Lagbanner
2021-03-07 15:00

Hellas Verona - Milan

Hellas - Milan: ”Barák har överraskat positivt”

Hellas - Milan: ”Barák har överraskat positivt”

”Det är en jätteskillnad i kvalitét mellan de sju första och resten”

Hellas Verona tränare Ivan Juric drog ner förväntningarna på att laget skulle kunna kriga om en plats i Europa efter att i praktiken fixat nytt kontrakt för nästa år.
Efter den överlägsna segern nere i Benevento med 3-0 (där t.o.m. domaren blåste av matchen innan full tid...) så har laget 38 poäng. Att ett av de tre lagen i botten ska nå 39-40 poäng finns inte på kartan och många börja blicka drömskt mot väg A22 upp mot Brennerpasset och de övriga Europa.
men Juric är sikall angående de planerna:
"Vi kan bara jobba på att förbättra oss själva och inte fokusera på Europa. Börjar vi slappna av så är vi rökta". fortsatte Mister.

Det har verkligen varit så den här säsongen att laget har spelat som bäst när laget inte varit fullbordad förstaelva. Ivan Juric vill ha skavandet i leden, det ger mer energi och koncentration. Likt att spela med en man mindre. Alla tar sig samman och lämnar inget slumpmässigt.
När det väl varit en förstaformation har det blivit platt fall (Udinese borta t.ex...).

På söndag ska laget igen bli Fatal Verona. Ett försök att helt enkelt spela bort Milan från guldstriden
"Milan är fortfarande ute efter ligatiteln och laget har visat sig vara starka, dynamiska, energiska och välorganiserade." sa han Juric med rävflin för han vet mycket väl att de har tappat i slagkraft de senaste veckorna.
"Vi spelade bra mot Benevento men vi gjorde några misstag. Vi kan inte göra det mot Milan utan måste vara absolut skärpta"

Som sagt, skadefronten fortsätter och Vieira är borta - igen - efter att skadat sig på träningen. Tameze gjorde detsamma i matchen mot Benevento men det hela värkar bara var en enkel sträckning. Han kommer vara med på söndag och troligtvis som startspelare.
Detsamma gäller Lazovic som hade stor afton i Kampanien. han kommer att peta Dimarco - inte för att den senare varit dåligt utan mer för att serben varit borta ett tag och behöver fortsätta jobbas in i matchtempo.

Vi minns ju förra säsongens fina supervecka där vi kryssade borta mot Milan och Lazio och vann hemma mot Juventus.
Den här blir självklart inte lika stark hur man än vrider och vänder men vi började med Juventus i stället och kryssade, krossade Benevento och går in till helgen för att kanske, kanske göra förra årets bedrift någorlunda lik. 

* * * 

Men Milan då? ja, vi gjorde som förra veckan mot Juventus, vi kollade med en av deras egna supportar , nämligen David Faxå - frontmannen  i podden Fossa degli Alci. Här är deras senast avsnitt om läget i klubben.


I höstas slutade matchen 2-2 efter en sista sekunden kvittering från Ibrahimovic - minns du hur känslan var? Besviklse över bara en poäng eller glad över den sena kvitteringen? 
— Jag vill minnas att jag var besviken över att det bara blev en pinne. Milan var inne i ett betydligt bättre stim då och poängtappet mot Hellas var en besvikelse. Att kvitteringen kom var typ det minsta man krävde.

Ibra börjar sjunga falskt och laget har dippat lite. Hur är formen egentligen?  
— Formen är inte bra. Milans sjukstuga är välfylld och det blir inte bättre eftersom Pioli inte kan rotera nyckelspelarna, vilket leder till fler skador. Nyckeln offensivt denna säsong har varit Hakan Calhanoglu och Zlatan Ibrahimovic. Den förstnämnde har inte varit sig själv sedan han fick corona och den sistnämnde är helt ur slag. Bråk med Zapata, bråk med Lukaku, missade straffar, missade frilägen och så San Remo på det.  

Pioli är klassiskt svag vid den här tiden med sina lag - är det tack adjö tror du efter säsongen och i så fall , vem vill du ha in? 
— Nej, det skulle jag inte tro att det är. Det ska till ett riktigt grovt tapp i slutet på säsongen för att Piolis mannar ska tappa det man byggde upp. Målet från klubben är Champions League och ifall Pioli grejar det kommer han få fortsätta. Milan visade i somras att man tror på kontinuitet.

Ni fick bara med er en poäng hemma mot Udinese efter ett sent straffmål. Helt annat motstånd i Juric Hellas eller är det ett lag ni måste vinna borta mot för att ta scudetton - eller är den chansen redan borta? 
— Vi ska kunna vinna mot alla lag för att vinna scudetton. Udineses defensiva block passade Milan otroligt dåligt med tanke på att Zlatan saknas. Ifall Hellas gör något liknande blir det ännu tuffare för Milan, för Hellas är som bekant bättre framåt. Däremot tror jag inte Veronalaget kommer stå lika lågt, så kanske passar Hellas Milan bättre? Milan måste fortsätta tro att Scudetton är möjlig. Som min poddkollega Andreas Persson sa: ”Det är lättare att jaga (scudetton) än att jagas (om CL-platserna)”.

Vem är Pioli mest beroende av i laget nu när Ibrahimovic är borta?
— Just nu med den skadesituation vi har skulle jag säga att Franck Kessie är den viktigaste. Monumental bollvinnare och världens (?) bästa straffskytt. Vi vet ju att Milan kommer få lite mer straffar denna säsong, då behöver vi Kessie i slag!

Hellas överraskade förra säsongen och kanske än mer den här. Hur ser du på Juric  och sportchef  D´Amico jobb i klubben? 
— Hellas sportsliga ledning har lagt en fin grund och Juric har ett fint grundspel han är bra på att implementera. Att det gått så pass bra i år efter alla spelartapp är som du skriver en stor bedrift. Förra sommaren plockade konkurrenterna toppspelarna, plockar konkurrenterna sportchef och tränare istället i sommar? Då blir det lurigare…

Om du skulle välja mellan Juric och Pioli som tränare för resten av säsongen – vem skulle du ta? 
— Jag skulle välja Pioli, Milan ligger tvåa och har en (förhoppningsvis) tillfällig formdipp. Att ens börjar fundera på tränarbyte är galet.

Finns det någon spelare i dagens Hellas som du tror skulle kunna ta plats hos er? 
— Ja, absolut. Zaccagni skulle jag ta med öppna armar framför spelare som Castillejo, Diaz eller Saelemaekers. Barak har också överraskat på mig positivt, även om han kanske inte går in i en frisk Milanelva.

Juric spelar ständigt med press på bollhållare och mittfältarna i motståndarlaget får inte mycket tid över - hur tror du Pioli kommer försöka bryta det?
— Som skrivet ovan passar det spelet Milan något bättre än defensiva bussar. Milan är bollskickligt i grunden och man kommer försöka sätta yttrarna med yta framför sig. Spelare som Leao, Rebic, Theo och även Castillejo behöver ytor för att glänsa. Det gäller bara att få spela förbi pressen och komma dit…

Och till sist... Hur tror du att Pioli kommer formatera och hur tror du att det slutar?
— Det ryktas om att Saelemaekers, Krunic, Tomori och Calabria går in från start jämfört med sist. Således: (4-2-3-1) Donnarumma; Calabria, Tomori, Kjaer, Theo; Kessie, Tonali; Saelemaekers, Krunic, Rebic; Leao. Jag vill tro att Milan studsar tillbaka positivt i denna match, men en eventuell seger kommer sitta långt inne.


 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-03-06 20:19:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora