Lagbanner
Stadio Marc'Antonio Bentegodi, 2021-09-19 18:00

Hellas Verona - Roma

Inför Hellas-Roma: Ett glas mjölksyra, tack!

Inför Hellas-Roma: Ett glas mjölksyra, tack!

Serieledarna på besök på Bentegodi. Vad har vi att förlora?

Under lördagen äntrade Hellas nya tränare Igor Tudor podiet för första gången sen han tillträdde i början på veckan efter att klubben sparkat Di Francesco efter bara tre matcher.
Nu vill klubben börja från scratch och se vad Igor kan göra med manskapet

"För mig finns inga alibis för vinster eller förluster. Inga domarmissar VAR granskningar, otur med stolpträffar eller missade målchanser. Jag har förklarat det för spelarna, räcker inte resultaten får vi nöta på mer. Alla måste göra sitt bästa för att resultat ska komma." 

Inget känns skönare att höra från Mister då spelet faktiskt heller inte sett så jädra bra ut för att egentligen ha massa alibin. Laget har varit för svagt. Den känslan som  man hade under Juric-eran att man visste att det löste sig i längden då spelet ändå såg så stabilt och bra ut, den fanns inte under Di Francesco. Vi får bara hoppas att vi kommer se något av det under Tudor.

"Fint stöd kommer vi få, nu är det upp till oss att hedra det. Visst, vi har inte haft tid att gå igenom alla detaljer men måste ta tillvara på det som sett bra ut mina första dagar här. Jag vill som grund inte att vi släpper in något mål , då har vi minst en poäng."

Där får vi verkligen hoppas att det har vässats betydligt under honom. Visst, vi såg bättre tendenser mot Bologna än mot Sassuolo och Inter men misstaget som Hongla gjorde mot Bologna kostade poäng. Försvaret har långtifrån varit lika stabilt som under Juric tid och den nye målvakten Montipó är verkligen inte att lasta för det.
Saknaden av Juric benhårda försvarsdisciplin kanske återvänder med Tudor.

Frågan är hur han tänker formatera det. Ska han dra upp en 3-5-2 redan nu eller ska han bara vässa 3-4-2-1 i den här matchen och sen försöka arbeta in 3-5-2 till bortamatcherna mot Salernitana och Genoa?
För mig lutar det nog åt att han redan nu dra upp en 3-5-2 där han ger förtroende till Kalinic och Lasagna direkt. Att Lazovic och Faraoni får ta kanterna och Barak flyttas längre ner.
Det är en position som Barak nog egentligen inte gillar då han förra säsongen var med sin Trequratista-position bästa målskytten i laget.
Lasgana har varit under Tudors tyglar i Udinese och gjort det bra, frågan bara om skadeuppehållet gör att han har spelkänslan än. Men och andra sidan är det väl meningen att den ska jobbas upp här inför matcherna nästa vecka. 

Gästerna då?  

Ja, grus i fickorna och Mourinho effekt kan man säga efter det sena vinstmålet mot Sassuolo. Ett Sassuolo som i stort sett blev utspelade av Juric Torino hemma på Mapei Stadium.
Visst, det känns bra mycket mer stabilare nu är under Fonseca men vi har bara spelat tre matcher men sportchef Tiago Pinto har satt sin prägel och rensat ut mycket av Mochis mög.
En sköns seger i Europas Tipscupturnering mot CSKA Sofia med 5-1 ska följas upp med hårt arbete i Verona. Hyllningarna av Pellegrini var rättmätiga men strumporna är fortfarande sura och det är aldrig angenämt att dra på sig igen för en ny match. Hellas måste kunna utnyttja det här läget att Roma också har match nästa vecka.

Laget kommer dock ha ett mäktigt stöd med sig till Bentegodi. 1500 romanisti har gjort att det är lapp på luckan på ospiti. 
Roma har i alla år sen Hellas gick upp haft otroligt stöd på Bentegodi av en curva som aldrig hållit käft. Kommer bli en mäktig läktarkamp.

"Jag vill se stor offervilja och krigande för varje boll och alltid ge det bästa. Vi måste förtjäna resultatet på planen utan att leta efter ursäkter"

Det är inga lallande tekniska virtuoser Mister Tudor vill se på söndagkvällen snöra av sig skorna  när mörkret lagt sig över Bentegodi utan ett gäng svintrötta spelare som med mjölksyra upp i lungorna som  tackar Curva Nord för stödet - avsett resultatet. 
Så snälla,  låt mig få slippa återgå till Juric tre gånger per artikel...



 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-09-18 21:40:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora