Lagbanner
Kommer DJ spela sönder Hellas?

Kommer DJ spela sönder Hellas?

Tränarfrågan verkar snart vara löst - Hellas går efter en man som söker revanch.

Uttåget av Ivan Juric var smärtsamt men inte direkt överraskande. Klagan på att värvningar inte gjordes plus uttalanden om att bli tagen för given sägs vara skälen till att kroaten lämnade klubben.
Självklart handlade det bara om att inte pengar finns och Torino har större kassakista än Hellas. 

Men nu måste bland vändas och sportchef D´Amico letar förbrilt efter en ersättare till den som gett Hellasfansen de bästa raka säsongerna sen Bagnolis dagar.
Och trots två raka platser på colonna sinistra så verkar Gialloblús och Settis marknadsvärde inte vara särskilt högt hos tränarna i Italien.
Jagandet av "hemmasonen" Vicenzo Italiano - succémannen i Spezia och Empolis Alessio Dionisi har visat sig resultatlösa vilket gjort att klubben har satt upp en backup-lista med Igor Tudor (assisterande till Pirlo), D´Aversa (senast utan vinst med Parma) med huvudmotiv att plocka in Eusebio Di Francesco från Cagliari.

Kan inte dölja att jag känner mig en smula bekymrad över valet. 
Han har alltså fått sparken tre säsonger i rad. Först i Roma - året efter laget succémässigt slog ut Barcelona i Champions Legause kvartsfinal - efter en bedrövlig vårstart. 
Ranier tog då över.
På dagen sju månader senare var det dags för det bruna kuvertet igen hos Sampdoria. Åtta matcher in i säsongen och sistaplats fick han återigen se Ranieri ta över hans syssla.
Cagliari vågade dock satsa på honom säsongen efter men efter att bara plockat ihop en poäng på tio matcher i serien så blev situation ohållbar och det var dags och packa och lämna ön i februari.

Vi har alltså och göra med en ordentligt stukad manager. En manager som har mycket mer offensiv fotbollsfilosofi än vad Juric hade. En tränare som alltid byggt upp sina trupper på en fyrbackslinje till motsats av Juric trebackslinje. 
Enligt rykten ska han forsätta i Juric linje med en trebacksformation ifall han får jobbet. 
Hur går det till egentligen för tränare som är på waiting list...  Softar det bara i väntan på att agenten ska ringa eller vidareutbildar de sig? 
Vore orimligt om en tränare bara kan ställa om sin taktik och testa ett annat spelsystem och få det att klicka. 
Och det är väl nästan ännu orimligare att en klubb vill satsa på en tränare som måste omskola sig när varenda poäng räknas i värde av pengar. 
Generellt sett måste det vara mer intressant och fokusera på vad en tränare gjort under sina ofrivilliga sabbatsperiod än tiden då de tränade klubbarna. Det är ju redan på pränt i böckerna.
Hur har Di Francesco tagit smällarna? Vad har han läst sig? 

Att ta en tränare vars taktik du egentligen inte litar på är en chansning som kan funka - men varför chansa?
Känslan är att Di Francesco intåg kan bli smärtsamt. Kanske t.o.m  smärtsammare än Juric avsked.

Johan Stistrupjuws@live.se@wintherbird2021-06-03 12:15:00
Author

Fler artiklar om Hellas Verona

Inför Salernitana - Hellas Verona: Ett ögonblick kan förändra miljoner livsöden
Baronis livsviktiga smash-and-grab seger
Den bästa soldaten är den som inte har något att förlora