Lagbanner
2021-02-27 20:45

Hellas Verona - Juventus

Inför Hellas-Juventus: "Bara tre poäng som gäller"

Inför Hellas-Juventus: "Bara tre poäng som gäller"

Kevin jagar mål och Juve är på Bentegodi för att vinna enligt Fredrik Lemon på JuventusClubSvezia.

"Kommer aldrig att kritisera Kevin så länge han spelar som han gjorde"

Juric var inte allt för besviken över sin anfallare när Hellas Verona tappade två onödig poäng bort Genoa efter att khan unnat ha avgjort matchen långt innan Badeljs kvittering i den fjärde övertidsminuten,
Kevin hade två supervassa chanser där han helt fri med Perin sköt utanför och senare där han satte bollen i stolpen. 
Trots det så var insatsen klart godkänd av nyförvärvet från Udinese och med rätt glasögon kan man faktiskt se att det är två typer av chanser som Hellas normalt sett helt har saknat.

Nummer nio rollen i Hellas har verkligen varit ett gissel under säsongen. Känns nästan som det vilar en förbannelse över den.
Men vi får också tänka på att det är få lag som är så lite beroende av just bomberrollen som Hellas. Få anfall avslutas från strikern utan det mesta byggs upp mer på att anfallarens roll är mer att lämna plats för trycket bakifrån - läs Barak, Zaccagi , Faraoni, Dimarco osv...
Hela Juric idé bygger på en totalfotboll i anfallet - likt Atalanta. Fast de ståtar ju ändå med klassnia med Zapata och supersub Muriel.

På lördag kväll kommer det bli dags igen för Kevin att försöka. Kalinic är borta för skada och Favilli har precis återkommit i träning efter en längre tids frånvaro så Juric inte mycket val. Men det hade i alla fall varit hans förstaalternativ.  
Frågan är om inte frånvaron av Chiellini och Bonucci är negativt besked för Hellasanfallet. De Ligt och Demiral känns som ett bra mycket stabilare val för Pirlo.

Gialloblú kommer som vanligt att vara kompakta och pressa med hög intensitet och försöka vara iskalla i slutfasen.
Och Lasagna faktiskt gjort mål på Juve. Det var för två år sedan med Udinese. Förlust då med 4-1. Kan vi hoppas och tro på repris på hans personliga insats?

En som tror att Juventus kommer få svårt är Fredrik Lemon på JuventusClubSvezia.
Vi ställde några frågor till honom angående säsongen i allmänhet och motståndet på lördag i synnerhet:

Drygt ett tillbaka slog Hellas Juventus i en episk match sett ur ”våra” ögon.Minns du hur det togs emot i Juveleden?
Jag fick friska upp minnet lite men det var endast den tredje förlusten för säsongen i ligan för Juventus i den matchen mot er, därefter radade man åter upp vinster innan man rejält slog av på takten under de sista åtta omgångarna och man vann till sist ligan med endast en poäng från Inter. Sarri hade svårt att implementera sin fotboll men det var efter årskiftet som det började stämma mer och mer, så just förlusten mot Hellas kom snöpligt i det skedet men det var kanske inte så överraskande med tanke på ni låg på Colonna sinistra efter en stark dryga halv säsong.

Juventus har bytt tränare till Pirlo sen dess och du sa; ”Man har inte riktigt ännu fått se hans stil, hans formation/formationer eller hans filosofi, han är lite svår att läsa i hans tränargärning ännu.” inför matchen mot Atalanta i vintras – sett några klarheter taktiskt efter det? .
— Då man under en kort period hade få spelare borta verkade Pirlo ha funnit sin startelva och på pappret ett 3-5-2 alternativt ett 4-4-2 men i spelet såg man hur han aktivt vred på formationen och lyckades med kombinationsspel. Danilo, Arthur, Bentancur, Chiesa, McKennie och Ronaldo är säkra i en startelva då de inte är skadade medan han kan alternera bland våra fyra-fem mittbackar och med få formsstarka ytterbacksalternativ kan tvingats använda mer yttrar på den positionen. Pirlo har fortfarande svårt att låsa upp motståndarnas tajta försvar och blir för beroende av att Ronaldo gör omöjliga mål.

Med en innestående match (Napoli hemma) så är laget gjort förhållandevis den svagaste 23 omgångarna de tio senaste åren och distansen till en scudettotitel har aldrig varit större. Vad är det Pirlo kan göra för att ta den tionde raka? Kan han ens det?
— Jag minns säsongen 2015/2016 under Allegri, då man fram till elfte-tolfte omgången ännu inte tagit sig upp till topp tio i tabellen. Därefter radade man upp starka prestationer och vann till sist ligan med närmare tio poäng. Efter en tragglande höst under Pirlo började man prestera efter Inter-förlusten innan man först mot Napoli i ligan och sedan mot Porto i Champions League föll platt. Hoppar man nu upp på hästen igen efter Crotone-vinsten, så är Scudetton inte omöjlig. Milan går allt sämre medan Inter ser ruskigt starka ut, det kan bli ett avgörande möte mellan Inter och Juve i mitten av maj.

Är, enligt dig just nu, Pirlo rätt man att lotsa Juventus?
Efter tre år med Conte och fem år med Allegri så tyckte jag att Agnelli och ledningen tänkte alldeles för kortsiktigt med Sarri. Det räcker inte med en säsong då man byter till en tränare med helt annorlunda filosofi och inte erbjuder honom de spelare han behöver eller för den delen tiden för att lyckas utveckla sin fotboll i en ny klubb. Så då man sparkade honom efter endast en säsong vill jag inte att man sparkar ännu en tränare efter en säsong. Det betyder nödvändigtvis inte att jag tycker Pirlo var rätt val, det är en enormt mycket större chansning än med Sarri men nu valde man Pirlo och blir det ingen katastrof denna säsongen borde man ge honom mer tid.

Juve gjorde sitt jobb hemma mot Crotone (som du förutsåg klubben göra i december). Helt annat motstånd i Juric Hellas eller är det ett lag ni måste vinna borta mot för att ta scudetton?
Hellas känns lika starka denna säsongen som förra, om inte starkare, så det är absolut inget lag att vifta bort som man delvis gjorde med Crotone. Men ska man utmana om titeln ska man absolut ta hem alla tre poäng Bentegodi.

Hellas överraskade förra säsongen och kanske än mer den här. Hur ser du på Juric och sportchef D´Amico jobb i klubben? 
Då ni hoppat upp och ner mellan Serie A och Serie B egentligen under hela 2000-talet måste ju fjolsäsongen anses som en rejäl bragd för klubben och att man håller på att bygga något stabilt. D’Amico har väl en del erfarenhet som scout innan han blev sportchef och har visat på smarta affärer med en vad jag kan tänka mig ansträngd ekonomi. Man har byggt upp en slagkraftig trupp med både erfarenhet och yngre talangfulla spelare, framförallt via lån från större klubbar. Även imponerande att kunna släppa Kumbulla utan att egentligen försvagas i försvaret. När det gäller Juric så tror jag kanske att Hellas eller hans tidigare arbetsgivare Genoa är hans nivå. Imponerande att göra så väl ifrån sig med ett ganska spartanskt material men det kan som skrivet vara hans nivå.

Om du skulle välja mellan Juric och Pirlo som tränare för resten av säsongen – vem skulle du ta?
Med tanke på mina svar ovan skulle det landa i Pirlo, jag vill att man ger honom tid och vet inte om Juric hade kunnat ta sig an ett lag på denna nivån. Det är ju en fråga om tid i många fall och Gasperini fick ju inte det under sin tid i Inter medan det blev succé i Atalanta men det kan även vara att man har något speciellt som får botten/mellanklubbar att blomstra men att man inte lyckas i de större, kan vara samma sak för Juric.

Finns det någon spelare i dagens Hellas som du tror skulle kunna ta plats hos er?
Lovato tog ju sin plats då Kumbulla lämnade, ingen av dem hade startat hos Juve idag men framtida mittbackar som kunde konkurrera med de Ligt och Demiral. Men i övrigt får jag nog ge dig ett tråkigt nej.

Om du skulle ta en spelare - vem tycker du Pirlo ska ha se upp med mest på lördag? 
Om jag inte missminner mig från höstens möte så spelade ni med hög press, störde Juve till att bygga upp spel och vände snabbt till kontringar. Så det kanske snarare är kollektivet och Juric:s spelidé Juve ska passa sig för än individuella spelare. Vår forna spelare Favilli är stor och stark men kanske inte den mest målfarliga, kanske nyförvärvet Lasagna kan göra väl ifrån sig då Kalinic inte är den skarpaste heller. Sedan sticker era kantlöpare på flankerna offensivt, såsom Federico Dimarco som är flitig. Har för mig ni hade någon mezzala sist som var ganska giftig men kan inte komma på vem.

Hur tror du att Pirlo kommer formatera?
Det bör bli Szczesny mellan stolparna och de Ligt tillsammans med Demiral som mittbackspar då både Chiellini och Bonucci är skadade. Cuadrado lär inte vara tillbaka och Danilo är avstängd så ytterbackspositionerna är jag osäker på, bör ju bli Alex Sandro till vänster men på högerflanken. Det talas om Bernardeschi eller sätta Frabotta på ”fel” kant alternativt ta upp Di Pardo från U23. Det är ganska fattigt även på mittfältet på grund av skador, man saknar ju framförallt Arthur. Det blir nog McKennie, Ramsey och Bentancur samt Chiesa på mittfältet som mot Crotone, som ju mer är en ytter. Det talas om att Ronaldo ska vila men med tanke på att Morata inte funnit formen efter årsskiftet samt sjukdom och att Kulusevski sett ganska blek ut som anfallare bör CR7 ändå spela, frågan är vem han får med sig i anfallet...

 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-02-26 19:00:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora