Lagbanner
Mercato-bloggen: "Jag har alltid haft en dröm att värva Mario"

Mercato-bloggen: "Jag har alltid haft en dröm att värva Mario"

President Setti efter att släppt en mindre bomb slog ner häromdagen när det var klart Mario Balotelli hade erbjudits ett seriöst kontrakt av Hellas.

Den nu 28-årige kontraktslöse anfallaren har ryktats lite överallt runt om i världen och i Italien är det väl främst Brescia, Parma och Fiorentina som slängt några blänkare. Det dock utan att gjort några raka förfrågningar.€3.5

Att Hellas kom med ett konkret bud är högst överraskande då budgeten hos klubben är långt ifrån Super Mario/ Railas krav på €3.5 miljoner. Jag har svårt att se att klubben kan sträcka sig så långt som €2.5miljoner. 

Fansen då, hur har Hellas piazza tagit nyheten om att Mario Balotelli har erbjudits kontrakt?

Om man ser till historien hos Curva Sud te.x. så tror jag det är få spelare som de buat ut så mycket som Mario.
Att han är svart spelar självklart roll men den största anledningen är hans karaktär. Ojämn, strulig, ofokuserad i all hans briljans. Egenskaper flesta fans retar sig på men kanske Hellas än mer. 
Han blir alltså den spelaren laget ska hålla i handen när det gäller att rädda nytt kontrakt. 

Lokala TV-kanalen TG-Gialloblu gjorde en undersökning på nätet om hur det låg till med viljan att ha honom i laget.
Frågan var enkel:  Vill du ha Balotelli i Hellas - Ja eller Nej?

Efter nästa 10.000 röster på ett dygn var svaret:



Det är ändå bättre siffror (vad jag minns) än vad Ivan Juric fick när han tillträdde för exakt en månad sen.

Nu känns det som om det är lite för svårt för President Setti att plocka in Mario och i det här fallet kan han inte vänta ut Raiola till sista dagen för anfallsbesättningen hos Hellas är under Serie A-nivå.
Di Carmine, Tupta och Pazzini räcker inte på långa vägar för att få Hellas att rädda kontraktet.
De har unga Napolilöftet Gennaro Tutino - som gjorde 10 mål för Cosenza förra säsongen - är väldigt nära. 22-åringen är dock ingen Striker i den bemärkelsen - vilket Juric ser ut att vilja ha i en 3-4-2-1 uppställning.

Det var tidigare också några slängkyssar till Fiorentina att kunna låna Simeone. Det har dock inte accepterat det utan vill nog hellre ha pengar för honom.

En annan är Camillo Ciano från Frosinone. Dock vill klubben inte sälja 29-åringen och Hellas vill inte ge mer än €3.5 miljoner för honom.

I övrigt har klubben plockat in två nya spelare från Juric gamla "hemstad". Valerio Verre naländer på lån från Sampdoria. Han var förra året utlånad till Perugia där han var en av klubbens mest framträdande spelare förra säsongen och hade stor del i att klubben gick till Play-Off. Sen har också den förre detta Genoaspelaren Darko Lazovic just genomgått läkarundersökningen och skrivit på för Hellas. Den 28-årige serben fick inget förlängt kontrakt av Preziosi.

Vi får se vad augusti kan ge oss - bara fyra veckor kvar till premiären.



 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2019-08-03 19:30:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora