti - "Jag tillbakavisar alla anklagelser "

Bomb slog ner under morgonen. President Setti har blivit anklagad för pengatvätt.

13 maj 16.45

Jag tillbakavisar alla anklagelser mot mig. Jag har agerat med full transparans och öppenhet , bara med intresse för klubben och fansen.
Har hller inte tagit några pengar från Hellas Veronas konto , som är hårt kontrollerat. Jag hoppas rättsväsendet så snart som möjligt kommer klargöra det här."

Hellas Verona president kommenterade det nu under eftermiddagen på klubbens officiella hemsida.


13 maj 16.00

Engligt sajten Hellas News är alltså klubben Hellas Verona den drabbade parten i affären, vilken gör att klubben i sig inte är anklagad enligt Giuseppe Amato - han som är ansvarig för rättsprocessen mot Maurizio Setti. Med andra ord bör inga sanktioner mot själva klubben vara aktuell. Det är inte så som i Parma, när de ramlade ur, att klubben i sig inte har pengar.
Frågan är mer nu om hur ledningen i klubben under Setti kommer ställa sig till det här. Setti riskerar att dömas och lär då minst få näringsförbud och böter.

 


13 maj 11.00
Det är under en undersökning - kallad operation "Scala Greca" av Bolognas finanspolis som de sett att Hellas Veronas president Maurizio Setti förskingrat pengar från klubben Hellas Verina under 2020.
Uppriktigt sagt är det oklart vad det han egentligen gjort men enligt finanspolisen ska det handla om €6.5 miljoner som han ska ha "tvättat" genom att rädda andra företag från konkurs.
Han ska sen ha försökt med sofistikerade metoder dölja det hela.
Skall sägas att han inte är dömd än utan under utredning.

Vad det här kommer innebära om han döms för klubben vet vi inte men självklart kommer President Setti bli avstängd. Stor risk är såklart poängavdrag men också tvångsnedflyttning till Serie B.

Kommer upptaderas för mer information.

https://www.agenziagiornalisticaopinione.it/lancio-dagenzia/gdf-guardia-di-finanza-bologna-operazione-scala-greca-sequestrati-65-milioni-indebitamente-sottratti-dalle-casse-della-squadra-di-calcio-di-serie-a-hellas-verona-foot/

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-05-13 16:45:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora