Lagbanner
Juric lämnar Hellas Verona

Juric lämnar Hellas Verona

Efter två magiska säsonger så sticker Hellas tränare.


"Vi har gjort stordåd nu under två säsonger och klarat nytt kontrakt för några omgångar sen men feedbacken från presidenten har lyst med sin frånvaro.
Jag tycker vi fått för lite uppskattning för jobbet vi gjort med klubben"

Ivan lassade på under pressträffen efter matchen mot Torino (?!)
Var det startskottet för skilsmässan mellan Ivan Juric och president Setti? En indignerad tränare som söker hos bekräftelse hos sin pappa när säsongsavslutningen inte rullar på som den ska.
Eller var det bara spel för galleriet? Något hittepå för att inte våga stå för ett beslut?

Visst, jag förstår att han känner att han inte kan ta Hellas så många steg längre. Ett katastrofpresterande Torino med dubbel budget lockar såklart - trots att man sitter med ett år kvar på kontraktet.

Tiden med kroaten har verkligen varit magisk. Minns hur många fans tog illa vid sig när han togs in i stället för att Aglietti fick fortsätta efter att ha tagit laget upp till Serie A. 
Om det skulle vara någon annan tränare skulle det vara typ Guidolin eller någon erkänd. Juric status var riktigt låg efter den misslyckade sejouren i Genoa.

Inte trodde man heller att det skulle bli så bra första säsongen då han i stort sett bara vann än träningsmatch - mot ett ihopkomponerat alplag där de som stod vid sidlnjen fick hoppa in.
Men han fick i ordning på alla trådar och kort in i säsongen visade laget fin fotboll och även resultat. Magisk var det verkligen på JUventus stadium när bottentippade nykomlingarna pressade Juventus och hade bara en stolpe i vägen till kvittering. 
Tydligen hade Hellas en superyngling backlinjen i form av Kumbulla, en allrounder a la Briegel i Pessina och världens läckraste spelare i Sofyan Amrabat.

Säsongen bara fortsatte i en drömvärld - till coronan kom. Framförallt en oförglömlig vecka i februari där laget pressade Milan (1-1) och Lazio (Romlaget var då kanske seriens formstarkaste lag) för att sen vända 0-1 hemma mot Juventus till seger med 2-1.
Sen spelade det ingen roll hur sommaren gick, vi laddade för hösten och trots tapp av Rrahmani, Kumbulla, Pessina och Amrabat.

Silvestri, och Veloso hölls ig kvar och Barak, Tamese kom in och Dimarco och Zaccagni blommade ut och vi stod där med en höst som var lika bra som den innan. Makalöst.
Det andra svåra året bjöd kanske inte på lika läcker fotboll men spelsystemet satt där och känslan över att det skulle bli en farlig bottenstrid fanns aldrig.
Aldrig känt mig så lugn under en säsong med Hellas. Inte ens 13/14 då laget bestod av Luca Toni, Jorginho, Iturbe, Romulo...

Det är än mer spektakulära med det här säsongerna är hur få som sett det på plats. Jag är glad att jag han se en av dessa matcher på Bentegodi (Udinese).
Mytisk är rätt ord för Juric-eran.
Tyvärr är besvikelsen just nu så stor att jag säger:

Tack för allt men vafanculo!



 

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-05-25 21:00:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora