Lagbanner
Inför Hellas-Roma: Publik på plats

Inför Hellas-Roma: Publik på plats

"Det är inget att dölja, vi ligger efter i våra förberedelser"

Tränare Ivan Juric var tydlig när det var dags för pressträff häromdagen inför premiären ikväll mot Roma.
Och det ska han vara. Inte myckte matchträning, skador på nyckelspelare och nya, obekanta spelare poppar upp på träninganläggningen i Peschiera som svampar ur jorden.
"Vi har helt enkelt problem på alla positioner".

Juric ser verkligen inte fram emot de här närmaste veckorna med de tre matcherna mot Roma, Udinese och Parma - vilket de två senare är ganska betydlsefulla för säsongen.
Mot Roma känns det mer som om att han vill att den ska vara överstökat så smärtfritt som möjligt och en förlust är inte annat att räkna med.

Vi får hoppas att publiken kan hjälpa till. För i förmiddags beslutade regionspresidenten Zaia att det kommer bli möjligt att ta in publik på matcherna.
Inte direkt överöst med folk men 1000 personer kommer att kunna få se matchen. 
Vi får hoppas att det ger stöd åt spelarna för tusen pers kan höras rätt bra på Bentegodi.

Och att plocka Roma var väl sämsta tänkbara starten också sett historiskt. lagen har möts i premiären hela fem gånger. Hellas har inte vunnit någon av dem. Jag minns matchen säsongen 2015/16 då lagen delade på poängen på Bentegodi och man såg med tillförsikt på resten av säsongen.
Det blev pannkaka. Hemmamatchen mot Roma var höstens bästa och laget tog inte en enda seger förrän i januari. Serie B var i praktiken då redan klart. Tyvärr gäller det alla de fem gångarna lagen har möts i premiären. Gialloblú har åkt ut samma säsong.
En trend måste brytas här och en seger vore mentalt det bästa men med tanke på statusen i laget är nog utsikterna för det värre nu alla de andra fem gångerna. 

Nu är väl det inte tip-top i Roma heller då deras stora stjärna Zaniolo än en gång åkt på en korsbandsskada. Lägg då också till att Dzeko är på väg till Juventus och kanske inte kan starta. fast de problemen känns nästan överkomliga ,med tanke på att truppen i stort sett är intakt sen förra säsongen. Våran Kumbulla är en av få nyförvärv än så länge.
Han hann knappt lämna Verona förrän det var dags att åka "hem" igen. Fonseca har dock sagt att det inte är tal om att starta för albanen.

Hur kommer Juric ställa upp då?

Troligvis elva ser ut så här:
 

Di Carmine - Stepinski
Zaccagni
Dimarco - Veloso - Taméze - Faraoni
Empereur - Günter - Cetin
Silvestri

Bentegodi 20.45 Lördag 19/9

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2020-09-19 12:35:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora