Lagbanner
2021-03-21 12:30

Hellas Verona - Atalanta

inför Hellas-Atalanta - "De kommer vara tokladdade"

inför Hellas-Atalanta - "De kommer vara tokladdade"

"De kommer komma ut som djur efter förlusten mot Real Madrid - på ett positivt sätt"

Tränare Ivan Juric i pressträffen inför matchen på Bentegodi mot Atalanta.
Han fortsätter:
"De kommer att vara tokladdade, likt Juventus var mot Cagliari efter förlusten mot Porto".

Ja, Atalanta är i superform just nu och har bara förlorat mot lag de 10 senaste matcherna - mot Real Madrid och en snöplig förlust mot Inter.
Vi har kanske Serie A:s formstarkaste lag just nu att försöka rubba. 
Att det gick bra i höstas är en sak - att göra det två gånger är nästan utopiskt, särskilt nu också när formen på vårt försvarspel är att ifrågasätta.
"Vi har gjort många misstag i just försvaret den senaste tiden och det har ofta kostat oss poäng men jag tycker ändå det har blivit bättre. 
I början gjorde vi det också men vi hade en fantastisk målvakt i Silvestri som höll oss kvar i matcher" sa mannen från Split om vad han tyckte om det.
Mister kommer förresten få se matchen från sidan då han är avstängd.

Och det är från läktaren kan kommer få se en av sina favoritspelare inta scenen på Bentegodi för första gången sen i somras.
Matteo Pessina kommer nämligen på besök igen. Ni som minns så var han en av det absolut största skälen att Juric Hellas presterade så bra förra säsongen. Utköpsklausul fanns och president Setti hade intentionen att köpa ut honom från Atalanta.
La Dea ville dock validera situationen och när Matteo sen skadades svårt med rehab för tre månader i matchen mot Genoa (ironiskt nog av hans nuvarande lagkamrat Cristiano Romero...) så föll affären.
Matteo själv ville då inget annat än att återvända till Hellas träningsanläggning i Peschiera.

Efter en höst som reserv så vände det drastiskt för Pessina när Gomez gjorde sig omöjlig i klubben. Plötsligt blev han en nyckelspelare i Gasperinis lagbygge.  Den Monza-födde 23-åringen gjorde sju mål för Hellas på 35 matcher - vilket var näst bäst i laget.
Juric verkligen beundrade Matteo:  "Inte bara en stor spelare utan också en beläst och intelligent kille".

Den forne gialloblú-spelaren har inte glömt bort sin "uppfostran". Innan Hellas match mot Juventus besökte han sin gamla tränare och sina lagkamrater på träningsanläggningen i Peschiera.
Även om det går över förväntan även i år så kommer Juric första säsong bli ett hundöra i Hellas historiebok. 
Magin med bl.a. Kumbulla, Amrabat, Rrahmani, Veloso gör en hulkig trost man inte ens är en säsong bort.

Visst önskar vi Pessina all lycka i framtiden - men låt oss få önska det värsta resultatscenariot i en enkel liten lunchmatch på Bentegodi nu på söndag.

Och vi har också äran att höra oss med Arvid Franzén på Atalantasidan om hur han ser på matchen på söndag, Post-Gomez, Hellas säsong och mycket annat.

Varsågoda!

Hellas vann mötet i höstas överraskande med 2-0 . Det efter att la Dea just slagit Liverpool borta. Hur var känslan efter det?
— Känslan var att det var slutkört Atalanta efter matchen på Anfield, utan att för den saken ta ifrån Hellas den segern för den kapaciteten har Hellas ändå. Det märktes tydligt på hösten att vi inte var redo att klara av att prestera lika bra i alla turneringar med tanke på vår spelstil som kräver mycket av manskapet.

Det var en av Gomez sista matcher - hur känns laget nu utan honom? Vad skulle du säga skillnaden är?
— Efter sett Gomez lämnade känns det som att fler har tagit mer ansvar och fått mer utrymme. Dessutom så gav det Atalanta ett fint kvitto på att man är inte beroende av individerna utan det är systemet som ger framgången.

Inte oväntat respass mot Real i CL men ni hade hoppats på bättre resultat. Vad var det som fattades?
— Det märktes att rutinen av de större matcherna sken igenom. Utan att säga att Real Madrid spelade ut oss totalt så kändes det aldrig nära ändå. Från Atalantas sida fattades den lilla skärpan framåt och där bak bjöd vi på alldeles för enkla misstag, det blir man straffad på av ett lag som Real Madrid.

Nu är fokuseringen på ligan 100% . Har laget formen och klassen för att nå de fyra första platserna och vad krävs?
— Laget har absolut kapaciteten att slåss om topp fyra i Serie A. Jag tycker att sett till hur lagen ser ut truppmässigt kombinerat med hur det ser ut på planen så ser jag endast Juve och Inter som bättre fotbollslag än oss i dagsläget. Att nu bara ha en match i veckan kommer gynna Atalanta. Att vi åkte ut Champions League var det värsta som kunde hända för våra konkurrenter för nu blir vi oerhört svåra att slå.

Hellas - utan att ha något spela för - är väl ett av lagen ni måste slå för att vinna. Hur?
— Måste och måste är väl tufft att säga med tanke på att många topplag har haft svårt att slå Hellas denna säsong. Absolut, Atalanta går alltid för vinst men jag räknar med en tuff match nu på söndag. Det krävs att vi är hundraprocentigt påslagna för att vi ska slå Juric och gänget. Kommer vi upp i våran nivå så anser jag att vi ska lyckas ta tre poäng.

Pessina gjorde, som sagt,  succé i Hellas förra säsongen och gör det bra även hos er i år. Är det någon spelare i dagens Hellas du tror skulle ta plats hos er?
— Svårt dedär att peka ut individer i Hellas för det som kännetecknar er är ju att ni är ett jäkligt starkt kollektiv. Men om jag ska peka ut någon jag skulle kunna tänka mig att ha tillgång till i Atalanta så hade jag valt Mattia Zaccagni.

Tror du på ett revanchsuget lag i helgen eller sitter Realmatchen i benen?
— Absolut kommer det vara ett hungrigt gäng som kommer till spel. Självklart kan det sitta lite i benen men framförallt är det väl det mentala som är viktigt att ladda om till denna match. Det måste ske för annars slår man inte Hellas på söndag.

Hur tror du Gasp kommer formatera och hur tror du att det slutar?
— Jag tror på denna elva:
 

Gollini
Toloi Romero Palomino
Maehle De Roon Freuler Gosens
Pessina Pasalic
Zapata







Med brasklappen att det kan dyka upp någon oväntad skada. Jag tror att Atalanta vinner med 2-1

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-03-20 20:03:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora