Lagbanner
2020-11-08 20:45

Milan - Hellas Verona

Inför Milan-Hellas |  Vicki:  ”Han har imponerat mest i Hellas”

Inför Milan-Hellas | Vicki: ”Han har imponerat mest i Hellas”

Serie A-experten Vicki Blommé om sjunde omgångens avslutningsmatch på söndagkväll

Omgång 7 är som vanligt sista omgången innan ett landslagsuppehåll och Hellas avslutar med match mot höstens lag Milan på San Siro.
Men även för Juric och Hellas har de första sex matchern varit lite över förväntan då laget har tagit hela fem poäng mer än motsvarande tid förra säsongen, vilket sågs som en enastående bedrift med tanke på att laget var tippat att åka ur.
Trots att stora delar av truppen byts ut och laget har varit extremt skadedrabbat så har Juric spel och energi satts sig direkt hos spelarna. 
Att laget släptt in minst mål men också gjort minst förvånar i stort sett ingen och nu ska laget ställa sig emot säsongens kanske största överraskning - de obesegrade Milan, där Zlatan Ibrahimovic  inför matchen på söndag  ska ta emot priset för Oktober månads mest värdefulla spelare.

Vi kollade upp med Cmore Serie A-expertkommentator och tillika Milansupporten Vicki Blommé om hur hon såg på dagens Milan och Juric Hellas Verona:


Milan är obesegrade och ligger som klar etta omgången innan landslagsuppehållet och Zlatan Ibrahimovic del i det hela har varit självklar – trots att han inte spelat alla matcher. Vad har vi mer som ändrats sen ett år tillbaka?
— Jag tycker att den allra största förändringen ligger i mentaliteten och självförtroendet som finns i truppen nu. Det är grunden och något som Zlatan och Pioli varit särskilt delaktiga i att bygga upp. Milan är nu ett lag som tror att de kan vinna matcher och som är trygga i sin förmåga och sitt spelsätt.

Några specifik spelare du vill lyfta fram mer än Zlatan?
— Bennacer, Kessie och Theo Hernandez. Dom tre har växt otroligt mycket det senaste året. I sina roller på planen, men också med en vinnarmentalitet och ledarskap på planen trots att de är unga.

Sett taktiskt – är det något du sett Pioli gjort taktiskt som har förbättrat spelet?
I uppspelsfasen har Pioli utvecklat Milan enormt. Från att ha varit ett lag utan idéer och som haft jättesvårt när motståndare satt hög press så har man nu flera lösningar där man utnyttjar sina spelares styrkor. Bennacer är bekväm med boll och kan även med bevakning på sig göra sig rättvänd, Theo Hernandez är skicklig på att driva sig förbi förstapressen och ett länge alternativ på Zlatan finns också. Dessutom finns en helt annan rörelse mellan de fyra offensiva spelarna, som gjort att Milan inte alls är lika statiska i sitt anfallspel som tidigare.

Om man kollar igenom Mister Piolis historia ser man att hans lag ofta presterar bra i 1-1½ säsong i början för att sen tappa det – tror du risken är överhängande att det blir så efter jul?
— Svårt att säga. Självklart kommer inte denna vinstrad och form hålla över hela säsongen. Så hade det nog sett ut oavsett om Pioli eller nån annan varit tränare. Utmaningen för Pioli är att undvika att svackorna blir för djupa.

 Även Hellas har gjort det bra och ligger på elva poäng. Visserligen två gratispoäng från Roma men laget är ändå fem poäng före motsvarande tid förra säsongen då laget var nykomlingar men med Kumbulla, Amrabat, Pessina bl.a. i laget och med otroligt många sjuka och skadade. Överraskad? 
— Ja, lite överraskande att det gått så pass bra. Men trots att många nyckelspelare har lämnat så har Juric byggt upp en bra och tydlig spelmässig grund att stå på. Det har gjort att laget fortfarande presterar bra även om det är lite sämre spelare än förra säsongen på vissa positioner.

Vad hade du för tankar om dem och Juric innan säsongen?
— Jag tippade Hellas på nedre halvan, men utan att bli inblandade i någon bottenstrid. Defensivt tvivlar/tvivlade jag inte på deras kapacitet men offensiven behöver bli vassare om man ska nå högre tror jag. Om en av anfallarna kan nå uppemot 15 mål kan det gå.

Någon spelare i Hellas du vill lyfta fram som viktig för Jurics spel?
— Yttrarna Lazovic och Faraoni pratas det inte mycket om men det har väldigt viktiga roller i Hellas. Båda gör att stort jobb defensivt, men bidrar också med poäng offensivt. Gosens/Hateboer-light.

Tajt försvar i Hellas då de har bara släppt in tre mål på sex matcher så här långt i Serie A. Hur ska Milan få hål på dem?
— 
När man möter ett så aggressivt och markerings-fokuserat Hellas gäller det att Milan har ett högt bolltempo och mycket rörelse, då kommer det skapas ytor i och med att Hellas följer mycket man-man.

Vilken är svagheten i Milan du tror Juric kommer att utnyttja?
— Vore jag Juric skulle jag uppmana spelarna att utmana Romagnoli. Sen han kom tillbaka från skadan har han inte varit sig lik. Sett trög ut och gjort en hel del misstag.

Vad har vi för spelarduell att se fram emot?
— 
Unge Lovato har imponerat hittills i Hellas backlinje. Nu ställs han inför en av de svåraste utmaningarna man kan få som försvarare: att möta Zlatan Ibrahimovic. Det ska bli spännande hur han hanterar det.

Till sist - hur slutar matchen tror du?
— Jag tror Milan studsar tillbaka efter förlusten mot Lille i veckan och vinner med 2-1.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-11-07 14:00:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora